A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa elnökének 307 – es számú határozata értelmében március 5.-én sor kerül a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsába történő parlamenti választásokra. A választás községünkben reggel 7,00 órától este 22,00 óráig két választási körzetben zajlik majd. Az új választási törvény szerint, minden háztartásba csak egy értesítőt juttattunk el a szavazás időpontjáról és a szavazás helyszínéről. Kérjük a tisztelt lakosságot – választópolgárokat, hogy a szavazás helyszínét és a szavazókörzet számát sziveskedjenek figyelmesen megnézni az értesítőn, mivel ez az előző évekhez képest a törvény adta kereteken belül lehetséges, hogy némely háztartásnál ez módosult.

Az egyes választási körzet a községi hivatal földszintjén az egyestől a négyszázas házszám lakói részére lesz nyitva míg a kettes számú választási körzet, amely a szolgáltatások házának földszintjén, pontosabban a nyugdíjasklub helyiségében a 401 – es házszámtól egészen az 1182-es házszámig lakókat, beleértve Kismuzsla, Csenke és Szentgyörgy választóit várja majd.

A választási törvény 24. paragrafusának 7. bekezdése szerint azon választópolgár, aki jelentős, főképpen egészségi okok miatt nem tud megjelenni a választóhelyiségben, jogosult a hordozható választási láda kérvényezésére. Felhívjuk a tisztelt választók figyelmét, hogy ezt az igényüket sziveskedjenek bejelenteni a községi hivatalban személyesen a lakosságnyilvántartónál illetve a 7583101-es tel. számon legkésőbb március 4.-ig.


Elektronikus elérhetőség a választási bizottságba történő delegáláshoz a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsába zajló 2016-os választásokkor:

Választások a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsába – Tájékoztató a választópolgár részére:

[pdf height=”1000em”]http://muzla.sk/hu/valasztasok/magyar-tajekoztato.pdf[/pdf]