Archívum

2021-2022.okt.

2021-2022.okt.


Tudatjuk a lakossággal, hogy a párkányi hulladékgazdálkodási vállalat harmonogramja szerint szeptember 7-én csütörtökön esedékes a műanyag és tetrapak hulladék zsákokban történő elszállítása. Ezekbe a zsákokba a műanyag illetve a tetrapak hulladékot, vagyis zacskókat, tisztító- és kozmetikai szerek után kiürült műanyag üvegeket, tubusokat, élelmiszeripari műanyag tégelyeket, tubusokat, polisztirén ételhordókat, csomagokból fölmaradt műanyag alapú illetve polisztirén hulladékot, valamint a tejes- és üdítős dobozokat lehet belehelyezni.
(2023.9.5.)


Értesítjük a lakosságot, hogy augusztus 28-án hétfőn a község intézményei, vagyis a községi hivatal, a napközi otthon, a községi könyvtár, a kultúrház és a borház üzemi szabadság miatt zárva lesznek. A zöld kukák üritése emiatt augusztus 30-án szerdára tolódik. Köszönjük lakosaink megértését.


Dr. Vojcek értesíti a lakosságot, hogy július 18- tól július 30-ig nem rendel. Sürgős esetben helyettesíti őt Fodor doktor úr Párkányban.


Az Érsekújvári járási tűzoltóság igazgatósága a tűzmegelőzési törvény értelmében az érsekújvári körzetben július 17-töl visszavonásig kihirdette a MAGASFOKÚ TŰZVESZÉLY IDŐSZAKÁT. Ennek értelmében mindenki köteles betartani a tűzbiztonsági előírásokat.
Tilos főleg:
• dohányozni, eldobni az égő és izzó tárgyakat, nyílt lángot használni
• ágak, bokrok égetése
• erdős területen található gyúlékony anyagok égetése
A tűzmegelőzés keretében kérünk minden tisztelt polgártársunkat ezen eőírások betartására.


Tudatjuk a lakossággal, hogy a párkányi hulladékgazdálkodási vállalat harmonogramja szerint július 13-án azaz holnap esedékes a műanyag hulladék zsákokban történő elszállitása. Ezekbe a zsákokba a műanyag illetve a tetrapak hulladékot, vagyis zacskókat, tisztító- és kozmetikai szerek után kiürült műanyag üvegeket, tubusokat, élelmiszeripari műanyag tégelyeket, tubusokat, polisztirén ételhordókat, csomagokból fölmaradt műanyag alapú illetve polisztirén hulladékot, valamint a tejes- és üdítős kartondobozokat lehet belehelyezni.
Kérjük a lakosságot, hogy a zsákokat is és a holnap esedékes kommunális szemét tartalmú kuka edényeket is már reggel hat órakor helyezzék ki háztartásaik elé.
(2023.7.12.)


Tudatjuk a lakossággal, hogy a július 5-től 8-áig 10,00 és 19,00 órai időszakban  a Stengl cég alkalmazottai a gázórák leolvasását fogják végezni a háztartásokban. Kérik a lakosságot, hogy sziveskedjenek hozzáférhetővé tenni a gázórák helyeit és a balesetek elkerülése végett darázsmentesíteni a gázórákat.
A gázóra olvasás meggyorsitását segíti, ha a lakosok a gázóra állását lefotózzák és MMS-ben vagy a WhatsApp alkalmazásban elküldik a 0940 777 824 telefonszámra.
A gázóra leolvasók kötelesek bemutatni érvényes személyazonossági igazolványukat, a megbízó Stengl cég identifikációs kártyáját illetve a Szlovák gázművek megbízólevelét a gázóra leolvasására.


A községi könyvtár dolgozói tisztelettel meghívják az érdeklődőket július 7-én pénteken 18,00 órára a helyi könyvtárba, ahol bemutatásra kerül Vajda János: Gondolatok című első verseskötete. A költő fiatal kora ellenére megért sok csalódást, fájdalmat, örömöt és sikert. Verseskötetével elsősorban a fiatalabb generációt szeretné megcélozni, de ifjú korának történései az idősebb generációt is könnyre fakasztják. Mindenkit sok szeretettel várnak a könyvtár dolgozói.


A sportszervezet vezetősége értesiti a lakosságot, hogy vasárnap július 9-én megrendezi a már hagyományos sportnapot.
A focirajongók 10,00 órakor megtekinthetik Párkány A csapatának a Maroshegyi futballcsapattal történő összecsapását.
A kapunyitás délután 14,30-kor kezdődik. Lesz itt kutyabemutató, barátságos futballmérkőzések, rúgó bajnokságok, habparty, gazdag gyermekprogramok.
A gyermekeknek ingyen palacsinta, felnőtteknek délután háromtól gulyás, vadpörkölt és hotdog. A jó hangulatról DJ Ivan gondoskodik.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár a sportegyesület vezetősége.


Muzsla község önkormányzata és a községi hivatal dolgozói tisztelettel meghívjuk községünk lakosságát július 8-án szombaton a muzslai szabadtéri színpadon megrendezett nyárnyitó partyra, amely 20,00 órakor veszi kezdetét.
A talpalávalót a Szalai Band biztosítja. Rossz idő esetén a party a helyi kultúrházban lesz megtartva. Frissítőkről és a fergeteges hangulatról gondoskodunk.
Mindenkit szeretettel várunk.


A gyűjtőudvar alkalmazottai tudatják a lakossággal, hogy hétfőn június 26-án a zöld kukák szedése már reggel hat órakor kezdődik, tehát sziveskedjenek zöld hulladékkal telt kukáik kihelyezését ehhez az időponthoz alakitani. A lakosság megértését ezúton megköszönik.


Dr. Vojcek értesíti a lakosságot, hogy június 28- tól július 16-ig nem rendel. Sürgős esetben helyettesíti őt Fodor doktor úr Párkányban.


A párkányi hulladékgazdálkodási vállalat értesíti a tisztelt lakosságot, hogy június 22-én csütörtökön szíveskedjenek kihelyezni a kapujuk elé a hulladékra kikézbesített átlátszó műanyag zsákokat. Ezekbe a zsákokba a mostani gyűjtésbe kizárólag a papír hulladékot lehet belehelyezni, például újságok, folyóiratok, irodai papír, reklám szórólapok, papírzsebkendők, papír csomagolók, papír dobozok amelyek nem tartalmaznak egyéb származékokat úgy mint celofán vagy alumínium.
Kérik a lakosságot, hogy a zsákokat is és a kommunális szemét tartalmú kuka edényeket is már reggel hat órakor helyezzék ki háztartásaik elé.
(2023.6.19.)


A párkányi hulladékgazdálkodási vállalat értesíti a tisztelt lakosságot, hogy június 15-én azaz holnap szíveskedjenek kihelyezni a kapujuk elé a műanyag hulladékra kikézbesített műanyag zsákokat. Ezekbe a zsákokba a műanyag illetve a tetrapak hulladékot, vagyis zacskókat, tisztító- és kozmetikai szerek után kiürült műanyag üvegeket, tubusokat, élelmiszeripari műanyag tégelyeket, tubusokat, polisztirén ételhordókat, csomagokból fölmaradt műanyag alapú illetve polisztirén hulladékot, valamint a tejes- és üditős kartondobozokat lehet belehelyezni.
Kérik a lakosságot, hogy a zsákokat is és a holnap esedékes kommunális szemét tartalmú kuka edényeket is már reggel hat órakor helyezzék ki háztartásaik elé.
(2023.6.14.)


Tudatjuk a lakosságal, hogy a községi hivatal műszaki okok miatt holnap, június 13-án zárva lesz.


Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy június 9-én, azaz pénteken déli 12 órakor a Nyitra Megyei Polgári Védelem szirénapróbát tart.
Megértésüket előre is köszönjük


Dr. Icso Zoltán állatorvos értesíti a falu lakosságát, hogy június 10-én szombaton 8,00 – 10,00 óráig kutyaoltás lesz veszettség ellen a községi hivatal garázsa előtt. Az oltás ára 7 euro.
Amennyiben valakinek nincs csip a kutyájában, azt is becsipelik. Ára 13 euro.
Minden kutyatulajdonos saját érdekében oltassa be kutyáját.


Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy június 3-án szombaton megrendezésre kerül az immáron V. muzslai bortúra a szőlőhegyen. A muzslai borászok megnyitják a szőlőhegyre látogatók előtt hűs pincéik ajtaját, hogy azok megkóstolhassák legféltettebb kincseiket.
A belépőjegy ára 12 euró, ami tartalmazza a karszalagot, szütyőt, üveg kóstolópoharat és 8 db borjegyet. 18 évnél aluliak számára a belépés ingyenes.
A BarBar borászat a játszani vágyó gyermekekre is gondolt.
A szőlőhegyre ingyenes buszjárat is indul, melynek megállója a muzslai alapiskolánál a fűzfáknál lesz 15,10 és 17,10 órai indulással.
Felhívják a szőlészek figyelmét, hogy ezen a napon reggel 9,00 órakor a szőlőhegy az autóforgalomnak is le lesz zárva. Aki a szőlőjéhez szeretne jutni, az kilenc óra előtt tegye ezt meg. A szervezők azonban tisztelettel megkérik a szőlősgazdákat, hogy a munkálatokat ezen a napon lehetőség szerint mellőzzék.
Minden szomjas vándort szeretettel várnak a muzslai borászok
Igyunk együtt muzslai bort!


Tudatjuk a kisgyermekes szülőkkel, hogy az Endrődy János Alapiskola a Muzslai óvodával karöltve június elsején csütörtökön reggel 9,00 órától gyermeknapot tart az iskola udvarán. A szülők sportversenyek, kézműves foglalkozások, arcfestés és hajfonás, de légvár, bábszinház és sok-sok meglepetés között csemegézhetnek gyermekeikkel. Délután karaoke party kerül megrendezésre DJ Tibi bácsival.
A szervezők szeretettel várják a rendezvényre a falu összes kisgyermekét.


Tisztelt polgártársak!

Tudatjuk Önökkel, hogy június 3-án szombaton 12,00 és 12,30 között motoros felvonulás halad majd át községünkön kb. 200 motoros részvételével. A felvonulás küldetése a Trianonról való megemlékezés Párkányban Trianon 103 címmel hagyományőrző programok kíséretében. Kérjük a lakosságot a fokozott elővigyázatra és óvatosságra, hogy a motoros csapat áthaladásának idejében ne történjen baleset községünkben.
A párkányi hulladékgazdálkodási vállalat értesíti a tisztelt lakosságot, hogy május 30-án kedden szíveskedjenek kihelyezni a kapujuk elé a műanyag és fém hulladékra kikézbesített műanyagzsákokat. A zsákokba a mostani gyűjtésbe kizárólag fém hulladékot lehet belehelyezni.
Ezek a fém csomagolóanyag, konzervok, alobal, és az üzletben nem visszaváltható fém üdítős palackok.
Amennyiben a zsákok nem fém hulladékot fognak tartalmazni, azokat nem viszik el. A legközelebbi műanyag- vagy fémhulladék elszállításáról zsákokban, a lakosságot értesíteni fogjuk.
A vállalat alkalmazottai kérik a lakosságot a zsákokat már reggel 6,00 órakor kihelyezni, mivel nem ismerik a kihelyezett zsákok számát, és amennyiben nem minden háztartásnál lesz a zsák kihelyezve, meggyorsul azok összegyűjtése és lerövidül a gyűjtés időtartama.
(2023.5.26.)


Dr. Vojcek értesíti a lakosságot, hogy május 9., 10. és 11-én nem rendel. Sürgős esetben helyettesíti őt Fodor doktor úr Párkányban.


Tudatjuk községünk lakosságával, hogy május 6-án szombaton a nagyhegyi úton lévő újtelep területén lévő zöld hulladék lerakó 9,00 – 12,00 óráig nyitva lesz.


A gyűjtőudvar alkalmazottai felhívják a zöld hulladék tárolók tulajdonosait, hogy a zöld hulladék elszállitása az államünnep miatt május 2-án kedden fog megtörténni.
(2023.04.27.)


Figyelmeztetjük a lakosságot, hogy a színes gyűjtőszigeteken lévő szeméttárolókat szíveskedjenek a rendeltetésüknek megfelelően használni, vagyis azt a fajta hulladékot a szeméttárolóba helyezni, amilyen szemétre az adott tároló szolgál.
Megtörtént ugyanis az egyik gyűjtőszigetünkön, hogy a fémhulladékra szánt szeméttárolóba fáradt olajjal teli tárolóedény volt bedobva, ami a párkányi telepen nem kis bonyodalmat okozott. Emiatt a felelőtlen hozzáállás miatt a községet megbüntették. Kérjük ezért a lakosok fegyelmezettebb hozzáállását a szemét válogatásával kapcsolatban, mert az ilyen kihágások a szemét utáni illeték megemelését vonhatják maguk után, ami az környezetünkre odafigyelő, tisztességes polgártársainkat is sújtaná. Köszönjük lakosaink megértését és kötelességtudó hozzáállását.


A pozsonyi székhelyű Földmérő és Térképészeti Intézmény értesíti a lakosságot, hogy áprilistól júniusig az államhatár földmérési pontjain földmérő munkálatokat fog végezni községünk kataszterében. Ezek a földmérési pontok előfordulhat, hogy magán telkeken lesznek találhatóak. Kérjük a lakosság közreműködését ezen munkákban. A földmérő hivatal munkásainak és szolgálati kocsijainak rendszámát leellenőrizhetik a községi hivatalban a hivatal információs tábláján illetve községünk honlapjának hirdetési mappájában.
(2023.4.17.)
Melléklet: https://muzla.sk/wp-content/uploads/2023/04/Geodeticky-ustav-list.pdf


Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a mai nap folyamán, de legkésőbb a holnapi napon községünk közalkalmazottai minden háztartás kapujára fölakasztanak egy darab nagyméretű műanyagzsákot. Ez a zsák arra fog szolgálni, hogy a háztartások szíveskedjenek belehelyezni a Jednota üzlet automatájában visszaváltható műanyag üvegeken kívül mindenféle más műanyag hulladékot, például zacskókat, tisztítószerek után kiürült műanyag üvegeket, élelmiszeripari műanyag tégelyeket, tubusokat, polisztirén ételhordókat, csomagokból fölmaradt műanyag alapú illetve polisztirén hulladékot.
Az így megtelt zsákokat, kérjük jövő hét szerdán azaz április 19-én kihelyezni a kapujuk elé, mivel azt a párkányi hulladékgazdálkodási vállalat dolgozói fogják összegyűjteni és az újabb zsákot kihelyezni a háztartásokba. Kérjük a lakosság fegyelmezett hozzáállását ehhez a fajta hulladékgyűjtéshez, és kizárólag a műanyag alapú hulladékot a zsákokba helyezni.
(2023.4.13.)


Értesítjük falunk lakosságát, hogy a mai napon 18,00 illetve holnap reggel nyolc órától helyi tűzoltószertár melletti garázsnál gyűjteni fogjuk az elektromos hulladékot. Kérjük a tisztelt polgárokat, hogy szíveskedjenek ezt a két napot betartani, mivel az elektromos hulladékot nem áll módunkban tárolni.


Vojcek doktor úr értesíti a lakosságot, hogy a jövő héten, tehát április 3 –tól - áprili 6-ig nem rendel. Helyettesíti őt Fodor doktor úr Párkányban.


A községi könyvtár dolgozói tisztelettel meghívják Önt és családtagjait író-olvasó találkozóra, melyre a Muzslai Községi Könyvtárban kerül sor március 31-én pénteken, 17 órai kezdettel.
A könyvtár vendége Szomolai Tibor lesz, aki bemutatja legutóbbi, Cigányúton c. könyvét.
Mindenkit szeretettel várunk a muzslai könyvtárba.


Községünk polgármestere tisztelettel meghívja falunk lakosságát a képviselőtestület 4. képviselőtestületi ülésére, melyre március 29 én, szerdán 17 órai kezdettel kerül sor a községi hivatal tanácstermében.
Az ülést egyenes adásban is megtekinthetik a kábeltévén.


Tudatjuk községünk lakosságával, hogy a nagyhegyi úton lévő újtelep területén VKK lévő zöld hulladék lerakó április 1 – én, szombaton lesz nyitva 9,00 – 12,00 óráig.


A Csemadok muzslai alapszervezete tisztlettel meghívja  tagságát a 2023 április 2 –án, vasárnap 15:00 órai kezdettel tartandó évzáró taggyűlésére, mely a kultúrház olvasótermében lesz megtartva.


Tavaszi LOMTALANÍTÁS!
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy ezen a hétvégén megtörténik a nagyterjedelmű hulladékok konténerekbe helyezése. Ez pedig úgy alakul hogy március 31-én és április 1-én pénteken és szombaton konténereket helyezünk el a következő helyszínekre:
• Iskolával szembeni park szélén lévő patakhíd
• Futballpálya
• a Szentgáliék melletti betonos rész
• Vadász utca és a diófa utca kereszteződése – a Kottráék előtti tér.
Kérjük a lakosságot, hogy a konténerek mellé ne tegyenek szemetet, mivel ezeket folyamatosan üríteni fogjuk, amint megteltek.
Vasárnap, április 2- án a korai reggeli órákban áthelyezzük a konténereket a következő helyszínekre:
• 415 – ös h.sz. előtti transzformátor
• Tyúkfarm bejárata
• Felső tónál lévő buszforduló
• Cigánygödörnél lévő garázsok
A lomtalanítást hétfőn, április 3-án fejezzük be.
Emiatt a zöld kukák ürítése kedden, április 4-én fog megtörténni.
A konténerekbe tilos belerakni a zöld hulladékot, autógumikat, akkumulátorokat, villamos és műszaki berendezéseket, építkezési törmeléket, üveg ablakokat. Ezek elhelyezéséről a gyűjtőudvar alkalmazottaival kell egyeztetni. Ősszel is megtapasztaltuk polgártársaink fegyelmezetlenségét. Kérjük mindenki tudatosítsa, hogy hanyagságával lassítja a munkát, kárt okoz nemcsak a községnek, de végeredményben saját magának is .


A sportegyesület vezetősége értesíti a lakosságot, valamint a sportkedvelő közönséget, hogy március 25- én szombaton 10 órakor az U 11 csapat mérkőzését tekinthetik meg Újlót csapatával, szintén szombaton március 25-én 12:30 kor pedig az U 15 csapat játszik Bény csapatával a muzslai futtbalpályán.


A Csemadok Muzslai Alapszervezete szeretettel meghívja a falu lakosságát az 1848/49-es szabadságharc tiszteletére tartandó megemlékezésre, amely március 17-én pénteken, 17:00 órai kezdettel kerül megrendezésre az iskola előtti parkban.
A megemlékezésen ünnepi köszöntőt mond Bolya Szabolcs, a Szövetség Nyitra megyei képviselője, Köbölkút polgármestere, valamint ünnepi szónoklatot mond Kiss Balázs Magyarország pozsonyi Nagykövetségének titkára.
Fellépnek a helyi óvodások, a Verőcke irodalmi színpad, az Endrődy János Alapiskola énekkara, és a Papp Katalin magán művészeti alapiskola diákjai.
A megemlékezést koszorúzás zárja a kopjafánál.

Ünnepeljünk együtt!
Tisztelettel a csemadok muzslai alapszervezete


A községi könyvtár dolgozói szeretettel várják az érdeklődőket március 16-án csütörtök délután 13:30 órai kezdéssel a muzslai községi könyvtárba Benyó Erzsébet előadására a mesék világáról, annak fontosságáról, és az olvasás népszerűsítéséről.


Tudatjuk a lakossággal hogy március 13 tól hétfőtől a gyűjtőudvar alkalmazottai elkezdik a zöld kuka edények ürítését, de csak azoktól a háztartásoktól amelyekre kifizették az illetéket a 2023-as évre.


Kürt község hagyományosan idén is megrendezi a Kőtésfesztivált, sorban a 17. alkalommal. A fesztivál elmaradhatatlan része a kőtésverseny. Ez évben is kerestetnek a régió legjobb kőtései, ezért kérjük azon lakosokat, akik nevezni szeretnének a kőtésversenybe, hogy szándékukat március 17-ig jelezzék Sütő Juditnál, Kürt Község alpolgármesterénél a 0905 594 032-es telefonszámon vagy a Kürti Kőtésfesztivál facebook oldalán üzenetben. Vigyük közösen tovább hagyományainkat! A fesztivál kulturális programokkal, kőtésvásárral, kőtéskóstolóval és jó hangulattal vár mindenkit április 1-én 14 órától a kürti Faluházban. A belépés a versenyzőknek és 1 kísérőjének ingyenes, látogatóknak 2 euró. 


Nyomatékosan megkérünk minden kutyatulajdonost, hogy kutyáikat szíveskedjenek az ingatlanuk területén tartani, ugyanis ismételten óriási mértékben megszaporodott a kóbor kutyák száma községünkben.
Számos panasz érkezett emiatt a községi hivatalba, ezért arra kérjük a kutyatulajdonosokat, hogy egyrészt ne engedjék kutyáikat kóborolni a község utcáin, bemásznak mások kertjeibe, udvaraiba.

Kérjük ezen felkérést mindenki tartsa be.


Tekintettel az utóbbi napok szeles időjárására, a temetőben különböző károk keletkeztek, úgy mint lámpások törtek össze, illetve a vázákban, sírokon lévő virágokat a szél elvitte, áthelyezte más sírokra.
Ezért megkérjük a lakosságot hogy ellenőrizzék a temetőben sírjaikat és környéküket a félreértések elkerülése végett, ugyanis a közhasznú munkások a károkat igyekeznek eltakarítani az elkövetkező napokban.


Értesítjük a lakosságot, hogy március 2-án, csütörtökön már csak azoktól a háztartásoktól lesz elszállítva a kommunilás szemét, amelyek befizették a szemétdíj utáni illetéket a 2023-as évre.
A kuka edényeket már reggel 6 órától ürítik.


Tudatjuk a lakossággal hogy a borászati és szőlészeti szolgáltatóház február 22-től – 24-ig szabadság miatt zárva tart.


Tisztelt borosgazdák! A Kertbarátok körének vezetősége szeretettel meghívja Önöket a  34.-ik borversenyre.
A rendezvényre a mintákat február 27-én délután 5 órától este 7 óráig lehet leadni a kultúrházban.
A versenyre a bort mintánként 2 drb. 0,7 l-es szabványos, felcimkézett zöld üvegben kell vinni.
Nevezési díj mintánként 5 Euro.
A minták leadásával egyidőben lehetőség van a vacsorajegyek megvásárlására, melynek ára 5 Euro.
A vendégek, vagyis a  borral nem induló személyek részére a belépődíj 10 Euro. Ezen belépők ugyancsak megvásárolhatók február 27-én, de megrendelhetőek a 0904 877 674 vagy a 0907 181 574 - es telefonszámokon március 1-éig.
A verseny ünnepélyes eredményhirdetése március 4-én délután 5 órakor lesz a kultúrház nagytermében.
Minden borosgazdát és borbarátot szeretettel vár a rendezőség!


Tisztelt lakosság!

Figyelmeztejtük Önöket hogy a környékbeli községekben megjelentek erőszakos üzletemberek, akik különös szolgáltatásokat kínálnak, és rengeteg pénzt csalnak ki a lakosságtól.
Kék színű Ford transit furgonnal közlekednek, melynek romániai rendszáma: TGL 658
Óvakodjanak tőlük, ne lépjenek velük kapcsolatba, óvják meg vagyonukat, és ha valakinél próbálkoznának azonnal jelentsék a községi hivatalban.
Köszönjük szépen!


A Kertbarátok körének vezetősége értesíti a tagságot, hogy február 12-én, vasárnap délután 15:00 órai kezdettel tartja évzáró tagsági gyűlését a kultúrházban. A gyűlés keretén belül lehetőség lesz a tagsági díj, valamint a szőlőhegyi kamerarendszer üzemelési díjának befizetésére is.

Minden tagot szeretettel vár a vezetőség!


A muzslai tűzoltószervezet vezetősége tisztelettel meghívja  tagságát a február 12 –én vasárnap, 17 órai kezdettel tartandó évzáró taggyűlésére, mely a kultúrház étkezdéjében lesz megtartva.


Vojcek doktor úr értesíti a lakosságot, hogy február 3 –án, pénteken nem rendel. Helyettesíti őt Verbók doktornő Párkányban.


A községi könyvtár dolgozói tisztelettel meghívják Önt és családtagjait író-olvasó találkozóra, melyre a Muzslai Községi Könyvtárban kerül sor február 3-án pénteken, 16 órai kezdettel.
A könyvtár vendége Dr. Strédl Terézia pszichológus, szociálpszichológus lesz.
Válaszokat kaphatunk korunk legfontosabb kérdéseire, úgy mint létrejöhet e végre a béke és merre vezet az út az egészséges lelki béke kialakulásához. A belépés ingyenes.
Mindenkit szeretettel várunk a muzslai könyvtárba.


Az Egészségkárosultak Szervezetének vezetősége szeretettel meghív minden szórakozni és mulatni vágyót február 11 én este 19:00 órai kezdettel megrendezésre kerülő 5.farsangi báljára, ami a kultúrház nagytermében lesz megtartva.
A talpalávaló jó zenét az R-Duo zenekar szolgáltatja.
A belépőjegy ára 15 euro, mely tartalmazza a vacsorát, kávét pogácsát és üdítőt.
Jegyelővétel Remes Máriánál a 0903/426 839 és Mészáros Annánál a 0902/117 781 telefonszámokon lehetséges.
Minden érdeklődőt és bálozni vágyót sok szeretettel vár a szervezet vezetősége.


Tudatjuk a lakossággal főleg a focikedvelőkkel hogy január 29-én, vasárnap 11:30 órai kezdettel a helyi sportcsarnokban „Sportbarátság focitornára” kerül sor.
A korcsoport a 2008, 2009, és 2010 között született labdarúgók.
Megmérettetik magukat Muzsla A és B csapata, valamint Zselíz, Maroshegyi Ifjúsági Egyesület, Székesfehérvár és Bény csapata.
A focikedvelő közönséget várják a szervezők a lelátóra.


A helyi posta vezetőnője tudatja a lakossággal hogy a posta január 26-án, csütörtökön gyülésen való részvétel miatt zárva lesz.


Értesítjük a falu lakosságát, hogy január 25-től, tehát szerdától, kizárólag félfogadó napokon, tehát Hétfőn, Szerdán és Pénteken lehetséges a szemétdíj utáni illeték fizetése a községi hivatal földszintjén.


Tisztelettel meghívjuk a borokat, borászatot és utazást kedvelőket vetítéssel egybekötött élménybeszámolóra a MOSEL BORVIDÉKRŐL, Európa egyik legcsodálatosabb borvidékéről, melyet Pathó Árpád és Farkas Iván tartanak a muzslai borászati és szőlészeti szolgáltatóházban január 26-án, csütörtökön, 17 órai kezdettel.
Nagy szeretettel várjuk az érdeklődőket.


A Finanzpartner munkatársa, Tácsik Katalin, ingatlan- és gépjármü biztosítással kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt községünk lakosainak. Akit érdekel, mennyit takaríthat meg az eddigi biztosításán vagy szeretne új biztosítást kötni, lehetősége van érdeklődni január 26.-án, csütörtökön, 14.00-tól 17.00-óráig Muzslán, a Szolgáltatások Házában, a földszinten.
Ez a konzultáció ingyenes.


Községünk polgármestere tisztelettel meghívja falunk lakosságát a képviselőtestület 3. képviselőtestületi ülésére, melyre január 25 én, szerdán 17 órai kezdettel kerül sor a községi hivatal tanácstermében.
Az ülést egyenes adásban is követhetik a kábeltévén.


A helyi posta vezetőnője tudatja a lakossággal hogy a posta január 20-án, pénteken üzemeltetési okok miatt 12:30 ig lesz nyitva.


A Szlovák Köztársaság elnökének 362 – es számú határozata értelmében január 21-én szombaton sor kerül a népszavazásra, mellyel lehetőségünk nyílik a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa választási időszakának idő előtti befejezésére.
Azok a választópolgárok, akik jelentős, főképpen egészségi okok miatt nem tudnak megjelenni a választóhelyiségben, jogosultak a hordozható szavazóurna kérvényezésére.
Felhívjuk a tisztelt választók figyelmét, hogy ezen igényüket szíveskedjenek bejelenteni a községi hivatalban személyesen a lakosságnyilvántartónál illetve a 036/2861765 tel. számon.


Tudatjuk községünk lakosságával, hogy a már feleslegessé vált fenyőfákat a színes kukák melletti szigeteken helyezhetik el. Kérjük Önöket, hogy a fákról szedjék le a díszeket, a hozzájuk tartozó kampókat, édességek csomagolását.
A fák elszállításáról a gyűjtőudvar alkalmazottai fognak gondoskodni.


A nyugdíjas szervezet vezetősége értesíti tagságát hogy január 14-én, szombaton 15 órai kezdettel megrendezi évzáró tagsági gyűlését a helyi kultúrházban.
Mindenkit szeretettel vár a vezetőség.


A Kertbarátkör vezetősége értesíti a tagságát és a borosgazdákat, hogy 2023. január 13-án délután ,,Beszélgessünk az újborról” címmel megrendezik az immár hagyományos, újévi borásztalálkozót a kultúrházban.
A borminták szedése délután 4 órától fél öt-ig lesz, melyre mintánként
3 db felcímkézett 7 dl-es üveg újbort szíveskedjenek hozni. A rendezvény kezdete délután 5 óra.
A borkóstoló után a vacsora és a szórakozás biztosítva van.
Részvételi díj személyenként 8 €.
Minden érdeklődőt szeretettel vár a vezetőség!


Energiatakarékossági és üzemeltetési okok miatt a helyi borházban a 2023 –as évben az első félfogadó nap január 9-én hétfőn lesz.


Értesítjük a lakosságot hogy energiatakarékossági és üzemeltetési okok miatt a községi hivatalban a 2023 –as évben az első félfogadó nap január 9-én hétfőn lesz.

Halaszthatatlan esetekben hívják a 0907/893 165 telefonszámot.


Vojcek doktor úr értesíti a lakosságot, hogy december 28 –án és 29-én nem rendel. Helyettesíti őt Fodor doktor úr Párkányban.


Értesítjük a lakosságot hogy ebben az évben energiatakarékossági és üzemeltetési okok miatt a községi hivatalban utoljára december 21-én, szerdán lesz félfogadás.
A községi könyvtár dolgozói értesítik a könyvtár látogatókat hogy a könyvtár december 23-tól január 5-ig zárva lesz, nyitás 2023 január 9-én, hétfőn.
Ezen a héten még lehetőség van könyvkölcsönzésre.


Értesítjük a lakosságot hogy a mai napra meghirdetett író olvasó találkozó Dr. Strédl Terézia pszichológussal, szociálpszichológussal betegség miatt elmarad.
Megértésüket köszönjük.


A községi könyvtár dolgozói tisztelettel meghívják Önt és családtagjait író-olvasó találkozóra, melyre a Muzslai Községi Könyvtárban kerül sor december 16-án pénteken, 17 órai kezdettel.
A könyvtár vendége Dr. Strédl Terézia pszichológus, szociálpszichológus lesz.
Válaszokat kaphatunk korunk legfontosabb kérdéseire, úgy mint létrejöhet e végre a béke és merre vezet az út az egészséges lelki béke kialakulásához. A belépés ingyenes.
Mindenkit szeretettel várunk a muzslai könyvtárba.


Községünk polgármestere tisztelettel meghívja falunk lakosságát a képviselőtestület 2. képviselőtestületi ülésére, melyre december 14 én, szerdán 17 órai kezdettel kerül sor a községi hivatal tanácstermében.
Az ülést egyenes adásban is megtekinthetik a kábeltévén.


Felhívjuk a lakosság figyelmét hogy december 9-én, pénteken 12 órakor szirénapróba lesz községünkben.


A helyi vöröskereszt szervezetének elnöke tudatja az önkéntes véradókkal hogy december 12-én, hétfőn, véradást szervez Érsekújvárban.
Az indulás reggel 8 órakor lesz a községi hivatal épülete elől.
Az érdeklődők, részvételi szándékukat december 9-ig jelezzék a 0903/ 763 945 - ös telefonszámon.


A községi könyvtár dolgozói tudatják a lakossággal, hogy a könyvtár december 8-án, csütörtökön 11 óráig lesz nyitva.


A sportegyesület vezetősége értesíti tagságát, hogy december 11-én, vasárnap 14 órakor tagsági gyűlésre kerül sor a kultúrház éttermében.


Tudatjuk községünk lakosságával, hogy a nagyhegyi úton lévő újtelep területén VKK lévő zöld hulladék lerakó december 3 – án azaz szombaton lesz nyitva 9,00 – 12,00 óráig.


Fogászati rendelő MihOdont s.r.o. Köbölkúton MDDr. Szabó Zoltán Alex fogorvossal szeretettel várja jelenlegi es jövőbeli pacienseit Muzsla községből is a szabad orvosválasztás alapján.
Rendeles minden munkanapon 7:30 – 14:30 a megszokott címen Železničná 2 Köbölkút.
Időpont foglalás: 12:30-15:00 között.
Telefonszámok – Vezetékes telefon : 036/759 22 54
Mobil : 0917 303 749


A Csemadok muzslai alapszervezete szeretettel meghívja a falu minden gyermekét Mikulásváró ünnepségére, amely 2022 dec. 4-én, vasárnap, 15 órától kerül megrendezésre községünk főterén.
A Mikulás megérkezéséig közös tánccal és énekkel múlatjuk az időt. 16 órától a Lurkóperencia meseutazó karácsonya című zenés gyermekműsora szórakoztatja a falu apraját a szabadtéri színpadon.
Az ünnepi díszbe öltöztetett téren karácsonyi vásárral és kürtőskaláccsal várunk mindenkit.

Rossz időjárás esetében az ünnepség a kultúrházban lesz megtartva.


Az egészségkárosultak szervezetének vezetősége tisztelettel meghívja tagságát december 3-án szombaton 15:30 tól a Mikulás és a jubilánsok ünnepségére, amely a kultúrház nagy termében lesz megtartva.
Minden tagot és jubilálót sok szeretettel vár a szervezet vezetősége.


Tudatjuk a lakossággal hogy a hideg időjárás beköszöntével a 240 literes zöld kukákat utoljára ebben az évben november 28-án, hétfőn fogják kiüríteni.


Tisztelettel meghívjuk a családi házak tulajdonosait a Szlovák Köztársaság beruházási és Régiófejlesztési Minisztériuma Nytirai Regionális Központjának előadására arról, kik és hogyan pályázhatják meg a Házfelújítás Program / Program Obnov dom – z Plánu obnovy a odolnosti SR/ vissza nem térítendő támogatását családi házuk felújítására.
A szakmai előadás Muzslán, a Borászati Szolgáltatási Házban lesz megtartva november 24-én, csütörtökön 15 órai kezdettel.


Tudatjuk a lakossággal hogy a községi intézmények november 18-án pénteken üzemeltetési okok miatt zárva lesznek.


Tudatjuk a lakossággal hogy ezen a héten a kommunális szemét elszállítása a csütörtöki, november 17-i államünnep miatt november 18-án, pénteken fog megtörténni.


Értesítjük a lakosságot, hogy a szőlőhegyen a nagyhegyi útra vízvezeték kiépítése miatt nem lehet felmenni visszavonásig.
Kérjük a lakosság megértését.


A Jednota élelmiszerüzlet vezetőnője tudatja a falu lakosságával, hogy az üzlet november 17-én, csütörtökön, államünnep miatt zárva lesz.


Vojcek doktor úr értesíti a lakosságot, hogy november 18 –tól 22-ig, péntektől keddig nem rendel. Helyettesíti őt Fodor doktor úr Párkányban.


Muzsla község polgármestere tudatja a falu lakosságával, és egyben mindenkit tisztelettel meghív november 16-án szerdán, 17 órai kezdettel a muzslai önkormányzat ünnepélyes alakuló testületi ülésére a helyi kultúrházba. Az alakuló ülésen fogja letenni az esküt községünk régi-új polgármestere, valamint az újonnan megválasztott képviselő testület tagjai.
Mivel az esemény a kultúrházban kerül megrendezésre, ezért az ülés nem lesz élő adásban közvetítve.
Az ülést követően szeretettel várunk mindenkit egy pohár pezsgőre.


A helyi posta vezetőnője tudatja a lakossággal hogy a posta november 9-én szerdán, gyűlésen való részvétel miatt 15:30-tól 17 óráig lesz nyitva.


A muzslai székhelyű, JELEN-LéT polgári társulás november 10. és 11-én, majd 14. és 15-én a délutáni órákban /15:30 és 17:30 között/ agyagos foglalkozásra hív minden  kedves érdeklődőt, minden korosztályból.
A foglalkozások ingyenesek, közelebbi információért keresse fel a JELEN-LéT polgári társulás, illetve Muzsla község közösségi  oldalát.


Tudatjuk községünk lakosságával, hogy a nagyhegyi úton lévő újtelep területén VKK lévő zöld hulladék lerakó november 5 – én azaz szombaton lesz nyitva 9,00 – 12,00 óráig.


Tudatjuk a lakossággal hogy a faluban a községi intézmények október 31-én hétfőn üzemeltetési okok miatt zárva lesznek.


Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a zöld kukák ürítése november 2-án, szerdán fog megtörténni.


Vojcek doktor úr értesíti a lakosságot, hogy október 31 –én, hétfőn
nem rendel. Helyettesíti őt Fodor doktor úr Párkányban.


A muzslai óvoda mellett működő szülői szövetség tisztelettel meghív minden szórakozni vágyót a november 26-án, szombaton, 19 órakor kezdődő batyubáljára a helyi kultúrházba.
A talpalávalóról Dj Sense gondoskodik.
A belépőjegy ára 10 euro személyenként, tartalmazza az aperitívet, ásványvizet, kávét, pogácsát.
Jegyeket a 0915/119 489, a 0915/253 089 és a 0950 658 712 telefonszámokon keresztül lehet megvásárolni.
Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!


okrsky - választási körzetek

A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa elnökének 209 – es számú határozata értelmében október 29-én sor kerül a helyi települések önkormányzatába és az önkormányzati régiók testületébe történő választásokra. A választási törvény 24. paragrafusának 7. bekezdése szerint azon választópolgár, aki jelentős, főképpen időskori egészségi okok miatt nem tud megjelenni a választóhelyiségben, jogosult a hordozható szavazóurna kérvényezésére.
Speciális hordozható szavazóurnát kérhetnek a COVID 19 betegséggel sújtott egyének is, ők viszont már a szavazás napján ezt nem igényelhetik, nekik legkésőbb október 28-án 12,00 óráig ezt az igényüket be kell jelenteni.
A hordozható szavazóurnát igénylők bejelenthetik kérésüket a községi hivatalban személyesen a lakosságnyilvántartónál illetve a 036/2861765 tel. számon, a speciális szavazóurnát csak telefonon a 036/2861762-es tel. számon.
Egyúttal figyelmeztetjük a Tisztelt lakosságot, hogy vannak olyan háztartások amelyek a nemrégiben bevezetett utcarendszer miatt át lettek sorolva a másik választási körzetbe. A választási körzetek utcák szerinti felosztását feltüntetjük majd a választási körzetek bejáratánál. Kérjük a Tisztelt választókat, szíveskedjenek a választás napján majd eszerint tájékozódni.
Köszönjük


A sportegyesület vezetősége értesíti a lakosságot, valamint a sportkedvelő közönséget, hogy október 23- án vasárnap 14 órakor a felnőtt csapat bajnoki mérkőzését tekinthetik meg Csornok csapatával a muzslai futtbalpályán.


Értesítjük a lakosságot hogy október 17-én hétfőn délelőtt, tehát 8-tól 12 óráig a községi hivatal technikai okok miatt zárva lesz.
Félfogadás 13 órától lesz.


Nagy tisztelettel meghívjuk az érdeklődőket pénteken október 14-én 17,00 órai kezdettel a községi könyvtárba Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, közgazdász, egyetemi tanár előadására, melynek témája: krízis a szomszédban, annak okai, stratégiák mindkét oldalon, mai állapot és várható fejlemények.
Bizonyára választ kapunk azokra a kérdésekre is, amelyek manapság mindannyiunkat érintenek: mekkora biztonságban vagyunk, hogyan alakulnak az energiaárak, hozhatnak-e szabad döntéseket az egyes Közép-európai kormányok lakosságuk , vállalkozóik és vállalataik érdekében.
Az előadásra a belépés ingyenes.
Minden érdeklődőt szeretettel várnak a helyi könyvtár dolgozói.


Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a zöld hulladék elszállítása technikai okok miatt  holnap, tehát kedden fog megtörténni.
Megértésüket köszönjük


ŐSZI LOMTALANÍTÁS!
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy október 14-től 16-ig megtörténik a nagyterjedelmű hulladékok konténerekbe helyezése. Október 14 -én és 15-én, pénteken és szombaton konténereket helyezünk el a következő helyszínekre:
• Iskolával szembeni park szélén lévő patakhíd
• Futballpálya
• A kedvezőtlen talajviszonyok miatt a Lubík háromszög helyett a Bánom utca végén a Szentgáliék melletti betonos rész
• Vadász utca és a diófa utca kereszteződése – a Kottráék előtti tér.
Kérjük a lakosságot, hogy a konténerek mellé ne tegyenek szemetet, mivel ezeket folyamatosan üríteni fogjuk, amint megteltek.
Vasárnap, október 16-én, a korai reggeli órákban áthelyezzük a lomtalanitást a következő helyszínekre:
• 415 – ös h.sz. előtti transzformátor
• tyúkfarm bejárata
• felső tónál lévő buszforduló
• Cigánygödörnél lévő garázsok
A lomtalanítást hétfőn, október 17-én fejezzük be.
Emiatt a zöld kukák ürítése október 18-án, kedden fog megtörténni.
A konténerekbe tilos beletenni a zöld hulladékot, autógumikat, akkumulátorokat, villamos és műszaki berendezéseket, építkezési törmeléket, üveg ablakokat. Ezek elhelyezéséről a gyűjtőudvar alkalmazottaival kell egyeztetni. Tavasszal is megtapasztaltuk polgártársaink fegyelmezetlenségét. Kérjük mindenki tudatosítsa, hogy hanyagságával lassítja a munkát, kárt okoz nemcsak a községnek, de végeredményben saját magának .


Értesítjük falunk lakosságát, hogy október 12-én szerdán 8,00 – 19,00 óráig a helyi tűzoltószertár melletti garázsnál gyűjteni fogjuk az elektromos hulladékot. Kérjük ezért a tisztelt polgárokat, hogy szíveskedjenek ezt a szerdai napot betartani, mivel sem az előző napon, sem az utána következőn nem áll módunkban az elektromos hulladékot lakosainktól elfogadni és tárolni.


A sportegyesület vezetősége értesíti a lakosságot, valamint a sportkedvelő közönséget, hogy október 8- án szombaton 13 órakor a felnőtt csapat bajnoki mérkőzését tekinthetik meg Ipolyság csapatával a muzslai futtbalpályán.


A helyi posta vezetőnője tudatja a lakossággal hogy a posta október 5-én, tehát holnap üzemeltetési okok miatt zárva lesz. A kézbesítés változatlanul működik.


Muzsla község polgármestere tudatja a falu lakosságával, hogy október 5-én szerdán, 18 órai kezdettel kerül sor a muzslai önkormányzat 28. soron kívüli képviselőtestületi ülésére. Az ülést élő adásban is követhetik a kábeltévén.


Október 3-án, tehát ma, megnyílik az érdeklődő borászok számára Muzslán a borászati és szőlészeti szolgáltatóház. A nyitvatartásról és az árakról érdeklődhetnek a www.borlabor.sk honlapon, a borlabor.muzsla@gmail.com email címen, illetve a 0915/ 392 877 telefonszámon.


Tisztelettel meghívjuk a lakosságot október 7-én pénteken a Komáromi Jókai Színház előadására a helyi kultúrházba, melyre 19 órai kezdettel kerül sor.
A színdarabot Spíró György műve alapján, Anger Zsolt rendezte, a címe Prah.
A belépés ingyenes, helyfoglalás viszont kötelező a helyi könyvtárban személyesen, vagy a konyvtar.muzsla.kniznica@gmail.com címen, illetve a 036/381 1296 telefonszámon.
Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk.


Tudatjuk a lakossággal hogy október 6-án, csütörtökön 16 órai kezdettel kerül sor az aradi vértanúk emlékének tiszteletére megrendezett ünnepélyes koszorúzásra, Saághy Vendel sírjánál a muzslai temetőben.

Mindenkit szeretettel várunk.
Tudatjuk községünk lakosságával, hogy a nagyhegyi úton lévő újtelep területén VKK lévő zöld hulladék lerakó október 1 – én azaz szombaton lesz nyitva 9,00 – 12,00 óráig.


A helyi posta vezetőnője tudatja a lakossággal hogy a posta szeptember 26-án, tehát a mai napon üzemeltetési okok miatt zárva lesz. A kézbesítés változatlanul működik.
A kellemetlenségért elnézést kérünk.


A sportegyesület vezetősége értesíti a lakosságot, valamint a sportkedvelő közönséget, hogy szeptember 25- én vasárnap 15:30 kor a felnőtt csapat bajnoki mérkőzését tekinthetik meg Újgyalla csapatával a muzslai futtbalpályán.


A községi könyvtár dolgozói tisztelettel meghívják Önt és családtagjait Dr. Illyés Edit budapesti belgyógyász, gyermekgyógyász orvosi előadására, amelyre a községi könyvtárban kerül sor szeptember 23-án, pénteken 17 órai kezdettel.
Előadásában napjaink leggyakoribb betegségeiről, gyógyításairól és az egészséges életmódról, az immunrendszerünk megerősítésérről ad tájékoztatást. Az előadás után ingyenes tanácsadást nyújt egyéneknek. A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várunk a muzslai könyvtárba.


A B-tex vállalat meghivja Önöket árusítására a kultúrházba csütörtökön 9.00tol 11.00 óráig.
Kinálatukból: alsónemű, pizsamák, hálóingek, kötényruhák, zoknik, pulóverek, trikók, szabadidő nadrágok, monterkák nagy méretekben is, sildes sapkák, mellények, ingek, szűrők, tálak, gyúródeszkák, elemek, kések, elemlámpák, fakanalak, tálcák és sok más áru a kinálatban. Várják Önöket holnap 9.00 tol 11.00 ig a kultúrházban.


Tisztelt polgártársak, kedves szülők, nagyszülők és pedagógusok!
Az utóbbi napokban a környékbeli településeken megjelent egy nagy, fekete színű limuzin személyautó, és annak sofőrje ,illetve a benne ülők véletlenszerűen megállítva az úttesten, illetve a járdán közlekedő gyermekeket csalogatták az autóba.
A gyermekek biztonsága érdekében arra kérjük a szülőket, nagyszülőket és pedagógusokat hogy világosítsák fel a gyermekeket ennek veszélyeire, és kérjék meg őket hogy idegenekkel ne álljanak szóba, utasítsák el az idegen felnőttek ilyen jellegű közeledését.
A szülőket és nagyszülőket arra kérjük, ha lehet ebben az időszakban ne engedjék gyermekeiket egyedül az utcára, óvodába, iskolába.
Köszönjük megértésüket.


A Jednota élelmiszerüzlet vezetőnője tudatja a falu lakosságával, hogy az üzlet szeptember 15-én, csütörtökön, államünnep miatt zárva lesz.


Értesítjük a lakosságot, hogy január 6-án, csütörtökön az államünnep ellenére a kukaedényeket a már megszokott módon és időben fogják kiüríteni, ezért szíveskedjenek időben kitenni az utcára az edényeket.


Tudatjul a lakossággal hogy a községi hivatal szeptember 16-án pénteken üzemi szabadság miatt zárva lesz.


A Jednota élelmiszerüzlet vezetőnője tudatja a falu lakosságával, hogy az üzlet szeptember 11-én, vasárnap zárva lesz.


A községi könyvtár dolgozói nagy szeretettel várják az anyukákat gyermekeikkel együtt a Ringató foglalkozásokra minden hétfőn 10 órára.


Tisztelettel meghívunk mindenkit a Kisboldogasszony - napi Búcsúba, illetve járulékos rendezvényeire, melyekre szeptember 9. és 11. között kerül sor.
Szeptember 11-én, vasárnap, 11 órakor ünnepi búcsúi szentmise veszi kezdetét.
A gyermekek számára péntektől vasárnapig lesz kisvonat, dodgem, körhinták, ringlispíl.
Szombaton, szeptember 10-én, 15:30- tól lehetőség nyílik helikopterezésre. A felszállás a helyi sportpályáról lesz, egyszerre maximálisan 3 személy repülhet, az ára 1 személy részére 40 euró.
A sportegyesület vezetősége értesíti a lakosságot, valamint a sportkedvelő közönséget hogy szeptember 10 –én szombaton 10 órai kezdettel az U 11 es diákcsapat mérkőzését tekinthetik meg Baracska csapatával a helyi sportpályán, szintén szombaton 13:30 kor az U 15 ifi csapat játszik Kürt csapatával, és vasárnap, szeptember 11-én pedig a felnőttek mérkőzését tekinthetik meg Nagykér csapatával.
Mindenkit szeretettel várunk, és jó szórakozást kívánunk mindenkinek!
Nagy tisztelettel meghívjuk az érdeklődőket pénteken szeptember 2-án 17,00 órai kezdettel a községi könyvtárba Csáky Pál íróval, politikussal, közéleti személyiséggel történő író-olvasó találkozóra, legújabb könyvéről szóló beszélgetésre, melynek címe: A penge élén. A könyvben az író az elmúlt 30 év legfontosabb politikai döntéseit, azok hátterét és indítékait tárja az olvasó elé.
Minden érdeklődőt szeretettel várnak a helyi könyvtár dolgozói!


Értesítjük a lakosságot, hogy szeptember 3-án szombaton a szőlőhegyi úton lévő zöld hulladék lerakó 9,00 – 12,00 óráig nyitva lesz.


Tudatjuki a lakosságal, hogy szeptember 2-án pénteken a községi intézmények üzemi szabadság miatt zárva tartanak.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy
Szeptember 1-én azaz holnap 10 órai kezdettel községünk U11 csapata labdarúgó mérkőzést játszik Szőgyén csapatával a helyi futtballpályán.
Délután 14,30 órai kezdettel az U15 – ös csapat mérközik meg Sokol Pozba csapatával.
Minden futballrajongót szeretettel vár a vezetőség.


Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a zöld kukák ürítése a hétfői, augusztus 29-i államünnep miatt augusztus 30-án, kedden fog megtörténni.


A csemadok muzslai alapszervezete tisztelettel meghívja a falu lakosságát, kicsit és nagyot az augusztus 27-én, szombaton tartandó szüreti ünnepségre.
15 órától gazdag kultúrprogram veszi kezdetét a szabadtéri színpadon, ahol fellépnek:
a helyi óvoda és iskola tanulói
a muzslai asszonykórus
a dallos éneklőcsoport
a Papp Katalin ill. a Czafrangó Sylvia magán művészeti alapiskola növendékei, köbölkúti táncosok
16 órától szüreti vetélkedő lesz gyerekeknek, 16:30-tól a szabadtéri színpad előtti téren ringató foglalkozás veszi kezdetét, 17 órától Ricsi bohóc és a Bumbum lép fel, 18:30 tól a népszerű FOR YOU ACAPELLA együttes, és az est záróakkordjaként a KÉK ÉS NARANCSSÁRGA produkció lép színpadra Tóth Zoltán a REPUBLIC együttes frontemberének főszereplésével.
A kertbarátkör szervezésében, a kultúrházban ismét megrendezésre kerül a terménykiállítás, melyre a  terményeket augusztus 26 án, pénteken 17:00 től 19-ig óráig lehet leadni a kultúrházban, továbbá lehetőség lesz kézműves termékek megvásárlására, a gyermekek számára lesz ugrálóvár. A Manó táborban részt vevő gyerekeknek lehetősége lesz az általuk elkészített kerámiák kifestésére.
Kapható lesz gulyás, kürtőskalács, grillsajt valamint kemencés lepény, és lehetőség lesz borkóstolásra. A helyi Vadlibák Vadásztársaság ezúton értesíti a lakosságot, hogy a szüreti ünnepség keretén belül, 12:30 –tól vadgulyás lesz kapható 3 euroért a kultúrháznál. Mindenkit szeretettel várnak.
Műsorváltozás! A helikopterezés lehetősége műszaki okok miatt elmarad.
Szeretnénk előre is megköszönni minden társszervezet támogatását.
Az ünnepségre mindenkit szeretettel vár a vezetőség.


A Jednota élelmiszerüzlet vezetőnője tudatja a falu lakosságával, hogy augusztus 29-én hétfőn, és szeptember 1-én csütörtökön, az üzlet államünnepek miatt zárva lesz.


A sportegyesület vezetősége értesíti a lakosságot, valamint a sportkedvelő közönséget, hogy augusztus 21- én vasárnap 17 órakor a felnőtt csapat bajnoki mérkőzését tekinthetik meg Szalka csapatával a muzslai futtbalpályán.Vojcek doktor úr értesíti a lakosságot, hogy augusztus 22 –től - 29 -ig nem rendel. Helyettesíti őt Fodor doktor úr Párkányban.A szövetkezet elöljárósága ezúton értesíti a földtulajdonosokat, hogy 2022 augusztus 9-én /kedden/ és 2022. augusztus 12-én /pénteken/ reggel 7.30 órától délután 15. 00 óráig lehet fizetni a gabonát a szövetkezet pénztárában. A gabona ára 27,50- euro mázsánként.


A sportegyesület vezetősége értesíti a lakosságot, valamint a sportkedvelő közönséget, hogy augusztus 7-én vasárnap 17 órakor a felnőtt csapat bajnoki mérkőzését tekinthetik meg Tardoskedd csapatával a muzslai futtbalpályán.


Tudatjuk községünk lakosságával, hogy a nagyhegyi úton lévő újtelep területén VKK lévő zöld hulladék lerakó augusztus 6 – án azaz szombaton lesz nyitva 9,00 – 12,00 óráig.


A sportegyesület vezetősége értesíti tagságát, hogy augusztus 5-én, pénteken 19 órakor vezetőségi és csapatgyűlést tart a helyi sportpályán. Kérik mindenki pontos megjelenését.


Vojcek doktor úr értesíti a lakosságot, hogy a mai naptól, tehát augusztus 4 –től - 10 -ig nem rendel. Helyettesíti őt Fodor doktor úr Párkányban.


A nyugatszlovákiai villamosművek tudatja a falu lakosságával, hogy augusztus 3-tól augusztus 18-ig megtörténik a villanyórák leolvasása a faluban illetve a szőlőhegyen is.
Amennyiben nem tartózkodnak otthon, az óraállást kérik kiffügeszteni jól látható helyre a kapura, illetve lejelenteni a 0908/748 613 –as telefonszámon üzenet formájában.
A házon kívüli, nyilvánosan hozzáférhető helyen, antennával ellátott automatikus mérőket nem szükséges bejelenteni.


Tisztelt lakosság! Az Érsekújvári Járási Hivatal / 2022.07.26/ határozata alapján visszavonásig tilos az erdők használata a nyilvánosság részére. A Járási Tűzoltóparancsnokság fokozott tűzveszély időszakát hirdette meg. Ennek értelmében szigorúan tilos dohányozni, tüzet rakni vagy gyufát, öngyújtót használni tűzveszélyes helyeken, növényeket, bokrokat és fákat égetni! A tilalom megszegése törvénysértésnek minősül, és akár 3320 eurós büntetést is vonhat maga után.


Értesítjük a lakosságot hogy hétköznaponként 17 óra után, illetve hétvégenként reggeltől, a gázművek dolgozói elkezdik a gázórák leolvasását a faluban.


Muzsla község polgármestere tudatja a falu lakosságával, hogy július 20-án szerdán, 18 órai kezdettel kerül sor a muzslai önkormányzat 28. soron kívüli képviselőtestületi ülésére. Az ülést élő adásban is követhetik a kábeltévén.


A községi könyvtár dolgozói sok szeretettel várják a gyermekeket a nyári szünetben keddi napokon társasjáték délelőttökre 9-12 óráig.


A helyi Vadlibák Vadásztársaság értesíti a falu lakosságát hogy július 24-én, vasárnap 9 órától megrendezi a már hagyományos koronglövő versenyt a kanális melletti lőtéren. A helyszínen kapható lesz őz és vaddisznó gulyás 4 euróért, valamint üdítőitalok. Mindenkit szeretettel várnak a rendezők.


A TJ AC Muzsla Sportszervezete szeretettel meghívja Önt és kedves családját július 23-án szombaton a helyi sportpályára, ahol is megrendezésre kerül a már hagyományos, utcabállal egybekötött sportnap. Megtekinthetik az U 11-es és az U 15-ös csapat mérkőzését Nyergesújfalu csapatával, valamint a felnőtt csapat játékát Esztergom csapatával. Az idei év különlegessége a sportnapot végigkísérő élő zene és a helyszínen kóstolható finomságok! Kezdés 14:30, a belépés ingyenes. Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár a sportszervezet vezetősége.


A helyi posta vezetőnője tudatja a lakossággal, hogy a posta július 12 –én, kedden 10 – 12 óráig üzemeltetési okok miatt zárva lesz.


A Jonagold társaság gépkezelőt és női munkatársakat keres a kartongyárba Köbölkútra.

Jelentkezni lehet személyesen a kartongyár irodájában Szőgyénben 8-tól 16 óráig.


Vojcek doktor úr értesíti a lakosságot, hogy július 11 –től – 17 -ig nem rendel. Helyettesíti őt Fodor doktor úr Párkányban.


A községi könyvtár dolgozói sok szeretettel várják a  gyermekeket a nyári szünetben keddi napokon társasjáték délelőttökre 9-12 óráig..


Libádi kertészetbe női munkaerőt keresnek szezonmunkára, úgy mint kapálás és paprika szedés.
Érdeklődni lehet a 0905/187 068 telefonszámon.


Tudatjuk a lakossággal hogy a községi hivatal és a községi könyvtár július 4-én hétfőn üzemeltetési okok miatt zárva lesznek.


A Hotel Chateau Béla férfi munkaerőt keres  kertészetbe.
Bővebb  információt a kastélyban kaphatnak.


Muzsla község tudatja a lakossággal hogy július 2-án szombaton 19 órai kezdettel fergeteges nyárnyitó party-t szervez a szabadtéri színpadon.
Az előadó: DJ Peti.
A megcélzott korcsoport a fiatalok, az ifjúság, valamint mindenkinek, aki fiatalnak érzi magát, itt a helye.
A frissítőkről, ételről gondoskodva van, a belépés ingyenes.


A községi könyvtár dolgozói tisztelettel meghívják Önt és családtagjait író-olvasó találkozóra, melyre a Muzslai Községi Könyvtárban kerül sor július 1-én pénteken, 17 órai kezdettel.
A könyvtár vendége Albert Sándor lesz, A legenda nyomában c. könyvét mutatja be.
A könyv feleleveníti a történelmi Magyarország első ipariskolájának 150 éves történetét és megidézi az egykor patinás intézmény hangulatát és szellemiségét, valamint megemlékezik az iparista hagyományokról.
Mindenkit szeretettel várunk a muzslai könyvtárba.


Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy június 27-től visszavonásig tűzgyújtási tilalom van érvényben. Tilos száraz gallyakat, zöld hulladékot vagy károsabb anyagokat eltüzelni, égő cigarettacsikket eldobálni, tilos tüzet gyújtani olyan helyeken ahol elterjedhet, valamint tilos a nyílt láng használata fokozottan veszélyes területeken.
Ekkora hőségben fokozottan veszélyes bármit is eltüzelni.
Kérjük ezen felhívás tiszteletben tartását.


Tudatjuk községünk lakosságával, hogy a nagyhegyi úton lévő újtelep területén VKK lévő zöld hulladék lerakó július 2 – án azaz szombaton lesz nyitva 9,00 – 12,00 óráig.


Muzsla község polgármestere tudatja a falu lakosságával, hogy június 29-én szerdán, 17 órai kezdettel kerül sor a muzslai önkormányzat 24. képviselőtestületi ülésére. Az ülést élő adásban is követhetik a kábeltévén.


A helyi posta vezetőnője tudatja a lakossággal, hogy a posta június 28 –án, kedden üzemeltetési okok miatt zárva lesz.


Az éreskújvári GLOBE STONE kőfaragó vállalat értesíti a lakosságot hogy sírhelyek tervezését, elkészítését és kivitelezését, úgyszintén vállalják egyes és kettes sírok felújítását első osztályú anyagokból.
Érdeklődni lehet június 28-tól minden nap 13 tól 14 óráig a helyi temetőben, illetve a 0915 / 11 44 54 telefonszámon.


Értesítjük a lakosságot, hogy a gyűjtőudvar alkalmazottai és a közmunkások a jövő hétfőtől azaz június 27-től reggel hat órától dolgoznak, ezért a zöld kukák ürítése ettől a naptól hétfőnként reggel hat órától fog történni. Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy szíveskedjenek ehhez az időponthoz igazítani a zöld kukák kihelyezését.
A Čapucha kőfaragó vállalat a következő szolgáltatásait kínálja:
Sírkövek készítése, régi sírkövek tisztítása, betűtípusok kivágása, aranyozás, kellékek széles választéka.
Egyes illetve kettes sírhely rendelése esetén a cég kedvező engedményt nyújt.
Érdeklődni lehet ma 9-10 óráig a helyi temetőben, illetve a 0917/624 158-as telefonszámon.


A helyi posta vezetőnője tudatja a lakossággal, hogy a posta június 21 –én/tehát holnap/ üzemeltetési okok miatt 9:30 és 12 óra között zárva lesz.


Vojcek doktor úr értesíti a lakosságot, hogy június 20 -tól 23 ig nem rendel. Helyettesíti őt Fodor doktor úr Párkányban.


A sportegyesület vezetősége értesíti a lakosságot, valamint a sportkedvelő közönséget, hogy június 19-én vasárnap 17 órakor a felnőtt csapat bajnoki mérkőzését tekinthetik meg Szímő csapatával.


Muzsla község a 448/2008 sz.  szociális törvény értelmében pályázatot hirdet a helyi gondozó szolgálat dolgozója pozícióra.
Megkövetelt okiratok:
Akkreditált gondozói oklevél valamint szakmai önéletrajz és az eddigi szakmai gyakorlat összegzése.
A pályázat kiértékelése június 22-én 15 órakor lesz a Muzslai Községi Hivatal első emeleti tanácstermében.
A pályázat megtekinthető a község weboldalán, www.muzla.sk.


Az Egészségkárosultak Szervezetének vezetősége szeretettel meghívja tagságát és a falu lakosságát a június 25-én 19 órai kezdettel a helyi kultúrházban megrendezendő bálra.
A talpalávaló zenét az R-Duo zenekar szolgáltatja.
A belépőjegy ára 12 euro, mely tartalmazza a vacsorát, kávét és a frissítőt.
Jegyelővétel Remes Máriánál és Mészáros Annánál.
Minden érdeklődőt és szórakozni vágyót sok szeretettel vár a szervezet vezetősége.


A Kertbarátok körének vezetősége értesíti tagságát és a falu lakosságát, hogy július 30 -án egynapos kirándulást szerveznek Magyarországra a Móri Borvidékre és a Tatabányai fürdőzésre.
Részvételi díj tagoknak 45 Euró, nem tagoknak 50 Euró személyenként.
A részvételi díj tartalmazza az utiköltséget, borkóstolót, vacsorát és az utazásbiztosítást.
Jelentkezni lehet Kovács Gyulánál és Balog Norbertnél.
A kirándulásra minden érdeklődőt szeretettel vár a vezetőség!


Dr. Icso Zoltán állatorvos értesíti a kutyatulajdonosokat, hogy községünkben június 18-án azaz ezen e héten szombaton a községi hivatal garázsa előtt kutyaoltás lesz veszettség ellen 8-től 11 óráig.
Amennyiben valakinek nincs becsippelve a kutyája azt is most el lehet végeztetni. Az oltás kötelező, az ára 6 Euro.


Vojcek doktor úr értesíti a lakosságot, hogy június 9. és 10. nem rendel. Helyettesíti őt Fodor doktor úr Párkányban.


Az SKC foundry s.r.o. termelési  operátorokat keres,3 műszakra párkányi cégébe.
Az Ön feladata az öntödei gépek és berendezések üzemeltetése lesz. Minden munkára betanítjuk. Alapbér 721 €, plussz a munka törvénykönyve szerinti juttatások + kiegészítő juttatások maximum 237€- ig. A munkába bejárást mindenki individuálisan oldja. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük, küldje el önéletrajzát a hr@skc-foundry.com email címre, vagy jelentkezzen a következő telefonszámokon 036 321 13 86, vagy 0910 701 925.


A községi könyvtár dolgozói tisztelettel meghívják Önt és családtagjait író-olvasó találkozóra, melyre a Muzslai Községi Könyvtárban kerül sor június 3-án pénteken, 17 órai kezdettel.
A könyvtár vendége Fister Mária Magdolna írónő lesz, Alagutak balladája - Titkok ösvényén című őstörténeti könyvéről tart előadást.
A legendák nyomát követve kiderül honnan is ered az esküvői torta menyasszonyi ruhába öltöztetett babájának hagyománya, a Miska kancsó rejtett üzenete. Szó lesz a szájhagyomány útján terjedő alagutakról is, melyek több irányba vezettek, az esztergomi várba a Duna alatt, a lévai várba a Garam vize alatt, a szőgyéni régi templomba valamint a kürti templomba.
Mindenkit szeretettel várunk a muzslai könyvtárba.


Tudatjuk községünk lakosságával, hogy a nagyhegyi úton lévő újtelep területén VKK lévő zöld hulladék lerakó június 4 – én azaz szombaton lesz nyitva 9,00 – 12,00 óráig.


A nyugdíjas szervezet vezegősége értesíti azokat, akik jelentkeztek a pénteki budapesti színházlátogatásra hogy az autóbusz pénteken 17 órakor indul a községi hivatal épülete elől.


Az Endrődy János Alapiskola tudatja községünk aprajával és nagyjával hogy június 1-én, szerdán 9 órai kezdettel megrendezi a helyi alapiskolában a gyermeknapot.
Színes programokkal, sportversenyekkel, különböző díjakkal, gépbemutatóval és sok sok meglepivel várják a résztvevőket, a gyermekeket.
Délután fergeteges diákparty 15:30 ig, a zenét biztosítja „DJ TIBI BÁCSI“.
Minden muzslai gyereket szeretettel várnak a szevezők.


A sportegyesület vezetősége értesíti a lakosságot, valamint a sportkedvelő közönséget, hogy május 28-án szombaton 10 órakor az U 11 csapat bajnoki mérkőzését tekinthetik meg Tótmegyer csapatával.


A sportegyesület vezetősége értesíti a lakosságot, valamint a sportkedvelő közönséget, hogy május 21-én szombaton 14: 30 kor au U 15 csapat bajnoki mérkőzését tekinthetik meg Szőgyén csapatával.


A Milbauer cég Nyitrán hosszútávú munkát kínál:
villanyszerelői, hegesztői munkára, valamint friss diplomások és szakmunkások számára,összeszerelő munkára
Havi nettó kereset 2000 €.
A munka négy műszakos munkarendben történik, két nappali műszak, két szabadnap, két éjszakai műszak.
Az alkalmazottak képzése Németországban történik, ahol céges költségen biztosítják a szállást és a szállítást, 10 napig Németországban és 10 napig Szlovákiában dolgozna.
Ez a munkarend legalább 6 hónapig tartana.
Bővebb információt a 0918328471 telefonszámon kaphatnak.Az éreskújvári GLOBE STONE kőfaragó vállalat teljes temetőarchitektúra kialakítására, azaz egyes, kettes és urnasírok készítésére, összeállítására, rekonstrukciójára kínál lehetőséget.
Első osztályú minőségi anyagok széles választékát, gyönyörű sírfelszereléseket kínálnak nagyon kedvező áron.
A kő kiválasztásánál és kivitelezésénél a cég az első osztályú minőségre és precizitásra helyezi a hangsúlyt.
Érdeklődni lehet holnaptól minden nap 9:30 tól 10:30 ig a helyi temetőben.


A két 1.ligás klub, a BC ROM Komárom és a Sámson Boxing Érsekújvár meghívják Önöket az 1.box liga 5.fordujójának tornájára, amely Muzslán a sportcsarnokban kerül megrendezésre május 14-én, szombaton 11 órai kezdettel.
A diákok kezdenek, majd következnek a serdülők, végül a felnőttek, lányok és fiúk, nők és férfiak egyaránt.
Frisssítőről a szervezők gondoskodnak, a belépés ingyenes.


A sportegyesület vezetősége értesíti a lakosságot, valamint a sportkedvelő közönséget, hogy május 15-én vasárnap 16: 30 kor a felnőtt csapat bajnoki mérkőzését tekinthetik meg Podlužany csapatával.


Muzsla Község Önkormányzata és az Endrődy János Alapiskola nevében tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját az Esteházy Jánosról való ünnepélyes megemlékezésre, amelyre május 13-án, pénteken 14 órai kezdettel kerül sor Muzslán, a községi parkban található Esterházy János emlékoszlopnál.
Az ünnepi megemlékezést a mártír gróf születésének 120. és elhalálozásának 65-évfordulója alkalmából szervezzük.
Az ünnepi megemlékezésen köszöntőt mond Ölveczky Árpád, az Endrődy János Alapiskola igazgatója, ünnepi szónoklatot tart Berényi József, a Szövetség Országos Elnökségének tagja, a Magyar Keresztény –Konzervatív Platform elnöke.
Az ünnepi megemlékezés koszorúk elhelyezésével és mécsesek, gyertyák meggyújtásával zárul.


Értesítjük azokat a nyugdíjasokat, akik külföldről is kapnak nyugdíjat, hogy a 13. karácsonyi nyugdíj kifizetéséhez ezt a tényt jelenteni kell a szociális biztosító felé. Az idei évben ennek határideje június 5. A biztosító a külföldi nyugdíjról szóló értesítést kizárólag elektronikus formában fogadja el amelyet megtalálhatnak a szociális biztosító honlapján rögtön a kezdő oldalon. Kérjük azokat a nyugdíjasokat, akiknek van lehetősége családtagjuktól közeli hozzátartozójuktól segítséget kérni, vegyék őket igénybe. Amennyiben nincs semmilyen segítségük, bejelentési kötelességüket segítünk Önöknek elintézni hétfői illetve szerdai napokon az elkévetkező két hétben. Ehhez sziveskedjenek magukkal hozni a külföldről kapott nyugdíj összegének igazolásáról szóló dokumentumot, de a szlovák nyugdíjról szóló utolsó igazolást is, valamint a személyi igazolványukat és a mobil telefonjukat. Ezek nélkül ugyanis nem tölthető ki az elektronikus űrlap.


A sportegyesület vezetősége értesíti a lakosságot, valamint a sportkedvelő közönséget, hogy május 7-én szombaton 10 órakor az U 11 es csapat mérkőzését tekinthetik meg Udvard csapatával, szintén május 7-én, szombaton 14 órakor pedig az U 15 csapat játszik Kürt csapatával a muzslai futtbalpályán.


Az óvoda igazgatósága tudatja a szülőkkel, hogy a BEÍRATKOZÁS AZ ÓVODÁBA a 2022/2023-as tanévre május 10-én, 9,30  - 11,30 óráig lesz az óvodában.
Kérjük a szülőket, hogy hozzák magukkal  a gyermek születési bizonyítványának másolatát.
Mindenkit szeretettel várunk! Kérjük azokat a gyerekeket beíratni, akik a 2022/2023 tanévben betöltik a 3. életévüket és azon gyermekek számára, akik 2022 augusztus 31.ig betöltik az 5.életévüket az óvoda látogatása kötelező.


A helyi posta vezetőnője tudatja a lakossággal, hogy a posta május 5-én, csütörtökön üzemeltetési okok miatt 13:30 ig lesz nyitva.


Tisztelettel meghívjuk a családtagokat, a leszármazottakat és az érdeklődőket a II. Világháborúban elesett muzslai hősökről való ünnepélyes megemlékezésre, amelyre 2022 május 7-én, szombaton kerül sor az alábbi helyszíneken és időpontokban:
13:30 órai kezdettel kerül sor a Muzslán elesett magyar honvédekről való megemlékezésre a muzslai temetőben található magyar honvédsírnál,
14 órai kezdettel kerül sor a községi parkban, a világháborúkban elesett muzslaiak emlékművénél az ünnepélyes megemlékezésre a II. Világháborúban elesett hősökre és a Don – kanyari ütközetben eltűnt hősökre.
Köszöntőt mond Petrik Tamás, községünk alpolgármestere, ünnepi beszédet mond Bréda Tivadar, a Memoriae Patrium Honismereti Társulás elnöke.
A megemlékezés keretében lehetőség nyílik koszorúk elhelyezésére és gyertyák, mécsesek meggyújtására.


Az Elba szaküzlet Köbölkúton értesíti kedves vásárlóit,hogy bővítette árukészletét minöségi kerékpárokkal akciós árakon.Megálmodott kerékpárja várja önt az Elba szaküzletben Köbölkúton. Kínálatuk a készlet erejéig tart.
Továbbá értesíti minden kertészkedni és barkácsolni vágyó vásárlót,hogy eladásra kínálnak elektromos és benzines fűkaszákat, fűnyírókat, szivattyúkat,kerti ollókat és egyéb barkács szerszámot.A kínálatban szereplö termékek részletfizetésre is megvásárólhatók.Minden kedves vásárlót szeretettel várnak az Elba szaküzletben Köbölkúton.


Tudatjuk községünk lakosságával, hogy a nagyhegyi úton lévő újtelep területén VKK lévő zöld hulladék lerakó május 7 – én azaz szombaton lesz nyitva 9,00 – 12,00 óráig.


A Jednota élelmiszerüzlet vezetőnője tudatja a falu lakosságával, hogy az üzlet május 1-én, vasárnap, államünnep miatt zárva lesz.


A nyugdíjas szervezet vezetősége értesíti tagságát és a falu lakosságát, hogy május 7-én,szombaton 15 órai kezdettel megrendezi a műsorral egybekötött anyák napját a kultúrház nagytermében.
A délután folyamán lehetőség nyílik az egészségkárosultak szervezetének illetve a nyugdíjas szervezet tagjainak a tagsági díj befizetésére.
Mindenkit szeretettel vár a vezetőség.


Tudatjuk a lakossággal, egyben tisztelettel meghívunk mindenkit a Felvidéki Huszár és Hagyományőrző Egyesület 22. Felvidéki Tavaszi Emlékhadjáratának muzslai helyszínére, amelyre április 30-án, szombaton 9 órai kezdettel kerül sor a kopjafánál.
Az esemény keretén belül a huszárok, honvédek és tüzérek bevonulására kerül sor, tiszteletadás, valamint jelentés a hadvezérnek.
Ünnepi beszédet mond községünk alpolgármestere, Petrik Tamás.
Mindenkit szeretettel várunk.


A községi könyvtár dolgozói nagy szeretettel várják az anyukákat gyermekeikkel együtt a Ringató foglalkozásokra minden pénteken 10 órára.


A sportegyesület vezetősége értesíti a lakosságot, valamint a sportkedvelő közönséget, hogy április 23-án,szombaton 10 órakor az U 11 csapat bajnoki mérkőzését tekinthetik meg Lokomotíva Bánov csapatával a muzslai futtbalpályán, szintén április 23-án szombaton 13:30 kor az U15 csapat játszik Fűr csapatával, április 24 én vasárnap 16 órakor pedig a felnőtt csapat mérkőzését tekintehetik meg Surány csapatával.


Tisztelettel meghívjuk Önt és családtagjait író-olvasó találkozóra Zolczer János íróval, producerrel, melyre a Muzslai Községi Könyvtárban kerül sor április 22-én pénteken, 17 órai kezdettel. Az író olvasó találkozó napirendje:
• a szerző bemutatja Gorbacsov titkai – az ember aki megváltoztatta a világot c. könyvét
• tájékoztatás az Ukrajnában zajló háborúról és a háború kulisszatitkairól – első kézből.
A könyv szerzőjét évtizedek óta mély barátság fűzi Michail Gorbacsovhoz.
Mindenkit szeretettel várunk a muzslai könyvtárba.


A Jednota élelmiszerüzlet vezetőnője tudatja a falu lakosságával, hogy az üzlet április 15-én pénteken, és április 18-án hétfőn államünnepek miatt, valamint április 17 én vasárnap zárva lesz.


A községi könyvtár dolgozói nagy szeretettel várják az anyukákat gyermekeikkel együtt a Ringató foglalkozásokra április 15-én, pénteken 10 órára.


Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a zöld kukák ürítése a húsvéti ünnepek miatt április 19-én, kedden fog megtörténni.


A sportegyesület vezetősége értesíti a lakosságot, valamint a sportkedvelő közönséget, hogy április 17-én, vasárnap 16 órakor a felnőtt csapat bajnoki mérkőzését tekinthetik meg Szalka csapatával a muzslai futtbalpályán.


Tisztelt borosgazdák! A Kertbarátok körének vezetősege szeretettel meghívja Önöket a  33.-ik borversenyre.
A rendezvényre a mintákat április 14-én délután 5 órától este 7 óráig lehet leadni a kultúrházban.
A versenyre a bort mintánként 2 drb. 0,7 l-es szabványos, felcimkézett zöld üvegben kell vinni.
Nevezési díj mintánként 5 Euro.
A minták leadásával egyidőben lehetőség van a vacsorajegyek megvásárlására, melynek ára 5 Euro.
A vendégek, vagyis a  borral nem induló személyek részére a belépődíj 7 Euro. Ezen belépők ugyancsak megvásárolhatók április 14-én, de megrendelhetők telefonon a 0904 877 674 vagy a 0907 181 574 - es telefonszámokon április 20-áig.
A verseny ünnepélyes eredményhirdetése április 23-án délután 6 órakor lesz a kultúrház nagytermében.
Minden borosgazdát és borbarátot szeretettel vár a rendezőség!


Tavaszi LOMTALANÍTÁS !
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy ezen a hétvégén megtörténik a nagyterjedelmű hulladékok konténerekbe helyezése. Ez pedig úgy alakul hogy április 8-án és 9-én pénteken és szombaton konténereket helyezünk el a következő helyszínekre:
• Iskolával szembeni park szélén lévő patakhíd
• Futballpálya
• a Szentgáliék melletti betonos rész
• Vadász utca és a diófa utca kereszteződése – a Kottráék előtti tér.
Kérjük a lakosságot, hogy a konténerek mellé ne tegyenek szemetet, mivel ezeket folyamatosan üríteni fogjuk, amint megteltek.
Vasárnap, április 10-én a korai reggeli órákban áthelyezzük a konténereket a következő helyszínekre:
• 415 – ös h.sz. előtti transzformátor
• Tyúkfarm bejárata
• Felső tónál lévő buszforduló
• Cigánygödörnél lévő garázsok
A lomtalanítást hétfőn, április 11-én fejezzük be.
Emiatt a zöld kukák ürítése kedden, április 12-én fog megtörténni.
A konténerekbe tilos belerakni a zöld hulladékot, autógumikat, akkumulátorokat, villamos és műszaki berendezéseket, építkezési törmeléket, üveg ablakokat. Ezek elhelyezéséről a gyűjtőudvar alkalmazottaival kell egyeztetni. Ősszel is megtapasztaltuk polgártársaink fegyelmezetlenségét. Kérjük mindenki tudatosítsa, hogy hanyagságával lassítja a munkát, kárt okoz nemcsak a községnek, de végeredményben saját magának is .


Muzsla község polgármestere tudatja a falu lakosságával, hogy április 6-án szerdán, 17 órai kezdettel kerül sor a muzslai önkormányzat 24. képviselőtestületi ülésére. Az ülést élő adásban is követhetik a kábeltévén.


A bélai Chatéu Belá kastély álláslehetőséget kínál szobalány / takarító munkakörbe
Teljes munkaidő, részmunkaidő, brigád, esetleg munkaviszony mellet is, hétvégén. A munkavégzés helye Bélas
Bérfeltételek: bruttó órabér 3,80 €-tól + szombat, vasárnap és ünnepnapi pótdíjak
Étkezés megoldható.
Munkaköri leírás, hatáskörök és felelősségek:
- kisegítő és takarítási munkák a szállodában
- szobák és a szálloda egyéb területeinek takarítása
Munkavállalói követelmények:
-középfokú érettségi nélkül
-középiskola érettségivel
-felsőfokú szakképzés
Nyelvi követelmények :
szlovák vagy magyar nyelv – középfok.


Értesítjük a lakosságot, hogy április 6-án szerdán 8,00 – 19,00 óráig a helyi tűzoltószertár melletti garázsnál gyűjteni fogjuk az elektromos hulladékot. Kérünk ezért mindenkit, hogy szíveskedjenek ezt a szerdai napot betartani, mivel sem az előző napon, sem az utána következőn nem áll módunkban az elektromos hulladékot lakosainktól elfogadni és tárolni.


A sportegyesület vezetősége értesíti a lakosságot, valamint a sportkedvelő közönséget, hogy április 3-án vasárnap 15:30 kor a felnőtt csapat bajnoki mérkőzését tekinthetik meg Szőgyén csapatával a muzslai futtbalpályán.


A Kertbarátok körének vezetősége értesíti a tagságot, hogy április 3-án, vasárnap délután 13:30 órai kezdettel tartja évzáró tagsági gyűlését a kultúrházban. A gyűlés keretén belül lehetőség lesz a tagsági díj, valamint a szőlőhegyi kamerarendszer üzemelési díjának befizetésére is.

Minden tagot szeretettel vár a vezetőség!


Tudatjuk községünk lakosságával, hogy a nagyhegyi úton lévő újtelep területén VKK lévő zöld hulladék lerakó április 2 – án azaz szombaton lesz nyitva 9,00 – 12,00 óráig.


A nyugdíjas szervezet vezetősége értesíti tagságát hogy március 31-től csütörtöktől 9 órától ismételten elkezdődnek a már hagyományos csütörtöki klubnapok a szolgáltatások házában.
Mindenkit szeretettel várunk.


A községi könyvtár dolgozói nagy szeretettel várják az anyukákat gyermekeikkel együtt a Ringató foglalkozásokra április 1-én, pénteken 10 órára.


Zamestnanci obecnej knižnice s radosťou očakávajú matky s deťmi na stretnutie Ringató do obecnej knižnice 1-ho apríla v piatok o 10 tej hodine.


A helyi posta vezetőnője tudatja a lakossággal, hogy a posta március 25-én, pénteken üzemeltetési okok miatt zárva lesz.


A sportegyesület vezetősége értesíti a lakosságot, valamint a sportkedvelő közönséget, hogy máricus 26 -án szombaton 10 órakor az U11 es csapat bajnoki mérkőzést játszik Dominik Nové Zámky csapatával, szintén március 26-án szombaton 12:30 kor pedig az U 15-ös csapat mérkőzését tekinthetik meg Kisújfalu csapatával.


Az érsekújvári járási tűzoltóság igazgatósága a tűzmegelőzési törvény értelmében az érsekújvári körzetben március 17-tól visszavonásig kihirdette a MAGASFOKÚ TŰZVESZÉLY IDŐSZAKÁT. Ennek értelmében mindenki köteles betartani a tűzbiztonsági előirásokat. Tilos főleg:
• dohányozni, eldobni az égő és izzó tárgyakat, nyilt lángot használni
• ágak, bokrok égetése
• erdős területen található gyúlékony anyagok égetése
Az erdő tulajdonosok ill. az erdő területek használói kötelesek:
• őrjáratokat szervezni
• az átjáró utakat karbantartani
• munkagépek használata esetén ezeket szikra felfogó berendezéssel fölszerelni.
A tűzmegelőzés keretében kérünk minden tisztelt polgártársunkat ezen eőirások betartására.


A PLUS JOB SOLUTION s r.o. hosszútávú munkát kínál Gútán.
Amit kínálnak:
- könnyű, fizikailag nem megterhelő munka nők és férfiak számára
egyaránt
-        ingyenes buszjárat, meleg étkeztetés
-        versenyképes fizetés, bónuszok, hosszútávú
munkalehetőség, azonnali munkakezdés.

Elvárások: alapfokú végzettség, képesség 3 műszakban dolgozni, jó egészségi állapot, kézügyesség, flexibilitás, megbízhatóság.
 
Érdeklődni lehet a 0917 849 656 és a 0905 568 270 telefonszámokon, illetve személyesen Párkányban a Szent imre tér 21. alatti irodájukban a templom mellett lehet.


Értesítjük a kisgyermekes családokat hogy március 25-én, pénteken, megkezdődnek a Ringató foglalkozások községünkben.
Szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat 0-3 éves korig, minden pénteken 10 órától a községi könyvtárba.
A jogvédett Magyar Örökség díjas programban intenzív fél órában kerülnek sorra hintáztató, lovagoltató, tenyérsímogató, járató, csiklandozó foglalkozások, és tiszta forrásból élő zene és ének.
A Ringató a felnőtteknek szól és a gyermekek élvezik hatását.
Semmilyen eszközt nem használunk, cipő nélkül, szőnyegen zajlik a foglalkozás. A Cseperedő program jóvoltából a belépés ingyenes, foglalkozásvezető Danczi Mónika.
Érkezés néhány perccel a foglalkozás előtt.
Szeretettel várunk minden kisgyermekes családot minden pénteken 10 órától a helyi könyvtárba.


A helyi posta vezetőnője tudatja a lakossággal hogy a posta március 17-én csütörtököm üzemeltetési okok miatt zárva lesz.


Tudatjuk a lakossággal hogy március 21 től hétfőtől a gyűjtőudvar alkalmazottai már csak azoktól a háztartásoktól ürítik ki a zöld kuka edényeket amelyeknek ki van fizetve a 2022 es évre az illeték.


A Csemadok Muzslai Alapszervezete szeretettel meghívja a falu lakosságát az 1848/49-es szabadságharc tiszteletére tartott megemlékezésre, amely március 18-án, pénteken 17:00 órai kezdettel kerül megrendezésre az iskola előtti parkban.
A megemlékezésen ünnepi köszöntőt mond Bolya Szabolcs, a Szövetség Nyitra megyei képviselője valamint Mihelik Magdolna Nyergesújfalu polgármestere.
Fellépnek a helyi óvodások, és az Endrődy János Alapiskola diákjai.
A megemlékezést koszorúzás zárja a kopjafánál.

Ünnepeljünk együtt!
Tisztelettel a csemadok muzslai alapszervezete


A muzslai tűzoltószervezet vezetősége tisztelettel meghívja  tagságát a március 19 –én szombaton, 18 órai kezdettel tartandó évzáró taggyűlésére, mely a kultúrház étkezdéjében lesz megtartva.


Tudatjuk a lakossággal hogy március 17- én, tehát ezen a héten csütörtökön már csak a 2022 es évre vonatkozó matricával ellátott kuka edényeket fogják kiüríteni. Megkérünk mindenkit hogy az előző évek matricáit szíveskedjenek eltávolítani az edényekről.
A kuka edényeket 6 órakor kezdik üríteni, ezért szíveskedjenek a kuka edényeket időben, kitenni az utcára.


Egy baromfitenyésztő cég értesíti a lakosságot, a 0908/827 132-es telefonszámon fogad rendelést 7 hónapos tojótyúkokra 4 euró 50 kilogramonként, valamint 10 hónapos tojótyúkokra 3 euró 50 kilogramonkét, továbbá kínálnak 10 kilogrammos kiszerelésben ültetésre való krumplit.
A megrendelt baromfit március 16-án, szerdán szállítják házhoz.


A helyi posta vezetőnője tudatja a lakossággal hogy a posta március 11-én, pénteken technikai okok miatt 12:30 ig lesz nyitva.


Segítsük közösen a menekülteket!

A Muzslai Községi Hivatal humanitárius segítséget szervez az Ukrajnából elmenekültek számára, akik ideiglenesen vagy tartósan keresnek menedéket Szlovákia keleti régióiban, valamint a Kárpátalján élő testvéreink számára, akik ellátása egyre inkább akadozik a mindennapi élethez szükséges, alapvető cikkekből.
A muzslai vállalkozókat, lakosokat, társadalmi szervezeteket arra kérjük, aki adakozhat és van módja arra, hogy támogassa törekvéseinket az ukrajnai menekültek és a Kárpátalján élő testvéreink megsegítésére, az alábbi cikkekkel járulhat hozzá a nemes kezdeményezéshez:
tartós élelmiszerek, tartós bébiételek, tisztálkodási, higiéniai és toalett eszközök, vízmelegítők, teaforraló edények, pokrócok és villanymelegítők sátrakba és menedékházakba. A régióbeli informátorainktól kapott tájékoztatás alapján nincs szükségük ruházatra.
Az adakozók által felajánlott termékeket, adományokat a muzslai kultúrházba várjuk szerdától, azaz 2022. március 2-tól, munkanapokon a következő időszakokban: 8.00–10.00 óra között, valamint 14.00-15.30 óra között – pénteken csupán a délelőtti órákban. A községi hivatal kérése, felhívása visszavonásig érvényes.
Köszönjük szépen a nemes falajánlásokat és adományokat!


Tudatjuk községünk lakosságával, hogy a nagyhegyi úton lévő újtelep területén VKK lévő zöld hulladék lerakó március 5 – én azaz szombaton lesz nyitva 9,00 – 12,00 óráig.


Tudatjuk a lakossággal hogy a községi könyvtár ezen a héten, naponta 12:30 ig lesz nyitva.


A helyi posta vezetőnője tudatja a lakossággal, hogy a posta március 1-én, kedden áramkimaradás miatt miatt 13 tól lesz nyitva.


A római katolikus egyház muzslai plébániája tudatja a lakossággal hogy a járványellenes óvintézkedések lazítása értelmében a szlovák köztársaság kormánya február 26-tól, szombattól eltörli az ún. OTP, OP és OP+ rezsimeket.
Ez érvényes a szentmiséken való részvételre is.
Továbbra is érvényben van a beltérben a reszpirátor használata és a kezek fertőtlenítése.
Szentmise a muzslai plébániatemplomban február 26-án, szombaton reggel 7 órakor, 27-én vasárnap 11 órakor lesz.
Szeretettel várnak mindenkit.


A nyugatszlovákiai villamosművek tudatja a falu lakosságával, hogy egy előre betervezett munkálat elvégzése miatt március 1 –én, kedden 8 :30 tól 12:30 ig nem lesz villany a következő háztartásokban:
29 es házszám, a 135 től a 139 as házszámig, a 154 től a 202- ig, a 263 tól 310 ig, továbbá a 335 től 352-ig, és a 706, 707, 708, 846 -os háztartásokban.
Az ez által keletkezett kellemetlenségekért a villamosművek dolgozói szíves elnézésüket kérik.


Az Edymax munkaközvetítő iroda munkaerő toborzást hirdet németországi munkára, német szerződéssel – úgy mint raktári dolgozó, targoncás. Szállás biztosítva.

Targoncás tapasztalat előny, de ha nincs is érvényes papír, ezt elintézik Ön helyett.

A munkaerő toborzásra február 25-én, pénteken 9:00 órakor kerül sor a köbölkúti községi hivatal előtt.


Muzsla központi buszmegállójában, a Joker Pub szomszédságában néhány hete valaki összetörte a megálló üveg hátlapját.
Csütörtökön, 2022. február 17-én a buszmegálló gyártója az új üveglapot beillesztette a helyére. A számlát a községi hivatal megfizette.
Majd másnap, pénteken, 2022. február 18-án,este 19 óra körül egy „erős ember” újra összetörte a buszmegálló hátsó falának üveglapját.
Vékony, magas, kopasz vagy szőke hajú fiatalember volt a tettes. Ittas állapotban lehetett, mert erősen billegett. Aki látta őt, vagy tudja ki volt a tettes, kérjük adjon tájékoztatást a községi hivatalban. Az általa keletkezett kárral arányos, exempláris büntetéssel fogjuk megbüntetni. Kamerát szerelünk majd a helyszínre, amely pásztázni fogja a környéket és ilyen esetekben archiválni fogja a megtörténteket.


Tudatjuk a lakossággal hogy tekintettel a járvány ismételten gyors terjedése miatt a szemétdíj valamint a zöld kukák utáni illetékek személyesen a községi hivatalban történő fizetési kötelessége a 2022-es évre március 16-ig meg van hosszabítva. Szeretnénk elkerülni a hivatalban az emberek nagyobb számban történő várakozását, ezért kérjük Önöket legyenek türelemmel, egészségük megőrzése céjából a személyes fizetést a hivatalban halasszák későbbre, a február végi, március elejei időszakra.
Azoktól a háztartásoktól amelyeknek ki van fizetve a szemét utáni illeték a 2021-es, tehát a tavalyi évre, a szemét máricus 16-ig el lesz szállítva.

Megértésüket köszönjük.


A sportegyesület vezetősége értesíti a lakosságot, valamint a sportkedvelő közönséget, hogy február 13 -án vasárnap 14 órakor a felnőtt csapat felkészítő mérkőzést játszik a bátorkeszii futtbalpályán.


Tudatjuk a lakossággal hogy február 14 től hétfőtől a gyűjtőudvar alkalmazottai megkezdik a zöld kukák ürítését a háztartásoktól.


Tudatjuk a lakossággal hogy február 13-án vasárnap 8-tól 15:30 - ig a párkányi rendelőintézetben lehetőség lesz a Covid 19 elleni első, második, illetve a harmadik oltás felvételére. Mindenképpen szükséges a dokumentumok felmutatása az első és második oltásról. Az oltásokra csakis felnőtt, tehát 18 pluszos személyek jelentkezhetnek.
A harmadik oltás felvétele a második oltástól számítva 3 hónap után lehetséges.
Az oltásokra ajánlott regisztrálni vagy az országos regisztrációs rendszerben, illetve a párkányi rendelőintézet oldalán, ami a következő.: www.poliklinikansksturovo.sk.
Szükség esetén érdeklődhetnek a 036/7565103 telefonszámon.


Tudatjuk a lakossággal hogy február 9- én, szerdán 15 órakor ismét községünkbe érkezik az oltópont, a kultúrházba azok számára akik a második oltásra várnak, de azok is jelentkezhetnek, akik még nincsenek beoltva, és élni szeretnének a lehetőséggel.
Továbbá azok is jelentkezhetnek akik a harmadik oltást szeretnék felvenni.Amennyiben szeretnék hogy házhoz menjenek ki, ezt jelentsék be a 0918/585 337 telefonszámon.
Szükséges a személyigazolvány, és a betegbiztosítási kártya.
Kérjük az érdeklődőket, érkezzenek időben.


Tekintettel a napok óta tartó szeles időjárásra, a temetőben különböző károk keletkeztek, úgy mint lámpások törtek össze, illetve a vázákban, sírokon lévő virágokat a szél elvitte, áthelyezte más sírokra.
Ezért megkérjük a lakosságot hogy ellenőrizzék a temetőben sírjaikat és környéküket a félreértések elkerülése végett, ugyanis a közhasznú munkások a károkat igyekeznek eltakarítani az elkövetkező napokban.


Tisztelt Muzslai Polgártársak!

Figyelmeztetjük Önöket, különösen az idősebb lakosokat, hogy újra megszaporodtak a telefonos csalások, zsarolások. Telefonos betyárok zaklatják a lakosságot különböző fiktív szolgáltatásokat kínáló hívásokkal. Ezzel próbálnak pénzt kicsalni az idősebb lakosoktól. Amennyiben ilyen hívást kapnak, vagy gyanús jeleket észlelnek, azonnal szüntessék meg a hívást, ne válaszoljanak a hívó félnek.
Vigyázzanak magukra, környezetükre és értékeikre. Ne hagyják magukat befolyásolni az ilyen telefonos csalók által.


Tudatjuk a lakossággal hogy január 30-án vasárnap 8-tól 15:30 - ig a párkányi rendelőintézetben lehetőség lesz a Covid 19 elleni első, második, illetve a harmadik oltás felvételére. Mindenképpen szükséges a dokumentumok felmutatása az első és második oltásról. Az oltásokra csakis felnőtt, tehát 18 pluszos személyek jelentkezhetnek.
A harmadik oltás felvétele a második oltástól számítva 3 hónap után lehetséges.
Az oltásokra ajánlott regisztrálni vagy az országos regisztrációs rendszerben, illetve a párkányi rendelőintézet oldalán, ami a következő.: www.poliklinikansksturovo.sk.
Szükség esetén érdeklődhetnek a 036/7565103 telefonszámon.


Muzsla község polgármestere tudatja a falu lakosságával, hogy január 26-én szerdán, 17 órai kezdettel kerül sor a muzslai önkormányzat 23. képviselőtestületi ülésére. Az ülést élő adásban is követhetik a kábeltévén.


A Team Taxi vállalat megbízható, minimum 3 éves vezetői engedéllyel és tapasztalattal rendelkező sofőrt keres.
Jelentkezni a 0907/498 592 telefonszámon lehet.


Tisztelt Muzslai Polgártársak!

Figyelmeztetjük Önöket, különösen az idősebb lakosokat, hogy újra megszaporodtak a telefonos csalások, zsarolások. Telefonos betyárok zaklatják a lakosságot fiktív, nem létező katasztrófára hivatkozva. Ezzel próbálnak pénzt kicsalni az idősebb lakosoktól. Amennyiben ilyen hívást kapnak, vagy gyanús jeleket észlelnek, azonnal szüntessék meg a hívást, ne válaszoljanak a hívó félnek.
Van már ilyen tapasztalatunk Muzslán sőt, károsultak is voltak. Akkor a Rendőrség segítségét kértük, akik lakossági fórumon, élő felvilágosítást nyújtottak a muzslai nyugdíjasok számára.
Az akkori tapasztalat alapján ez most községünkben újra megjelent. Vigyázzanak magukra, környezetükre és értékeikre. Ne hagyják magukat befolyásolni az ilyen telefonos csalók által.


A helyi vöröskereszt szervezetének elnöke tudatja az önkéntes véradókkal hogy január 25-én, kedden, véradást szervez Érsekújvárban.
Az indulás reggel 8 órakor lesz a községi hivatal épülete elől.
Az érdeklődők, részvételi szándékukat jelezzék a 0903/ 763 945 - ös telefonszámon.


A PLUS JOB SOLUTION s r.o. hosszútávú munkát kínál autóipari tereületen tevékenykedő gyárakban Ipolyságon, Ipolytölgyesen, Nagyorosziban és Tatabányán, különböző pozícikókra. Kereseti lehetőség határozatlan időtartamú munkaszerződésre akár nettó 1200 Euro havonta, Utaztatás ingyenesen biztosított. 

Érdeklődni lehet a 0905 568 270 telefonszámon, illetve személyesen Párkányban a Szent imre tér 21. alatti irodában 8-tól 16 óráig.A Közegészségügyi Hivatal rendelete alapján a január 12-től érvényes járványügyi intézkedések értelmében továbbra is OP (oltott-gyógyult) rezsimben lehet részt venni a szentmiséken.

A 3o fős létszámkorlátozás viszont megszűnt! 

Ezért január 16-tól vasárnaptól nem lesz jegyrendszer a vasárnapi szentmisékre. 
Az FFP 2 maszk használata továbbra is kötelező!

Köszönjük a Kedves Hívők megértését!


Tudatjuk a lakossággal hogy január 16-án vasárnap 8-tól 15:30 - ig a párkányi rendelőintézetben lehetőség lesz a Covid 19 elleni első, második, illetve a harmadik oltás felvételére. Mindenképpen szükséges a dokumentumok felmutatása az első és második oltásról. Az oltásokra csakis felnőtt, tehát 18 pluszos személyek jelentkezhetnek.
A harmadik oltás felvétele a második oltástól számítva 3 hónap után lehetséges.
Az oltásokra ajánlott regisztrálni vagy az országos regisztrációs rendszerben, illetve a párkányi rendelőintézet oldalán, ami a következő.: www.poliklinikansksturovo.sk.
Szükség esetén érdeklődhetnek a 036/7565103 telefonszámon.


Tudatjuk a lakossággal hogy január 7-én pénteken a községi hivatal zárva lesz.


A Jednota élelmiszerüzlet vezetőnője tudatja a falu lakosságával, hogy az üzlet január 6-án, csütörtökön, államünnep miatt zárva lesz.


Tudatjuk községünk lakosságával, hogy a már feleslegessé vált fenyőfákat a színes kukák melletti szigeteken helyezhetik el. Kérjük Önöket, hogy a fákról szedjék le a díszeket, a hozzájuk tartozó kampókat, édességek csomagolását.
A fák elszállításáról a gyűjtőudvar alkalmazottai fognak gondoskodni.


Tudatjuk a lakossággal hogy január 8-án és 9-én, szombaton és vasárnap 8-tól 15:30 - ig a párkányi rendelőintézetben lehetőség lesz a Covid 19 elleni első, második, illetve a harmadik oltás felvételére. Mindenképpen szükséges a dokumentumok felmutatása az első és második oltásról. Az oltásokra csakis felnőtt, tehát 18 pluszos személyek jelentkezhetnek.
A harmadik oltás felvétele a második oltástól számítva 3 hónap után lehetséges.
Az oltásokra ajánlott regisztrálni vagy az országos regisztrációs rendszerben, illetve a párkányi rendelőintézet oldalán, ami a következő.: www.poliklinikansksturovo.sk.
Szükség esetén érdeklődhetnek a 036/7565103 telefonszámon.


Tudatjuk a lakossággal hogy január 10-én, hétfőn 14 órakor ismét községünkbe érkezik az oltópont, a kultúrházba azok számára akik a második oltásra várnak, de azok is jelentkezhetnek, akik még nincsenek beoltva, és élni szeretnének a lehetőséggel.
Továbbá azok is jelentkezhetnek akik a harmadik oltást szeretnék felvenni. Amennyiben szeretnék hogy házhoz menjenek oltani, ezen igényüket jelentsék be a 0918/585 337 telefonszámon.
Szükséges a személyigazolvány, és a betegbiztosítási kártya.
Kérjük az érdeklődőket, érkezzenek időben.


Értesítjük a lakosságot, hogy január 6-án, csütörtökön az államünnep ellenére a kukaedényeket a már megszokott módon és időben fogják kiüríteni, ezért szíveskedjenek időben kitenni az utcára az edényeket.


Tudatjuk a lakossággal hogy a helyi könyvtár december 20 tól, tehát hétfőtől, január 7-ig naponta 11 órától 15 óráig lesz nyitva.


Tudatjuk a lakossággal hogy december 18-án és 19-én, szombaton és vasárnap 8-tól 15:30 - ig a párkányi rendelőintézetben lehetőség lesz a Covid 19 elleni első, második, illetve a harmadik oltás felvételére. Mindenképpen szükséges a dokumentumok felmutatása az első és második oltásról. Az oltásokra csakis felnőtt, tehát 18 pluszos személyek jelentkezhetnek.
A harmadik oltás felvétele a második oltástól számítva 3 hónap után lehetséges.
Az oltásokra ajánlott regisztrálni vagy az országos regisztrációs rendszerben, illetve a párkányi rendelőintézet oldalán, ami a következő.: www.poliklinikansksturovo.sk.
Szükség esetén érdeklődhetnek a 036/7565103 telefonszámon.


A nyugatszlovákiai villamosművek tudatja a falu lakosságával, hogy egy előre betervezett munkálat elvégzése miatt december 16-án 7:55-től 16 óráig nem lesz villany a következő háztartásokban: 27 házszám, 60-as,352-es,361es, a364-től a 474–es házszámig, a 478-tól a 485-ig,488,a493-tól az 510-ig,520,522,688, 689,691,776,912,1010,1022,1106,és 1160.
Az ez által keletkezett kellemetlenségekért a villamosművek dolgozói szíves elnézésüket kérik.


A nyugatszlovákiai villamosművek tudatja a falu lakosságával, hogy egy előre betervezett munkálat elvégzése miatt december 15-én 7:55-től 16 óráig nem lesz villany a következő háztartásokban: a 116 házszámtól a 131-ig, 352,395, a 428-tól a 440-ig, a 458-tól a 473-ig, a 493-tól az 510 ig. 520, 522, 688-tól a 720-ig, 1010 és 1022

Az ez által keletkezett kellemetlenségekért a villamosművek dolgozói szíves elnézésüket kérik.


Muzsla község polgármestere tudatja a falu lakosságával, hogy december 15-én szerdán, 17 órai kezdettel kerül sor a muzslai önkormányzat 22. képviselőtestületi ülésére. Az ülést élő adásban is követhetik a kábeltévén.


Tudatjuk a lakossággal hogy a mai nap folyamán is a Slovanet részvénytársaság munkatársai falunkban fognak tartózkodnak. Amennyiben igényt tartanak a nagy sebességű internet illetve a kábeltelevízió szolgáltatására, akár új, akár már meglévő ügyfél gyanánt, hívják a Slovanet társaság munkatársát a 0917/989 933 telefonszámon, illetve érdeklődhetnek a községi hivatalban.


A Közegészségügyi Hivatal 289. számú rendelete alapján 2021. december 10-től a lockdown alatt a nyilvános szentmisék max. 30 fő részvételével engedélyezettek az ún. “OP” (oltott és meggyógyult)-rezsimben.
Ezt a tényt a covid passzal ill. a betegségből az utóbbi 180 napban meggyógyult-igazolással szükséges tanúsítani. 
A templomban szükséges az FFP2 maszk helyes használata.

A következő nyilvános szentmise Muzslán szombaton, december 11-én (roráté) 6.oo órakor lesz.
A vasárnapi 11 órai szentmisére a maximális létszámkorlátozás miatt előző naptól a templom bejáratánál jegyet lehet igényelni.”
Köszönjük a Kedves Hívők megértését.


Az ARRIVA buszvállalat értesíti utasait, hogy december 13-tól, 17 –ig a kedvezőtlen járványhelyzetre való tekintettel a helyközi buszjáratok menetrendje a nyári menetrend szerint fog működni.


Tudatjuk a lakossággal hogy a mai nap folyamán feltehetőleg 17 óráig a Slovanet részvénytársaság munkatársai falunkban fognak tartózkodni. Amennyiben igényt tartanak a nagy sebességű internet illetve a kábeltelevízió szolgáltatására, akár új, akár már meglévő ügyfél gyanánt, hívják a Slovanet társaság munkatársát a 0917/989 933 telefonszámon, illetve érdeklődhetnek a községi hivatalban.


Tudatjuk a lakossággal hogy december 5-én, vasárnap 8-tól 15:30 - ig a párkányi rendelőintézetben lehetőség lesz a Covid 19 elleni első, második, illetve a harmadik oltás felvételére. Mindenképpen szükséges a dokumentumok felmutatása az első és második oltásról. Az oltásokra csakis felnőtt, tehát 18 pluszos személyek jelentkezhetnek.
A harmadik oltás felvétele a második oltástól számítva 6 hónap után lehetséges.
Az oltásokra ajánlott regisztrálni vagy az országos regisztrációs rendszerben, illetve a párkányi rendelőintézet oldalán, ami a következő.: www.poliklinikansksturovo.sk.
Szükség esetén érdeklődhetnek a 036/7565103 telefonszámon.


Tudatjuk a lakossággal hogy december 6- án, hétfőn 15:30 kor ismét községünkbe érkezik az oltópont, a kultúrházba azok számára akik a második oltásra várnak, de azok is jelentkezhetnek, akik még nincsenek beoltva, és élni szeretnének a lehetőséggel.
Továbbá azok is jelentkezhetnek akik a harmadik oltást szeretnék felvenni, azonban a  harmadik oltás esetében, a második és harmadik oltás között fél évnek el kell telnie.
Mindenképpen szükséges a dokumentumok felmutatása az első és második oltásról.
Szükséges a személyigazolvány, és a betegbiztosítási kártya.
Kérjük az érdeklődőket, érkezzenek időben.


Muzsla község önkormányzata tisztelettel értesíti falunk apraját és nagyját, hogy december 5-én, vasárnap, 15 órától falunkba látogat a Mikulás.
Kedves gyerekek! Várjátok a Mikulást nagy izgalommal, készüljetek számára versekkel, énekkel, hiszen a Mikulás idén is teli zsákkal érkezik.
A Mikulás szán útvonala a következő:
Jednota üzlet parkolója,
Gólyafészek melletti park
Kottráék előtti tér
Transzformátor melletti park
Tóparti buszmegálló
Kertaljai lakásokkal szembeni köz
régi Jednota parkolója

Az első megálló 15 órakor lesz, az útvonal további megállóiról a hangosbemondón keresztül tájékoztatjuk Önöket.
Mindenkit megkérünk, a járványügyi intézkedéseket tartsák be, kellő távolság betartása, és viseljenek szájmaszkot.


Tudatjuk községünk lakosságával, hogy a nagyhegyi úton lévő újtelep területén VKK lévő zöld hulladék lerakó december 4-én azaz szombaton lesz nyitva 9,00 – 12,00 óráig.


Tudatjuk a lakossággal hogy a hideg időjárás beköszöntével a 240 literes zöld kukákat utoljára ebben az évben november 29-én, hétfőn fogják kiüríteni.


Tisztelt polgártársak!

Tekintettel a súlyosbodó járványhelyzetre értesítjűk községünk lakosságát, hogy a Szlovák Köztársaság kormányának határozata értelmében ma éjféltől, 00:01 perctől országos lezárás van érvényben, kijárási tilalommal. Ennek következtében megkérünk mindenkit tartózkodjon otthonában, vigyázzon magára és embertársaira, csakis a létfontosságú termékek illetve szolgáltatások beszerzésére öszpontosítsanak,valamint orvoslátogatásra, és munkahelyre történő bejárásra. Nem valósulhatnak meg társadalmi és kulturális rendezvények, közösségi összejövetelek, zárva van a községi könyvtár is, a temetési szertartások is módosulnak, csak közeli hozzátartozók vehetnek részt a temetésen.
A községi hivatalban is csak sürgős esetekben lesz ügyfélfogadás, ez is csak a félfogadó napokon, kérjük a lakosok megértését, és fegyelmezett hozzáállását. Részesítsék előnyben a telefonon, illetve  az email-ben történő kommunikációt! Sürgős és indokolt esetekben a félfogadó napokon állunk rendelkezésükre a községi hivatalban. Előreláthatólag ezek a rendelkezések 2 hétig lesznek érvényben a mai naptól kezdődően.
Köszönjük szépen  megértésüket és együttműködő hozzáállásukat. Amennyiben valakit pozitívan tesztelnek vagy tünetei vannak a vírussal kapcsolatban jelezze környezetének és lépjen kapcsolatba orvosával telefonon vagy emailben. Kérje ki tőle hogy milyen lépéseket tegyen gyógyulása érdekében, milyen terápiát alkalmazzon, illetve milyen gyógyszereket szedjen. Mindnyájunk érdeke hogy megelőzzük a járvány súlyos lefolyását községünkben. Egyúttal jó egészséget kívánunk mindenkinek, vigyázzanak magukra és másokra.


Tisztelt lakosság!

Befejeződött a muzslai kábel televízió digitalizálása.
A Slovanet társaság jelentősen kibővült műsorkínálatot és új, nagy sebességű internetet fog biztosítani a kábeltelevízió tualjdonosai számára.
A tévéadások már teljesen digitálisak lesznek, több csatornával HD minőségben. Lehetőség lesz extra ajánlat aktiválására adásarchívum és további csomagok segítségével.
További információk a www.slovanet.sk/internito oldalon érhetőek el.

A műsorok átállása december 1-én valósul meg, ami reggel 8 és 10 óra között történik majd. Ettől a naptól már csak digitális adás lesz, az analóg adás teljesen megszűnik.
Szükséges lesz a televízió újrahangolása, a régebbi vevőkészülékekhez pedig set-top boxot kell majd csatlakoztatni.
A kábeltelevízió szolgáltatásának eddig ügyfelei levelet kaptak a kábeltelevízió tulajdonosától a Slovanet részvénytársaságtól.
Amennyiben set-top boxra van szükségük, illetve segítségre a készülék áthangolásában, valamint a tv és internet csatlakoztatására, esetleg nem kaptak levelet, kérjük forduljanak bizalommal a Slovanet társasághoz a 0850 111 311 telefonszámon.


A szövetkezet értesíti azokat akik kukoricát írattak, hogy a kiadás ezen a héten pénteken és szombaton / tehát november 19-én és 20-án / reggel 8,00 órától délután 15.00 óráig lesz a traktorbrigádon.


A Jednota élelmiszerüzlet vezetőnője tudatja a falu lakosságával, hogy az üzlet november 17-én, szerdán, államünnep miatt zárva lesz.


Tudatjuk a lakossággal hogy november 14-én, vasárnap 8-tól 15:30 - ig a párkányi rendelőintézetben lehetőség lesz a Covid 19 elleni első, második, illetve a harmadik oltás felvételére. Pfizer és Moderna oltóanyaggal történik az oltás. Mindenképpen szükséges a dokumentumok felmutatása az első és második oltásról. Akinek mindkét oltásnál a  Moderna oltóanyág kapta, a harmadik oltás esetében is csakis ezzel lehet beoltani. Az oltásokra csakis felnőtt személyek, tehát 18 pluszos korosztály jelentkezhet.
A harmadik oltás felvétele a második oltástól számítva 6 hónap után lehetséges.
Az oltásokra ajánlott regisztrálni a párkányi rendelőintézet oldalán: www.poliklinikansksturovo.sk, vagy az országos regisztrációs rendszerben.
Azok, akik regisztráció nélkül érkeznek, csak a nap végén lesznek beoltva.

Szükség esetén érdeklődhetnek a 036/7565103 telefonszámon.


A szövetkezet ezúton értesíti a földtulajdonosokat, hogy 2021 november 9-től, november 12-ig tehát ezen a héten keddtől péntekig naponta reggel 8.00 órától délig (12. 00 óraig ) lehet fizetni a kukoricát a szövetkezet pénztárában. A kukorica ára 15,00 euro/q.


Tudatjuk a lakossággal hogy november 10-től, szerdától kizárólag félfogadó napokon, tehát hétfőn, szerdán és pénteken lehetséges a sírhelyek utáni illeték kifizetése a községi hivatal földszintjén. Amennyiben lehetséges, kérünk mindenkit a legutolsó szerződést hozza magával az adatok egyeztetése miatt.


A sportegyesület vezetősége értesíti a lakosságot, valamint a sportkedvelő közönséget, hogy november 6 -án szombaton 13:30 kor a felnőtt csapat játszik MŠK Zselíz csapatával a muzslai futtbalpályán.


Az ALFA gazdabolt Kisújfalun tudatja a lakossággal, hogy megkezdte őszi kiültetésre alkalmas szabadgyökerű gyümölcsfák értékesitését. Az üzlet nyitvatartási ideje naponta 8:30-tól 17:00, szombaton 9:30-tól 12:30-ig.
Közelebbi információk a 0917 134 022-es telefonszámon. Az üzlet az Párkány-Érsekújvár  fő út mellett található a falutól  Éresekújvár irányába.


Tisztelettel meghívunk minden kedves érdeklődőt
a „Légy hű mindhalálig...“,
A hitvalló egyház magyar mártírjai
című kiállítással egybekötött előadásra november 7-én, 15:30 órai kezdettel a  muzslai Kisboldogaszzony plébániatemplomba.
Előadó Soós Viktor Attila, egyháztörténész.
A kiállítás megtekinthető november 14-ig.
Sok szeretttel várjuk Önöket.


Tudatjuk a lakossággal hogy november 8- án, hétfőn 9:30 kor ismét községünkbe érkezik az oltópont, a kultúrházba azok számára akik a második oltásra várnak, de azok is jelentkezhetnek, akik még nincsenek beoltva, és élni szeretnének a lehetőséggel.
Továbbá az 55 plusszos korosztály is jelentkezhet akik a harmadik oltást szeretnék felvenni, azonban a  harmadik oltás esetében, a második és harmadik oltás között legalább fél évnek el kell telnie.
Szükséges a személyigazolvány, és a betegbiztosítási kártya.
Kérjük az érdeklődőket, érkezzenek időben.


Tudatjuk a lakossággal hogy november 6-án, szombaton 8-tól 15:30 - ig a párkányi rendelőintézetben lehetőség lesz a Covid 19 elleni első, második, illetve a harmadik oltás felvételére. Mindenképpen szükséges a dokumentumok felmutatása az első és második oltásról. Az oltásokra csakis felnőtt személyek, tehát 18 pluszos korosztály jelentkezhet.
A harmadik oltás felvétele a második oltástól számítva 6 hónap után lehetséges.
Az oltásokra ajánlott regisztrálni a párkányi rendelőintézet oldalán, ami a következő.: www.poliklinikansksturovo.sk, vagy az országos regisztrációs rendszerben.
Szükség esetén érdeklődhetnek a 036/7565103 telefonszámon.


Tudatjuk községünk lakosságával, hogy a nagyhegyi úton lévő újtelep területén VKK lévő zöld hulladék lerakó november 6 – án azaz szombaton lesz nyitva 9,00 – 12,00 óráig.


Vojcek doktor úr értesíti a lakosságot, hogy november 5 - én, 8-án és 9-én, nem rendel. Helyettesíti őt Fodor doktor úr Párkányban.


Tisztelt lakosság!

A járási rendőrkapitányság külön figyelmeztetése illetve az érvényes járványügyi intézkedések következtében kérjük a tisztelt lakosságot, hogy a személyazonossági igazolványok és az egyéb dokumentumok cseréjét szíveskedjenek szüneteltetni és a covid járvány csillapodása utáni időszakra időzíteni. Mivel a járvány miatt az egész országra érvényben van a különleges járványügyi helyzet, az utcanevek bevezetése miatt az okmányok cseréjére nem vonatkozik az időkorlát.
Kérjük védjék magukat és embertársaikat!


A helyi posta vezetőnője tudatja a lakossággal hogy ma a posta kikézbesítése technikai okok miatt kicsit késni fog.
Köszönjük megértésüket.


Értesítjük a lakkosságot, hogy a községi hivatalban október 29 -én, pénteken nem lesz félfogadás.


A nyugdíjas szervezet vezetősége értesíti tagságát hogy a már hagyományos csütörtöki klubnapok a kialakult járványhelyzet illetve a kötelező előírások betartása végett egyelőre szünetelnek.
Amennyiben a helyzet javuló irányba változik, értesíteni fogjuk Önöket a hangosbemondón keresztül.


A CK2 cég munkalehetőséget kínál Magyarországon, Gödön az építő iparban, vállakozói engedéllyel.
Munkakör: tálcázás, kábel húzás – 7,50 eurós kezdő órabér
villanyszerelés 9 euros kezdő órabér
Tűzvédelmi rendszer összeszerelése – 9 euros kezdő órabér

Napi 10 órás munkaidő, azonnali belépéssel.Érdeklődni lehet a következő telefonszámon: 0905/132 504.


A párkányi rendelőintézet tudatja a lakossággal hogy október 25-től, tehát a mai naptól a járványügyi térkép a jelenlegi kockázatnak megfelelően változik és az érsekújvári járás az első fenyegetettségi fázisba kerül, így módosulnak a feltételek a rendelőintézetbe való belépéshez, mégpedig a következő képpen:
A rendelőintézet épületébe csak FFP2 –es maszkkal lehet belépni.
Minden páciens aki ambuláns kezelésre, röntgenre, vagy rehabilitációra megy, fel kell hogy mutasson vagy oltási igazolást, vagy igazolást arról hogy 180 napnál nem régebben átesett a betegségen, vagy 24 óránál nem régebbi antigén tesztet, illetve 72 óránál nem régebbi PCR tesztet.
Ezen eredmények felmutatása szükséges vagy sms vagy bármilyen más dokumentum formájában.


A sportegyesület vezetősége értesíti a lakosságot, valamint a sportkedvelő közönséget, hogy október 24 -én vasárnap 10 órai kezdettel az U 11 es mérkőzést tekinthetnek meg Érsekújvár B csapatával, szintén október 24-én vasárnap, 14 órai kezdettel pedig a felnőtt csapat játszik Fc Komját csapatával a muzslai futtbalpályán.


Értesítjük falunk lakosságát, hogy október 20-án szerdán 8,00 – 19,00 óráig a helyi tűzoltószertár melletti garázsnál gyűjteni fogjuk az elektromos hulladékot. Kérjük ezért a tisztelt polgárokat, hogy szíveskedjenek ezt a szerdai napot betartani, mivel sem az előző napon, sem az utána következőn nem áll módunkban az elektromos hulladékot lakosainktól elfogadni és tárolni.


A PLUS JOB SOLUTION s r.o. azonnali hosszútávú biztos munkát kínál Pozsonyban, vállalkozói engedélyre.
A munkakör a következő: Billákban illetve Tescóban árufeltöltés, raktári manipuláció. Órabér nettó 6 euró óránként.
Munkabeosztás: napi 10 óra, heti turnusokra, ingyenesen biztosított szállással a PRIM hotelben.
Az utaztatást a szállás és az otthonuk között hétvégente ingyenesen biztosítják.Saját autó használata esetén üzemanyag térítést vállalnak, tömegközlekedési kiadásokat is teljes mértékben térítik.
 
Érdeklődni lehet a 0905 568 270 vagy a 0917/849 656 telefonszámokon, illetve személyesen Párkányban a Szent imre tér 21. alatti irodában.


Az FBC TREX florbal csapata sportolni vágyó gyerekeket keres soraiba. Fiúknak es lányoknak is egyaránt már 8 éves kortól. A florbalt teremhokinak is nevezik, és egy nagyon dinamikus, veszélytelen sport. Edzések 2x hetente vannak a Muzslai sportcsarnokban minden csütörtökön 16:30 tól és minden vasárnap 14 órától. Mindenkit szeretettel várnak a edzésen.


A helyi posta vezetőnője tudatja a lakossággal hogy a posta bővítette szolgálatatásait, mégpedig kapható okmánybélyeg.
Az ARRIVA buszvállalat értesíti utasait, hogy a Nyitra megyei hivatal döntése értelmében a helyközi autóbuszok április 19-től, hétfőtől az oktatási napokon érvényes menetrend szerint fognak közlekedni.

Az éppen aktuális információk a buszvállalat honlapján megtalálhatóak.Tisztelt polgártársak!

Ez a hirdetés a covid vírus elleni oltársa vonatkozik.
Azok számára, akik a 70 plusz korosztályból igényelték a községi hivatal segítségét az oltás időpontjának a lefoglalásáshoz, illetve a 60 és 70 év közötti korosztály, akik szintén igényelték a községi hivatal segítségét az oltási időpont lefoglalásához és a mai napig nem voltak az első lépcsőben beoltva,mondjuk a tudnivalót:
Az új állami foglalási rendszerben lettek bejegyezve/ regisztrálva, ami annyit jelent hogy figyelniük kell a mobiltelefonjukon az üzenetet, mert az oltás időpontja előtt két nappal érkezik az üzenet a központi foglalási rendszerből, hogy mikor és hová kell menniük az oltásra.
Sajnos a korábbi konfortos megoldást már nem tudjuk alkalmazni, ugyanis megváltozott a központi országos időpontfoglalási rendszer. Az érintetteket a foglalási rendszerbe iktattuk, ám innentől egyénileg zajlik a további folyamat. c Köszönjük megértésüket.

Tisztelt polgártársak!

Ez a hirdetés a covid vírus elleni oltásra vonatkozik.
Értesítjük Önöket, hogy megváltoztak az oltási feltételek az idősebbek számára, mégpedig a következő képpen.
Azok akik a 60 tól 70 éves korcsoportba tartoznak, az Astra Zeneca típusú vakcinát kapják, míg a 70 fölöttiek a Pfizer típusút.
A községházán ismételten segítséget kínálunk a muzslaiak számára. Segítséget szeretnénk nyújtani az időpont lefoglalásához, az oltás előtti tesztelés megszervezéséhez, és az oltásra való csoportos szállítást is megoldjuk.
Azon 60 év feletti muuzslaiak jelentkezését várjuk, akik hajlandóak beoltatni magukat a covid vírus ellen, nem kaptak eddig oltást, és csoportos szállítással hajlandóak elmenni a legközelebbi oltópont egyikére.
Március 9-én, tehát holnap reggel 8 tól 11 óráig várjuk az érdeklődők telefonhívását a községi hivatal központi telefonszámára, amely a következő 036/28 61 761. 36 236 286176186136 2861761761
Forduljanak hozzánk bizalommal, segíteni szeretnénk.

Tisztelettel a muzslai községi hivatal.

Tisztelt polgártársak!

Ez a hirdetés a covid vírus elleni oltásra vonatkozik, aktuálisan a 75 év feletti korosztály számára, viszont átmenetileg elfogytak a vakcinák. Olyan hírünk van, hogy a jővő héttől megérkeznek az oltóközpontokba és folytatódik a nyugdíjas korú polgárok oltása.
Mi a községházán segítséget kínálunk 75 év feletti muzslaiak számára. Segítséget szeretnénk nyújtani az időpont lefoglalásához, az oltás előtti tesztelés megszervezéséhez, és az oltásra való csoportos szállítást is megoldjuk.
Azon 75 év feletti muuzslaiak jelentkezését várjuk, akik hajlandóak beoltatni magukat a covid vírus ellen, nem kaptak eddig oltást, és csoportos szállítással hajlandóak elmenni a legközelebbi oltópont egyikére, Komáromba, Érsekújvárba vagy Lévára.
Holnapután, pénteken reggel 8 tól 10 óráig várjuk az érdeklődők telefonhívását a községi hivatal központi telefonszámára, amely a következő 036/28 61 761. 36 236 286176186136 2861761761
Forduljanak hozzánk bizalommal, segíteni szeretnénk.

Tisztelettel a muzslai községi hivatal.

Tisztelt polgártársak!

Ezen a héten és a jövő hét folymán is a Covid automata alapján zajlanak a járvánnyal kapcsolatos  központi intézkedések Szlovákiában.
Mivel  járásunk, az Érsekújvári járás aktuálisan bordó színben található, ezért a munkavállalóknak, alkazmazottaknak a jövő hét szerdától ismét fel kell mutatniuk a legfeljebb 7 napos negatív covid tesztet.
Arra kérjük a községünkben élő és tevékenykedő dolgozókat hogy a szokásos módon foglaljanak maguknak időpontot a párkányi tesztelési pontok egyikére jövő hét keddig, azaz február 16 –ig, hogy szerdán munkáltatójuknál ezt fel tudják mutatni.
Érvényes ez azon szülők számára is, akik hétfőtől elkísérik gyermeküket a muzslai óvodába, vagy ha úgy döntenek akkor az alapiskola alsó tagozatos osztályába.

Köszönjük szépen megértésüket, együttműködésüket.


Tisztelt szőlőtulajdonosok!

Az érsekújvári járási hivatal földügyi osztálya értesíti Önöket, hogy a szőlőhegyen végzett részleges telekrendezés, komaszáció keretén belül a szőlőhegyi telkek és ingatlanok tulajdonosai illetve társtulajdonosai számára akik piros csíkkal ellátott borítékot kaptak, további lehetőségként Muzsla község honlapjára felkerült az eredeti kiindulási állapot térképe.
E térkép megtekinthető a www.muzla.sk oldalon, mégpedig a községi hivatal alatti „telekrendezés a Muzslai szőlőhegyen“címszó alatt.
Amennyiben a telektualjonosok a térkép megtenikése végett jönnének a községi hivatalba, mától megtekinthetik a község honlapján.


Tisztelt lakosok!
A szlovák rendőrség felhívja a lakosság, főképpen az idős, elesett emberek figyelmét , hogy ismételten felütötte fejét a telefonos csalók újabb támadása. Kihasználva az egyébként is kaotikus helyzetet, felhivják az idős embereket azzal, hogy unokájuk elkapta a koronavirust, kórházban fekszik és a gyógyitásához szükséges gyógyszerek bebiztositásához előleget kérnek az idős emberektől. Figyelmeztetjük az időseket, de községünk minden lakosát, legyenek elővigyázatosak, ne adjanak lehetőséget az ilyen csalóknak, és főleg ne ijedjenek meg, hanem mindenképpen hivják fel családjukat, unokájukat, és szerezzenek bizonyosságot arról, hogy velük minden rendben van. A kórházek ugyanis nem kérnek előleget a betegek gyógyitására.


A Központi Válságstáb és a Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatalának határozata alapján a kialakult járványhelyzet fokozódása miatt február 8-tól,hétfőtől az egész ország területére további, szigorított kijárási tilalmat rendeltek el, amely visszavonásig érvényes,tehát a községi hivatal továbbra is zárva tart.
Ennek okán kérjük a tisztelt lakosság megértését, türelmét a szemétdíj utáni illeték, illetve az ingatlanadó fizetésének tekintetében.
Azoktól a háztartásoktól, akik kifizették a  2020-as évi szemétdíj utáni illetéket, továbbra is el lesz szállítva a szemét, a matricák továbbra is érvényesek.
Az éppen aktuális változásokról folyamatosan fogjuk Önöket tájékoztatni a hangosbemondón, illetve a község weboldalán keresztül.
Köszönjük
A Muzslai községi hivatal

Az ARRIVA, a.s. autóbuszközlekedési vállalat értesíti Muzsla lakosságát, hogy hétfőtől, 2021. február 8-tól a helyközi autóbuszjáratok a tanítási (iskolai) napokon érvényes menetrend szerint fognak közlekedni. Bővebb információk a következő elérhetőségen találhatók:
https://arriva.sk/nove-zamky/od-8-2-2021-premava-primestska-autobusova-doprava-v-rezime-skolskeho-vyucovania/

Tisztelt Szülők! Tisztelt Polgártársak!

A járvánnyal kapcsolatos kormányzati rendelet alapján hétfőn, 2021. február 8-án újra megnyílik a Muzslai Községi Óvoda és az Endrődi János Alapiskola, az alsó tagozatos diákok számára. A kormányzati rendelet alapján a gyermekek akkor jöhetnek hétfőtől az óvodába és az iskolába, ha a gyermekkel egy háztartásban levő szülők egyike, aki a gyermekét hétfőn vagy aznap, amikor elkíséri az óvodába és az iskolába, a nevelőnőnek és az osztályfőnöknek bemutatja a negatív Covid-tesztje tanúsítványát. Arra kérjük a szülőket, hogy minél hamarabb foglaljanak tesztelési időpontot péntekre vagy szombatra, a párkányi mobil tesztelési állomások egyikére, az állami foglalási rendszerben, az alább megadott elérhetőségen. Vasárnapra nem lesz lehetőség Párkányban időpontot foglalni, mivel nem lesz tesztelés.

A közösségi szűrő Covid-tesztelés 2. fordulójának eredményei alapján járásunkban, az Érsekújvári járásban az alkalmazottaknak meg kell ismételniük 3. fordulóban is a tesztelést, hogy szerdától, 2021. február 10-től negatív Covid-tesztjük tanúsítványát munkáltatójuknak felmutathassák. Az előző fordulókhoz hasonlóan a muzslai munkavállalóknak lehetőségük lesz arra, hogy időpontot foglaljanak maguknak a pénteki vagy szombati napra a párkányi tesztelési állomások egyikén az állami elektronikus foglalási rendszerben, amelynek elérhetősége lejjebb megtalálható.

További lehetőség a muzslaiak számára, hogy mától egészen keddig, 2021. február 9-ig elvégzik a tesztelést a párkányi tesztelési állomások egyikén időpont lefoglalása nélkül.

Köszönjük a megértésüket, együttműködésüket!

https://www.old.korona.gov.sk/covid-19-patient-form.php


Tisztelt Szülők és Nagyszülők!

A Muzslai Községi Óvoda a fokozott kijárási tilalom és a központi intézkedések végett sajnos a jövő hét folyamán sem lesz nyitva. Előreláthatólag hétfőn, 2021. február 8-án nyitja meg kapuit az óvodások számára, amennyiben a döntéshozók nem rendelkeznek másképpen.

A nyitás időpontja a járványhelyzet alakulásától függ. A szülőket és a nagyszülőket időben értesíteni fogjuk a nyitás pontos időpontjáról ill. arról, hogy a tőlünk független, központi intézkedés alapján milyen feltételek betartásával hozhatják el újra gyermeküket az óvodába.

Köszönjük a megértésüket: Muzsla Község, az óvoda fenntartója


Tisztelt Polgártársak!

A közösségi szűrő Covid-tesztelés 1. fordulójának eredményei alapján járásunk, az Érsekújvári járás fertőzöttsége országos átlag feletti, tehát meg kell nálunk is ismételni a tesztelést. A 2. fordulóban el kell végezni 2021. február 2-ig járásunkban is úgy, hogy jövő szerdától, azaz 2021. február 3-tól a munkavállalók felmutathatssák munkahelyükön ill. a polgárok utazás közben vagy határátlépéskor a negatív tesztelési tanúsítványukat.

Az 1. körhöz hasonlóan, közösen megszervezve a Párkányi Városi Hivatallal lesz lehetősége a muzslaiaknak arra, hogy időpontot foglaljanak maguknak a szombati vagy vasárnapi napra a párkányi tesztelési állomások egyikén abban az önkormányzati elektronikus foglalási rendszerben, amelynek elérhetősége:

https://hu.sturovo.sk/?program=51&module_action__0__id_ci=315478

További lehetőség a muzslaiak számára, hogy mától egészen keddig, 2021. február 2-ig elvégzik a tesztelést a párkányi tesztelési állomások egyikén időpont lefoglalása nélkül, vagy az állami Covid-foglalási rendszer segítségével.

Továbbá  Szlovák Kormány rendelete értelmében ismételten megkérjük azokat a polgártársainkat, akik pozitív tesztelésen estek át, hogy sziveskedjenek otthonmaradni karanténban, és a szükséges alapvető bevásárlásokat végeztessék el közeli hozzátartozóikkal, szomszédaikkal, illetve tegyék ki a kapujukra a karantént. Ez nem szégyen – viszont szükséges hogy a fertőzés további terjedését megelőzzük .

Köszönjük a megértésüket, együttműködésüket


Tisztelt szőlőtulajdonosok,

az elmúlt napokban tudattuk Önökkel, hogy az érsekújvári járási hivatal földügyi osztályától a szőlőhegyen végzett részleges telekrendezés, komaszáció keretében a szőlőhegyi telkek és ingatlanok tulajdonosai vagy társtulajdonosai levelet fognak kapni a földügyi osztályról. Tudomásunk szerint ezt a levelet többnyire megkapták. A levélben lévő táblázat az Önök számára a kiindulási állapot, amelyet szíveskedjenek leellenőrizni. Amennyiben eltérést találnak a levélben foglaltak és az Önök által ismert állapot között, a levélben feltüntetett telefonszámon szíveskedjenek érdeklődni az ott feltüntetett felelős projektánsnál.


Tisztelt Polgártársak!

A pásztázó közösségi Covid-tesztelés Muzsla lakossága (nemcsak a munkavállalók) számára a párkányi tesztelési állomásokon fog megtörténni, a következő módon:
a Párkányi Rendelőintézetben (Poliklinika) január 22-én, pénteken, január 23-án, szombaton és január 24-án, vasárnap, mindig 8.00 és 18.00 óra között, vagy
a további párkányi tesztelési pontokon január 23-án, szombaton és január 24-én, vasárnap, az alábbi foglalási linken megadott időpontokban.
A lakosokat arra kérjük, mindenképpen foglaljanak időpontot a fenti helyszínek valamelyikére, az alábbi foglalási linken, mindig a konkrét tesztelési helyszín és időpont kiválasztásával: https://www.sturovo.sk/?id_menu=0&module_action__175872__id_ci=313922#m_175872

Köszönjük szépen a lakosság közreműködésétA Szlovák Köztársaság kormánya határozatot hozott arról, hogy az elkövetkező napokban el kell végezni a pásztázó közösségi Covid-tesztelést. Részletek az alábbi linken: http://muzla.sk/wp-content/uploads/2021/01/teszteles.pdf


Tisztelt Látogatóink!

Az Arriva autóbusz-közlekedési részvénytársaság értesíti a lakosságot, hogy 2021.január 18-tól visszavonásig a nyári szünidőre érvényes autóbusz-közlekedési menetrend lép érvénybe. Mellékelve olvashatók azok a menetrendek, amelyek községünket, Muzslát érintik: 401403, 401404, 401415, 401440, 401444, 401447, 401449 számú.

401403
401404
404415
404440
404444
404447
404449


Tisztelt szülők!

A járvánnyal összefüggő központi, kormányzati intézkedések miatt a helyi óvoda a jövő hét folyamán továbbra is zárva marad.Előreláthatólag hétfőn, január 25-én nyitja meg kapuit, amennyiben a kormányzat nem rendelkezik másképpen.Addig a felelősök meghatározzák, milyen feltételek betartásával vihetik a szülők óvodába gyermekeiket.

Friss és rendkívül kedvező hír, hogy Szlovákia kormánya elfogadta az alapiskolákra érvényes, gargalizációs, közösségi tesztelést a felső tagozatos diákok számára, az eddig alkalmazott antigénes tesztelés helyett.


A Muzslai Községi Hivatal felhívja azon muzslai lakosok figyelmét akik pozitív koronavírusteszttel rendelkeznek, hogy maradjanak otthon házi karanténban családtagjaikkal, illetve a velük egy háztartásban élőkkel együtt, valamint egy értesítést függesszenek ki erről az ajtójukra, illetve kapujukra.
Viselkedjen mindenki felelősségteljesen, elkerülve ezáltal további emberek megfertőzését.
Köszönjük mindenki felelősségteljes hozzáállását.


Tisztelt polgártársak,
Az érsekújvári járási hivatal földügyi osztálya értesíti Önöket, hogy a szőlőhegyen végzett részleges telekrendezés keretében a szőlőhegyi telkek és ingatlanok tulajdonosai vagy társtulajdonosai a következő napokban levelet fognak kapni a földügyi osztályról. Egyúttal a hivatal arra kéri a tulajdonosokat és társtulajdonosokat, hogy a levelet figyelmesen olvassák el és a levélben foglaltak alapján tegyék majd meg a következő lépéseket.


Vedúca predajne s potravinami Jednota oznamuje obyvateľom obce, že obchod od 12-ho januára, teda od dnešného dňa, až do odvolania bude otvorený do 17 –tej hodiny.


A Jednota élelmiszerüzlet vezetőnője tudatja a falu lakosságával, hogy az üzlet január 12-től, azaz a mai naptól visszavonásig, délután 17 óráig lesz nyitva.


Tekintettel a kialakult járványhelyzet súlyosságára szigorúbb intézkedéseket vezettek be a Nyugat-Szlovákiai vízművek, amely intézkedések azt vonták maguk után, hogy január 24-ig felfüggesztik a vízórák fizikai úton történő leolvasását, tehát a vízművek alkalmazottai nem fognak kimenni a háztartásokhoz, hanem telefonon keresztül lépnek kapcsolatba az ügyfelekkel azzal a kéréssel, hogy végezzék el a vízóra leolvasását, és az aktuális állapotot jelentsék be.

Abban az esetben, ha az ügyfelekkel január 24-ig ilyen módon nem veszik fel a kapcsolatot, kérjük Önöket, hogy működjenek együtt a társasággal a jelenlegi vízállást illetően, és tegyék meg a bejelentést a stavvodomeru@zsvs.sk e-mail címre vagy pedig töltsék ki a társaság honlapján szereplő űrlapot, a www.zsvs.sk oldalon, illetve hívják a következő telefonszámot 0911/107 987.


Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a fokozott kijárási tilalomra való tekintettel, illetve a járványügyi hivatal által kiadott közlöny alapján feltehetően január 24-ig a községi hivatal zárva tart. Az éppen aktuális változásokról folyamatosan fogjuk Önöket tájékoztatni a hangosbemondón keresztül, illetve a község weboldalán. Halaszthatatlan ügyekben, ami halálesetet jelent, kérjük hívják a 0907/ 893 165-ös telefonszámot.
A zárvatartás alól kivételt képez a szociális gondozóhálózat. A félreértések elkerülése végett, megnyugtatjuk a szociális gondozók ügyfeleit, hogy a gondozók folyamatos tesztelésen vesznek részt.
További kivételt képez a gyűjtőudvar, az alkalmazottak folyamatosan végzik munkájukat.
Szíves megértésüket előre is köszönjük.


Tudatjuk községünk lakosságával,hogy, hogy a már feleslegessé vált karácsonyfákat a színes kukák melletti szigeteken helyezhetik el. Kérjük Önöket, hogy a fákról szedjék le a díszeket, a hozzájuk tartozó kampókat, édességek csomagolását.
A fák elszállításáról a gyűjtőudvar alkalmazottai fognak gondoskodni.


Szentmisék rendje Muzslán - Karácsony 2020
Začiatok sv.omší v Mužle – Vianoce 2020

Dec. 24. (csütörtök, štvrtok) - 19.30
Szenteste, Urunk születésének elősetéje
Štedrý večer, vigília narodenia Pána

Dec. 25. (péntek, piatok) - 11.00
Urunk születésének főünnepe
Slávnosť narodenia Pána

Dec. 26. (szombat, sobota) - 11.00
Szent István első vértanú ünnepe
Svätého Štefana prvého mučeníka, sviatok

Dec. 27. (vasárnap, nedeľa) - 11.00
Szent Család: Jézus, Mária és József ünnepe
Svätej rodiny Ježiša, Márie a Jozefa sviatok


Vojcek doktor úr értesíti a lakosságot, hogy december 28-án,29-én és 30-án nem rendel. Helyettesíti őt Fodor doktor úr Párkányban.


Tudatjuk községünk lakosságával, hogy a Központi válságstáb és a Szlovák kormány határozata értelmében december 19-étől Szlovákia területén vesztegzár érvényes, ami községünkre kivetítve azokat a következményeket vonja magával, hogy december 21-től a községi hivatal nem fogad ügyfeleket, nem lesz nyitva a könyvtár sem, továbbá az iskola és az óvoda is be lesz zárva. Nem engedélyezettek az összejövetelek sem.
Kivétel az élelmiszerüzlet, a posta, drogéria, gyógyszertárak, szemészetek, feltétlenül szükséges orvosi ellátás és a koronavírus tesztelésre történő utazás.
A döntés értelmében ez a lezárás, vagyis a községi hivatal zárvatartása 2021 január 10-ig fog tartani. Amennyiben valakinek sürgős intéznivalója van, /haláleset/ szíveskedjen a községi hivatal szolgálati mobilszámát hívni, mely a következő: 0907893165.
Kérjük a lakosságot, igyekezzenek felelősségteljesen viselkedni, ezeket az előírásokat betartani, hogy mielőbb folytathassuk jó egészségben a megszokott életet.


Értesítjük a lakosságot, hogy dec. 24-én, csütörtökön a karácsonyi ünnep ellenére a kukaedényeket a már megszokott módon és időben fogják kiüríteni.
2020

2020. július-december
A nyugatszlovákiai villamosművek ezennel kéri, valamint felhívja azon ingatlannal rendelkező lakosok figyelmét, kinek ingatlana területén felső, illetve alsó villamos vezetékek futnak, hogy a vezetékek biztonságának és megbízhatóságának érdekében távolítsák el a fák és más növényzet vezetékekhez érő részeit.
A szükséges munkálatok elvégzésének végső időpontja 2021. 03.15.
Amennyiben ez nem történik meg a meghatározott időpontig, a faágak és a nem kívánatos növényzet eltávolítását elvégzik a villamosművek dolgozói.
Az ezen a módon történő faágak illetve növényzet eltávolítása valamint felhasználása, teljes mértékben az ingatlantulajdonos felelőssége.
Abban az esetben, ha a munka elvégzéséhez mindenképpen szükséges a villanyvezeték áramtalanítása, kérjük Önöket ezen kérésüket 25 nappal a már említett dátum lejárta előtt jelezzék a 035/645 35 10 es telefonszámon.
Ugyanez a felhívás vonatkozik a külső kis és nagyfeszültségű vezetékek védőzónájára is, mely azt jelenti, hogy a fákat és bokrokat mindenki köteles a vezetékek viszonylatában a födtől maximálisan 3 méteres magasságig valamint a vezeték mindkét oldalán 4 m szélességben levágni, kivágni, eltávolítani.
Ha a fák megközelítik a vezetékeket a tervezett időponttól számított 25 napon belül lehetséges kérni az áram kikapcsolását a már fent említett telefonszámon.
Az időben történő faágak lemetszése jelentős hatást gyakorol a minőségi, és biztonságos villamosenergia ellátásra mindenki számára.


ŐSZI LOMTALANÍTÁS!


Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy november 13.-tól 15.ig megtörténik a nagyterjedelmű hulladékok konténerekbe helyezése. Ez pedig úgy alakul, hogy november 13 -án és 14-én pénteken és szombaton konténereket helyezünk el a következő helyszínekre:
• Iskolával szembeni park szélén lévő patakhíd
• Futballpálya
• A kedvezőtlen talajviszonyok miatt a Lubík háromszög helyett a Bánom utca végén a Szentgáliék melletti betonos rész
• Vadász utca és a diófa utca kereszteződése – a Kottráék előtti tér.
Kérjük a lakosságot, hogy a konténerek mellé ne tegyenek szemetet, mivel ezeket folyamatosan üríteni fogjuk, amint megteltek.
Vasárnap, november 15-én, a korai reggeli órákban áthelyezzük a lomtalanitást a következő helyszínekre:
• 415 – ös h.sz. előtti transzformátor
• tyúkfarm bejárata
• felső tónál lévő buszforduló
• Cigánygödörnél lévő garázsok

A lomtalanítást hétfőn, november 16-án fejezzük be.

Emiatt a zöld kukák ürítése a november 17-i államünnep miatt, szerdán, november 18-án fog megtörténni.

A konténerekbe tilos belerakni a zöld hulladékot, autógumikat, akkumulátorokat, villamos és műszaki berendezéseket, építkezési törmeléket, üveg ablakokat. Ezek elhelyezéséről a gyűjtőudvar alkalmazottaival kell egyeztetni. Tavasszal is megtapasztaltuk polgártársaink fegyelmezetlenségét. Kérjük mindenki tudatosítsa, hogy hanyagságával lassítja a munkát, kárt okoz nemcsak a községnek, de végeredményben saját magának .


Értesítjük a lakkosságot, hogy a községi hivatalban november 16-án, hétfőn nem lesz félfogadás.


A Jednota élelmiszerüzlet vezetőnője tudatja a falu lakosságával, hogy az üzlet november 17-én kedden államünnep miatt zárva lesz.Tudatjuk községünk lakosságával, hogy a központi válságstáb határozata alapján novemer 7- én és 8- án, tehát ezen a hétvégén nem lesz községünkben tesztelés.Tisztelt polgártársak!

Tájékoztatjuk a lakosságot hogy a hétvégén lezajlott teljeskörű covid tesztelés eredménye a következő:
Összesen 1386 személy volt letesztelve, ebből 1200 helyi lakos.
Összesen 10 pozitív teszteredmény született, ebből 6 pozitív volt muzslai lakosé.
Vagyis községünkben a fertőzöttség aránya 0,5 százalék.
A hadügyminisztérium irányelvei valamint a központi válságstáb utasításai alapján kérjük a lakosságot, hogy azok akik pozitív koronavírusteszttel rendelkeznek, mától 10 napos karanténba vonuljanak, a háztartásban élőkkel együtt.

Kapuikat jelöljék meg jól látható helyen A 4 -es méretű papíron feltüntetett „karantén“ felirattal. Azokat, akik a hétvégén nem vettek részt a tesztelésen, arra kérjük hogy 10 napos karanténban maradjanak otthon családtagjaikkal együtt.
Mindkét társadalmi csoport részére érvényes, hogy az orvoslátogatáson kívül minden mást /bevásárlás, ügyintézés/ rokonaikkal vagy szomszédaikkal szíveskedjenek megoldani.
Mindezt azért tesszük, és azért tolmácsoljuk az állami szervek irányelveit, hogy megelőzzük a vírus továbbterjedését községünkben.

Nagyon szépen köszönjük az eseményen részt vevő személyzet munkáját, az egészségügyi és adminisztratív, valamint segéd munkaerők munkáját, továbbá a rendőrök, katonák, önkéntes tűzoltók odaadó, lelkes munkáját.


Tisztelt Polgártársak!

Akik a muzslaiak közül eljönnek a hét végén leteszteltetni magukat, egyetlen szabályozással számoljanak: beltéri tesztelés a helyi kultúrházban lesz – A kollektíva. Kültéri tesztelés az annak szomszédságában levő kültéri színpadon lesz – B kollektíva. Miközben a helyszínre érkezők szabadon választhatnak. Szombaton 7.00 órától 21.30 óráig a www.muzla.sk mindkét nyelvű honlapjának nyitó oldalán fogjuk képernyőn szemléltetni a Covid-tesztelésre várakozók sorait Muzslán. Olyan fotókon, amelyek 30 másodpercenként változnak és szemléltetik az aktuális állapotot. Megtekinthető tehát az A – benti és a B – kültéri tesztelésre várakozók sora, azok aktuális hossza. A kamera éjjel-nappal látó, tehát sötétedés után is jól látható lesz a sorok alakulása. Ehhez hasonlóan, vasárnap 7.00 órától 21.30 óráig is szemléltetjük majd a sorban állást. Községünk honlapján tessék figyelemmel követni a sorok alakulását, ezzel úgy időzíteni a tesztelésre érkezést, hogy minél kevesebb ideig várakozzanak.


Az érsekújvári ARRIVA buszvállalat az éppen aktuális történésekkel kapcsolatban felhívja a lakosság figyelmét, hogy az országos tesztelést követően, nov. 2-tól ajánlott követni az aktuális információkat a buszjáratokat illetően.
Informálódhatnak a www.arriva.sk/nove-zamky oldalon, valamint az ügyfélszolgálaton, a 0915/733 733 telefonszámon, amely hétfőtől vasárnapig reggel 8 tól, este 20 óráig áll mindenki rendelkezésére.


A Jednota élelmiszerüzlet vezetőnője tudatja a falu lakosságával, hogy az üzlet november 1-én, vasárnap, államünnep miatt zárva lesz.


Tudatjuk a lakossággal, hogy az országos tesztelésre való felkészülés miatt a Községi Hivatal október 30 -án, tehát holnap zárva lesz.


A Központi Válságstáb és a Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatalának határozata alapján október 31-én és november 1-én tehát szombaton és vasárnap, országos tesztelésre kerül sor Szlovákiában, így községünkben is.

A tesztelés mindkét nap reggel 7 – től, este 10 óráig tart, azzal, hogy az utolsó tesztet 21:30-kor lehet elvégezni.

A tesztelésre két helyszínen, a kultúrházban, illetve a szabadtéri színpadon kerül sor. A helyszín kiválasztása mindenki egyéni döntése, hogy szabadban, vagy pedig zárt térben szeretne e teszteltetni.

A mintavételt muzslai egészségügyi nővérek fogják elvégezni.

Felehívjuk lakosaink figyelmét hogy a tesztelés menetét közvetíteni fogjuk a községi honlapon, www.muzla.sk, központi kamera segítségével, ahol is figyelemmel követhetik a tesztelés menetét,a személyiségi jogok védelmének betartásával. Kérjük kövessék a felvételt, annak érdekében hogy a helyszínen minél kevesebb legyen az Önök várakozási ideje.

A tesztelésre kérjük hozzák magukkal személyigazolványukat, itt tartózkodási igazolványukat, betegbiztosítási kártyájukat, valamint készítsék elő saját telefonszámukat.

További kérésünk, hogy a tesztelésre lehetőség szerint ne jöjjenek autóval a felesleges fennakadások elkerülése miatt.

Felhívjuk továbbá azon szülők figyelmét, akiknek iskolaköteles ill. óvodás gyermekeik vannak, hogy negatív teszteredmény nélkül nov. 3 tól nem vihetik gyermekeiket az intézménybe. Azon polgárok akik a tesztelésen nem szándékoznak részt venni, kötelesek 10 napos karanténba vonulni.

Kérjük mindenki felelősségteljes hozzáállását.A Szlovák posta veztősége tudatja a lakossággal hogy október 28-tól, tehát a mai naptól visszavonásig az egyszerű ajánlott leveleket a kézbesítők a címzett postaládájába dobják.

A tértivevényes leveleket és az utánvéttel kézbesített leveleket a címzettnek a bejárat előtt, vagyis az utcán kell ávennie. Az átvétel csak saját tollal és szájmaszk viselésével lehetséges.

A nagy méretű levelekre sárga értesítö lesz bedobva.

Megértésüket köszönik a helyi posta dolgozói.

A Muzslai Római Katolikus Plébánia Hivatal tudtja, hogy a 2o2o. október 15-től érvényes előírások értelmében az istentiszteletek megtartása korlátozott számban továbbra is engedélyezett.
A szentmisén 4 fő vehet részt, abból a családból, amely előre kérte a szentmise-szándék bemutatását.
Szentmise-szándékot lehet előjegyeztetni október hónapra személyesen vagy az alábbi kontaktusokon: Telefon: +421 36 75 83 113, email: muzla@nrb.sk)
Szentgyónási és szentáldozási lehetőség van:
kedden, szerdán, csütörtökön 17 és 18 óra között.
szombaton 7 és 7.30 óra között.
A többi szentség kiszolgáltatása egyéni kérés alapján történik.
Templomunk ajtaja nyitva áll személyes imára, szentséglátogatásra.
Imádkozzunk egymásért!


A párkányi székhelyű hulladékgazdálkodási vállalat értesíti a falu lakosságát, egyúttal szíves elnézésüket kéri, de ezen a héten nem lesz elszállítva a kommunális hulladék a háztartásoktól a nánai és a bajtai szeméttelepken kialakult műszaki problémák miatt.


Értesítjük a falu lakosságát, hogy a községi hivatalban a már évek óta érvényben levő nyitvatartási idő alapján, illetve a kialakult járványhelyzettel kapcsolatos szigorítások miatt kedden és csütörtökön továbbra sem lesz ügyfélfogadás, kérünk mindenkit ennek betartására.
Továbbá felhívjuk azon lakosok figyelmét akik a járvánnyal kapcsolatos tüneteket észlelik magukon hogy maradjanak otthon házi karanténban, ezen tényt jelentsék elsősorban orvosuknak, a községi hivatalban, valamint egy értesítést függesszenek ki erről az ajtójukra, illetve kapujukra.
Kérjük mindenki fegyelmezett hozzáállását!!


Tudatjuk községünk magánvállalkozóival, hogy amennyiben vállalkozásuk céljából szükséges Magyarországra utazniu, formanyomtatványt kell kitölteniük a határállépéskor, amely nyomtatványt megtalálhatnak községünk honlapján, illetve a községi hivatalban.
LETÖLTÉS


Az óvoda  igazgatósága tudatja az óvodás gyermekek szüleivel,  hogy a 2020/2021- es  tanév szerdán,szeptember 2-án kezdődik.
Szeretettel várnak minden régi és új óvodást!
Kérik betartani a kötelező higiéniai előírásokat!


A nyugatszlovákiai villamosművek tudatja a falu lakosságával, hogy holnaptól, tehát augusztus 4-től augusztus 9-ig elkezdődik a villanyórák leolvasása a faluban a 400 -as házszámig.
Amennyiben nem tartózkodnak otthon, az óraállást kérik kiffügeszteni jól látható helyre a kapura, illetve lejelenteni a 0908/748 613 –as telefonszámon.


A helyi vöröskereszt szervezetének elnöke tudatja az önkéntes véradókkal hogy augusztus 11-én, kedden, véradást szervez Párkányban.
Az indulás reggel 9 órakor lesz a községi hivatal épülete elől.
Az érdeklődők, részvételi szándékukat jelezzék a 0903/ 763 945 - ös telefonszámon.
Fontos felhívás! A véradók és a vért kapó betegek egészségének védelme érdekében kérjük, hogy ne jelentkezzen véradásra, ha az utóbbi 14 napban más országból érkezett, vagy egy háztartásban él ilyen személlyel.


Dr. Vojcek tudatja a lakossággal, hogy július 20-tól augusztus 2-ig nem rendel. Helyettesíti őt Fodor doktor Párkányban.


Nyomatékosan felszólítunk mindenkit, hogy a lomtalanításból származó hulladék lerakata a kertek alatti gyűjtőudvarban van, nem pedig a falu különböző pontjain!
Amennyiben ilyen hulladékkal rendelkeznek, forduljanak bizalommal a község alkalmazottaihoz személyesen, illetve a következő telefonszámon 0905/290 752


Figyelmeztetjük községünk lakosságát hogy a szabadon való tüzelés szigorúan be van tiltva az érvényes jogszabályok alapján.
Az utóbbi napokban és hetekben több helyről is kaptunk panaszt, sőt a gomolygó füst is jelzi hogy többen a falu lakossága közül száraz gallyakat, zöld hulladékot vagy károsabb anyagokat tüzelnek.
Ha a jelenség folytatódni fog, akkor községünk önkéntes tűzoltói és a párkányi állami tűzoltók segítségét fogjuk igényelni ami jelentős anyagi büntetést fog magával hozni.
Legyünk egymásra tekintettel, ne károsítsuk sem szomszédainkat, sem a környékünket, tartsuk be az előírásokat és óvjuk környezetünket.
Köszönjük szépen a lakosság megértését, aktív hozzáállását és segítségét.
A muzslai községi hivatal


Tudatjuk a lakossággal, hogy ma délutántól, azaz július 1-től a hónap végéig a  posta dolgozói a délutáni órákban a gázórák leolvasását fogják végezni a háztartásokban. Kérjük a lakosságot, segitsék őket munkájuk zökkenőmentes végzésében. Sziveskedjenek hozzáférhetővé tenni a gázórák helyeit és a balesetek elkerülése végett darázsmentesíteni a gázórákat.


Tudatjuk községünk lakosságával, hogy július 4-én szombaton a nagyhegyi úton lévő újtelep területén lévő zöld hulladék lerakó 9,00 – 12,00 óráig nyitva lesz.


Nyomatékosan megkérünk minden kutyatulajdonost, hogy kutyáikat szíveskedjenek az ingatlanuk területén tartani, ugyanis ismételten óriási mértékben megszaporodott a kóbor kutyák száma községünkben.
Gyakori az az eset is, hogy nagy méretű kutyákat, póráz nélkül sétáltatnak.
Számos panasz érkezett emiatt a községi hivatalba, ezért arra kérjük a kutyatulajdonosokat, hogy egyrészt ne engedjék kutyáikat kóborolni a község utcáin, bemásznak mások kertjeibe, udvaraiba, másrészt pedig ne sétáltassák kutyáikat póráz nélkül.
Amennyiben ezen felkérést nem tartják be, a kóbor kutyák el lesznek szállítva.


2020. május-június


A muzslai községházára megérkezett Nyitra megye régiójának területrendezési terve, amely előkészületi fázisban van.
Ebben a fázisban a lakosság ezt véleményezheti, miközben az anyag a község faliújságján és a község weboldalának üzenőfalán ki van függesztve.
A mai naptól számítva 15 napig várjuk a lakosság véleményét, hozzászólását írásban benyújtva a községi hivatalba, miután továbbítjuk Nyitra megye önkormányzata részére.


Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a mai intenzív eső után ne menjenek a szőlőhegyre, ugyanis járhatatlanná váltak az utak.


Tisztelt polgártársak!
A nyugatszlovákiai vízművek részvénytársaság Muzsla község lalkosságának elnézését kéri a múlt hét péntek óta történt problémák miatt a vízellátás terén.
Csütörtökön a falu központjában található fő csap és a leágazó csapok feújítása után pénteken történt az első csőtörés az ivóvíz vezetéken, szombaton pedig egy másik szakaszon lett csőtörés.
A pénteki csőtörést sikerült megoldani, a szombatin pedig a mai napon dolgoznak a vízművek szakemberei.
A szombati csőtörés 1 utcát érintett, az iskola utcát, községünk további utcáiban a vízellátás biztostítva volt.
Az iskola utcát érintő csötörést a vízművek dolgozói ma megjavítják, így a mai nap estére minden háztartásban lesz ivóvíz.
A nyugatszlovákia vízművek vezetői Muzsla község lakosságának elnézését kérik a felmerült kellemetlenségek miatt.


A nyugatszlovákiai vízművek ismételten kérik a lakosság elnézését és türelmét, de újabb meghibásodás miatt ismételten csőtörés van a már eddig is érintett szakaszon, és megint szünetelni fog a vizellátás a már érintett szakaszon ma délután, azaz június 13-án.

A kellemetlenségért a lakosság elnézését kérik.


Tisztelt polgártársak!
A Szlovák Köztársaság kormányfője június 3-tól a járványhelyzet kedvező alakulására reagálva újabb enyhítéseket jelentett be, melyek a következőek:
- a szájmaszk kültéren való használata 2 méteres távolságra csökken, belterekben továbbra is kötelező!
- megrendezhetőek a sportesemények, megnyithatnak a fitnessztermek, a wellness-szolgáltatások, kaszinók és a fürdők is.
- 15 helyett 10 négyzetméterre csökkent az egy emberre/vásárlóra számolandó terület az üzletekben és éttermekben
- a kinti teraszokon és az éttermekben megszűnik az a korlátozás, hogy egy asztalnál csak 2 személy ülhet.
- megszüntetik a nyugdíjasoknak fenntartott délelőtti bevásárlási órákat is.
- megnyithatnak az idősek számára fenntartott nappali foglalkoztatók, de csakis 62 éves korig
- június 10-től megrendezhetőek tömegrendezvények 500 főig, július 1-től év végéig pedig 1000 főig.
Ami pedig a határátkelőket illeti, Magyarország és Csehország esetében elegendő két irat/okmány felmutatása, amivel igazolják, hogy az adott országban élnek, így lehetőség nyílik belépni 48 órára az adott országokba. Nem szükséges az átmeneti vagy az állandó lakhely igazolása. Ez az intézkedés június 2 -tól érvényes.


Dr. Icso Zoltán állatorvos értesíti a lakosságot, hogy községünkben június 6-án azaz ezen e héten szombaton kutyaoltás lesz veszettség ellen 9-től 12 óráig.
Kérünk minden kutyatulajdonost,hogy saját érdekében mindenki hozza el kutyáját beoltatni. Amennyiben valakinek nincs becsippelve a kutyája azt is most el lehet végeztetni.Az oltás ára 5 Euro, a csippelés pedig 15 Euro.
A kutyaoltás a községi hivatal garázsa előtt lesz.
Mindenkit nagyon kérünk, hogy a járványhelyzet miatt szíveskedjenek betartani a 2 méteres távolságot egymástól, és szájmaszkot viselni.


Tudatjuk a lakossággal hogy június 1-től, hétfőtől a községi hivatalban a járvány előtti nyitvatartás lesz érvényben, tehát félfogadás Hétfőn, Szerdán és Pénteken lesz!
Kedden és Csütörtökön nincs ügyfélfogadás, kérünk mindenkit ennek betartására.
Továbbá a kialakult járványhelyzetre való tekintettel kérünk mindenkit a kötelező szabályok betartására, úgy mint szájmaszk viselése, és kézfertőtlenítés a hivatal bejáratánál.


Értesítjük a tisztelt szülőket és nagszülőket hogy június 1-én hétfőn kezdetét veszi az oktatás az alapiskola 1-től 5-ig évfolyamig, valamint megnyit az óvoda is.
A megnyitás feltételeinél figylemebe kell venni a fenntartónak a központi válságstáb határozatait és utasításait.
Ezek alapján tájékoztatjuk a szülőket és nagyszülőket hogy az óvódában hétfőtől megnyílik 1 nevelési csoport legfeljebb 15 diákkal, amely idén júniusban és júliuban fog üzemelni. Augusztusban üzemi szabadság lesz.

Az 1 csoport megnyitásánál a válságstáb határozata alapján a következő körülményeket kell figyelembe vennünk:
• előnyben lesznek azok a gyermekek, akinek mindkét szülője munkaviszonyban van, vagy elvált szülők esetén a szülő dolgozik.
• azon gyermekek is előnyben lesznek részesítve akik az utolsó nevelési évüket töltik, és iskolakötelesek.

Viszont egyúttal figyelembe véve a válságstáb határozatait, jövő hét hétfőtől nem léphet az oviba az a gyermek, aki egy háztartásban él 65 plusszos korosztályú nagyszüleivel, vagy akinek szülei átmenetileg otthon tartózkodnak, anyaszabadság vagy hozzátartozó gondozása, vagy gyermek felügyelete /OČR / végett.
Egyúttal közöljük a szülőkkel és nagyszülőkkel hogy június és július hónapokban az óvoda nyitvatartása 7-16 óráig lesz.


ŐSZI LOMTALANÍTÁS!


Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy ezen a hétvégén megtörténik a nagyterjedelmű hulladékok konténerekbe helyezése. Ez pedig úgy alakul hogy május 22-én és 23-án pénteken és szombaton konténereket helyezünk el a következő helyszínekre:
• Iskolával szembeni park szélén lévő patakhíd
• Futballpálya
• A Bánom utcai Lubík háromszög
• Vadász utca és a diófa utca kereszteződése – a Kottráék előtti tér.

Kérjük a lakosságot, hogy a konténerek mellé ne rakjanak szemetet, mivel ezeket folyamatosan üríteni fogjuk, amint megteltek.

Vasárnap, május 24-én azután a korai reggeli órákban áthelyezzük a lomtalanitást a következő helyszínekre:
• 415 – ös h.sz. előtti transzformátor
• Tyúkfarm bejárata
• Fölső tónál lévő buszforduló
• Cigánygödörnél lévő garázsok

A lomtalanítást hétfőn, május 25-én fejezzük be.
Emiatt a zöld kukák ürítése kedden, május 26-án fog történni.
A konténerekbe tilos belerakni a zöld hulladékot, autógumikat, akkumulátorokat, villamos és műszaki berendezéseket, építkezési törmeléket, üveg ablakokat. Ezek elhelyezéséről a gyűjtőudvar alkalmazottaival kell egyeztetni. Ősszel is megtapasztaltuk polgártársaink fegyelmezetlenségét. Kérjük mindenki tudatosítsa, hogy hanyagságával lassítja a munkát, kárt okoz nemcsak a községnek, de végeredményben saját magának .


Tisztelt polgártársak!
A Központi Válságstáb határozata alapján a Szlovák Köztársaság Kormányhivatala a járványhelyzet kedvező alakulására reagálva május 20-tól bevezeti utolsó, 4.fázisát.
Ez azt jelenti hogy a holnapi naptól kültéren már csak önkéntes alapon kell szájmaszkot viselni, ha az emberek betartják az 5 méteres távolságot egymás között.
Belterekben úgy mint üzletek, hivatalok továbbra is kötelező a maszk viselése.
Megnyithatnak a mozik, színházak és egyéb olyan események, rendezvények is megtarthatóak ahol nem gyűlik össze több mint 100 fő.
Megnyithatnak a bevásárlóközpontok is, a vendéglők már beltéren is fogadhatnak vendégeket, de ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a kinti teraszoknál.
Vasárnap az üzletek továbbra is zárva tartanak.
Az üzletekben 25 négyzetméterről 15 re csökkent az egy vásárlóra számolandó terület, tehát így többen lehetnek bent egyszerre az üzletben.
9 és 11 óra között továbbra is csak a 65 év felettiek vásárolhatnak.
A kültéri sportközpontok továbbra sem nyithatják meg az ötözőket, és nézőket sem fogadhatnak.
Június 1-én megnyithatnak az óvodák, illetve az iskolák az alapiskolák 1-5 évfolyamai számára.
Május 21-től ha valaki 24 óránál kevesebb ideig tartózkodik 8 kiválasztott országban, miközben Szlovákiában rendelkezik állandó vagy átmeneti lakhellyel, visszatértekor nem kötelezik kötelező karanténra, ahogy negatív koronavírus tesztet sem kell felmutatnia.
A 8 kiválasztott ország a következő: Csehország, Lengyelország, Magyarország, Ausztria, Horvátország, Németország, Svájc, Szlovénia.
A nyomtatványt a belügyminisztérium illetve a község oldaláról lehet letölteni.


A községi hivatal tudatja a lakossággal, hogy május 11-től azaz hétfőtől a  könyvtár a már megszokott nyitvatartás szerint lesz nyitva.
Megkérünk azonban mindenkit a szükséges óvintézkedések betartására, továbbá felhívjuk a lakosság figyelmét hogy tekintettel a járványhelyzetre, egyszerre a könyvtárban csak 2 személy tartózkodhat.
Mindenkit nagy szeretettel várnak!


A helyi posta vezetőnője értesíti a lakosságot, hogy a posta a már megszokott módon tart nyitva, mégpedig: Hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken reggel 8 órától 12:30-ig, délután 13 órától 14:30 ig, szerdán pedig reggel 8 órától 14:30 ig, délután pedig 15:30tól 17 óráig.
Továbbá tudatja a lakossággal hogy az idősek számára kijelölt időkorlát az ügyintézést illetően a postán már nem érvényes.


Tisztelt polgártársak!
A Központi Válságstáb határozata alapján a Szlovák Köztársaság Kormányhivatala a járványhelyzet kedvező alakulására reagálva május 6-án egyszerre lépteti életbe az óvintézkedések enyhítésének 2. és 3. fázisait.
Ez azt jelenti hogy a mai naptól lehetővé válik a rövid távú elszállásolás de csak a közös étkezés mellőzésével, az előírt kötelező szabályok betartása mellett kinyithatnak a fodrászatok, kozmetikai szalonok,szoláriumok, továbbá az üzletek és szolgáltatások területi korlátozás nélkül, az éttermek külső teraszai, a múzeumok, galériák, könyvtárak.
Látogathatóak lesznek a kültéri turisztikai látványosságok,újra üzemelhetnek a taxitársaságok, a templomokban tarthatnak miséket, esküvőket, csakis a szükséges óvintézkedések mellett.
Mindenkit azonban továbbra is kötelezni fognak a legszigorúbb higiéniai előírások betartására.
Az üzletekben és a szolgáltatásokat nyújtó egységekben továbbra is biztosítani kell a kézfertőtlenítést, és be kell tartani azt a szabályt, hogy minden 25 négyzetméterre csak egy vásárlót lehet beengedni. A vevőknek legalább két méteres távolságot kell tartaniuk egymástól. Az üzletek visszavonásig vasárnaponként zárva lesznek.


Felhívjuk azon lakosok figyelmét, akik Magyarországra vagy más országba ingáznak munkahelyükre, hogy immár új 4-nyelvű igazolásra van szükségük, amit a munkáltatójukkal kell aláíratni. Ezen nyomtatvány megtalálható és letölthető Muzsla község honlapjának üzenőfaláról:
http://muzla.sk/hirdetotabla/?lang=hu


Továbbá tudatjuk a lakossággal hogy az Érsekújvári Járási Hivatal ügyfélfogadási órái mától, azaz április 27-től megváltoztak, mégpedig a következő képpen: Hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken reggel 8-tól 14 óráig, szerdán pedig délelőtt 10 –től 16 óráig. Ezen információ, szintén megtalálható Muzsla község honlapjának üzenőfalán.Óvodai beíratási kérvény

2020. február-április
FONTOS! A SzK Egészségügyi Minisztériuma tájékoztatást bocsájtott ki a leghatékonyabb védekezésről a koronavírus ellen. A tájékoztatásban fontos tudnivalók olvashatók a koronavírusról.


A muzslai Endrődy János Alapiskola ezennel tudatja a lakossággal, hogy az alapiskolába történő beíratkozásra a 2020/2021-es tanulmányi évre 2020. április 15-től 21-ig kerül sor a gyermek személyes jelenléte nélkül.

A beíratkozásra alapvetően elektronikusan kerül sor, email elküldésével a muzslazs@gmail.com címre. A levél tartalmazza a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, a szülő személyi adatait,és elérhetőségét – úgy mint email cím, telefonszám. Amennyiben szükséges, személyesen is megoldható a beíratkozás úgy, hogy az egyik szülő látogat el az iskolába, és leadja a szükséges dokumentumokat. Kérjük a beíratkozásra hozzák magukkal személyigazolványukat és a gyermek születési anyakönyvi kivonatát. A személyes találkozás időpontjáról, vagy, ha tájékoztatást kér a beíratkozásról, kérjük egyeztessen az alapiskola vezetésével a muzslazs@gmail.com mail címen, illetve a  0908/798 490-es telefonszámon. Az iskolába való belépésnél kérjük használjon védőmaszkot, és kesztyűt.

Köszönjük szépen a szülők bizalmát, hogy gyermekeiket a muzslai Endrődy János Alapiskolába íratják.

Tisztelettel az Endrődy János Alapiskola vezetői és pedagógusai.


A helyi posta vezetőnője értesíti a lakosságot, hogy a posta a már megszokott módon tart nyitva, mégpedig:
Hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken reggel 8 órától 12:30-ig, délután 13 órától 14:30 ig, szerdán pedig reggel 8 órától 14:30 ig, délután pedig 15:30tól 17 óráig.
Az idősek az ügyintézést illetően előnyben részesülnek a számukra kijelölt időszakban, tehát 9 - től -11 óráig.


Tisztelt polgártársak!
A Központi Válságstáb határozata alapján a Szlovák Köztársaság Kormányhivatala az első szakaszban megkezdi bizonyos üzletek megnyitását, és némely szolgáltatások újraindítását, legfeljebb 300 négyzetméter alapterületig, a vendéglátóipari szolgáltatások megkezdését szintén 300 négyzetméter alapterületig, de csakis az értékesítési ablakon keresztül.
Lehetőség nyílik kültéri sportpályák használatára, érintkezés nélküli sportoláshoz, viszont öltözők és toalett használata nélkül, valamint közönség nélkül, továbbá hosszútávú elszállásolást biztosító szálláshelyekre étkezés nélkül, kültéri piacok megnyitására, de csakis a meghatározott feltételek betartása mellett.
Újra nyitnak az autószalonok, és használtautó kereskedések.
Az üzletek és a különböző szolgáltatások megnyitására természetesen továbbra is szigorú feltételek vonatkoznak, mint például a védőmaszkok viselése, az emberek meghatározott távolsága egymástól, legalább 2 méter az emberek között, a kézfertőtlenítés, a helyiségek folyamatos szellőztetése.
Ugyanakkor módosul az idősek számára kijelölt vásárlási időszak is, mégpedig hétfőtől péntekig 9-től 11 óráig.
Az időskorúak továbbra is csak a kijelölt vásárlási időben végezhetik el bevásárlásaikat, minden újra megnyitott üzletben, viszont a meghatározott időn kívül nem látogathatják ezen üzleteket.
Ezen feltételek csakis abban az esetben lehetnek hosszútávúak, amennyiben mindenki betartja a kötelező, és meghatározott feltételeket.A Jednota élelmiszerüzlet veztőnője tudatja a lakossággal, hogy az üzlet nyitvatartási ideje némiképp módosult, mégpedig a következő képpen: Hétfőtől péntekig reggel 6 tól 18 óráig lesz nyitva, szombaton reggel 6 tól 14 óráig, vasárnap pedig az üzlet zárva lesz.
Ugyanakkor módosul az idősek számára kijelölt vásárlási időszak is, mégpedig hétfőtől péntekig 9-től 11 óráig, szombaton számukra a bevásárlás nincs engedélyezve.


A muzslai Endrődy János Alapiskola ezennel tudatja a lakossággal, hogy az alapiskolába történő beíratkozásra a 2020/2021-es tanulmányi évre 2020. április 15-től 21-ig kerül sor a gyermek személyes jelenléte nélkül.

A beíratkozásra alapvetően elektronikusan kerül sor, email elküldésével a muzslazs@gmail.com címre. A levél tartalmazza a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, a szülő személyi adatait,és elérhetőségét – úgy mint email cím, telefonszám. Amennyiben szükséges, személyesen is megoldható a beíratkozás úgy, hogy az egyik szülő látogat el az iskolába, és leadja a szükséges dokumentumokat. Kérjük a beíratkozásra hozzák magukkal személyigazolványukat és a gyermek születési anyakönyvi kivonatát. A személyes találkozás időpontjáról, vagy, ha tájékoztatást kér a beíratkozásról, kérjük egyeztessen az alapiskola vezetésével a muzslazs@gmail.com mail címen, illetve a  0908/798 490-es telefonszámon. Az iskolába való belépésnél kérjük használjon védőmaszkot, és kesztyűt.

Köszönjük szépen a szülők bizalmát, hogy gyermekeiket a muzslai Endrődy János Alapiskolába íratják.

Tisztelettel az Endrődy János Alapiskola vezetői és pedagógusai.


Tisztelt polgártársak!
A központi válságstáb határozata alapján értesítjük a lakosságot hogy a muzslai bevásárlóközpont nyitvatartási ideje a következő képpen alakul.
Vasárnap zárva tart, szombaton csupán 14 óráig lesz nyitva, munkanapokon az eddig nyitvatartás lesz érvényben azzal a szigorú rendszabállyal, hogy hétfőtől szombatig 9 és 12 óra között csupán a 65 éves és annál idősebb korosztály vásárolhat míg a fiatalabbak a reggeli nyitástól 9 óráig, illetve a 12 órától zárásig. Ennek a szigorú szabályozásnak az a célja, hogy a 65 évtől idősebbek ne érintkezhessenek fiatalabb polgártársakkal. A központi váslágstáb határozata alapján arra kérjük a 65 évnél idősebbeket, hogy ne hagyják el otthonaikat, csakis a legszükségesebb esetekben, ha postára, bevásárolni, vagy ha ügyintézni, illetve orvosukhoz mennek.
A nyugdíjasok számára továbbra is él a községi hivatal kínálata, hogy a községi szociális szolgáltatások dolgozói a bevásárlást minden kedden és pénteken számukra elvégzik. A nyugdíjasok jelentkezését várja Szalai Bernadett a 0918/585 337 es telefonszámon.
Tisztelettel kérjük a lakosságot arra, hogy a községi hivatallal való érintkezésnél helyezzék előtérbe a csakis telefonon történő ügyintézést.
A községi hivatal dolgozói szívesen adnak tájékoztatást bármilyen ügyben.
Kérjük, hogy a személyes ügyintézést csakis a legszükségesebb esetben vegyék igénybe.
Kérjük a lakosság megértését abban, hogy hétfőtől újabb szigorítást vezetünk be a személyes ügyintézés kapcsán a községi hivatalban.
Hétfőtől a szűkített félfogadás ideje alatt a személyes ügyintézés súlyos és indokolt esetben úgy történhet meg, hogy igazolás kérése, egyéb fontos dokumentum vagy beadvány benyújtása a községi hivatal bejárati ajtaja előtt elhelyezett asztalon keresztül fog megvalósulni. Az állami hivatalokhoz hasonlóan, csengővel lehet majd jelezni az ügyfél érkezését a hivatalba. Az anyakönyvi hivatal szolgáltatásait kizárólag az elhalálozással kapcsolatos ügyintézésnél lehet igénybe venni. Minden más esetben például a hitelesítéseknél az anyakönyvi hivatal szolgáltatásai szünetelni fognak. Ez ügyben kérjük a lakosság megértését.
Tapasztaltuk, hogy községünkben, a hét végére lazult az eddigi példás fegyelem a védőmaszkok használatát illetően. A központi válságstáb rendelete, utasítása alapján az utcán, a boltokban, az orvosnál, patikában és további, nyitva tartó elárusítóhelyeken a védőmaszk használata kötelező. Hangsúlyozom, kötelező. Egyrészt vigyázzunk egymásra, mert közöttünk fertőzött lehet bárki, aki nem is tudja magáról, hiszen vírushordozó, de nincsenek tünetei. Másrészt, ha lefotózzák és feljelentik az illetőt, a Közegészségügyi Hivatal azonnal 1.600 eurós büntetést róhat ki rá. LEGYÜNK FEGYELMEZETTEK, VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!
A járvány kezdetén Olaszországban, Lombardiában és Velencében sem voltak az emberek fegyelmezettek, aminek a követkzeménye a jelenlegi súlyos helyzetük.
Köszönjük szépen községüng lakosságának türelmét, fegyelmezettségét és felelősségteljes hozzáállását, a kialakult járványhelyzethez.
Bízunk abban, hogy közös erővel a faluközösségünkön belül meg tudunk bírkózni a járvánnyal és sikeresen tudjuk átvészelni azt az időszakot, ami még előttünk áll.
Ehhez kívánunk mindenkinek jó egészséget, vigyázzanak magukra, és másokra.


Fehér Ló Fogadó - Napi menü 2020.3.25-től 2020.4.2-ig


A községi hivatal tájékoztatja községünk nyugdíjas korú lakosait, hogy a fehér ló fogadóval együtt megszervezzük a meleg ebéd szolgáltatását.
A fehér ló fogadó szerdától fogja megfőzni az ételt 3 euro értékben, és kiadni 0,30 cent árban egyszeri ebédhordóban. A járvány ideje alatt az ebédhordót kötelező megvásárolni.
Az ebéd szolgáltatás akor történik meg szerdától, ha legalább 20 jelentkező lesz, minden nap.
Jelentkezni lehet Szalai Bernadettnél a 0918/585 337 es telefonszámon, illetve a községi hivatalban a 036/28 61 761 es telefonszámon.
A kínálat vonatkozik minden muzslai nyugdíjas személyre, nemcsak azokra akik ügyfelei a szociális szolgáltatásoknak.
Az ebédet a szociális szolgáltatások gondozói fogják házhoz szállítani.
Az étlapot az érdeklődők megtalálják postaládájukban, a községi hivatal földszintjén levő hirdetőtáblán, a szolgáltatások házának faliújságján, illetve a község honlapjának hirdetőtábláján.


Felhívjuk azon 60 évnél idősebb lakosok figyelmét, akik igénybe szeretnék venni a községi hivatal által indított kezdeményezést, miszerint önkéntesek szájmaszkot készítenek a község lakosai részére, hogy amennyiben igényt tartanak a  folyamatosan elkészített maszkokra, melyek többször használatosak, moshatóak, vasalással fertőtleníthetőek, hogy a holnapi napon 14 órától a községi hivatal alkalmazottai, illetve gondozói kézbesíteni fogják Önöknek. Megkérjük az időseket, szíveskedjenek őket az utcán várni.


Felhívjuk azon muzslai lakosok figyelmét, akik házi karanténban tartózkodnak, hogy ezen tényt jelentsék elsősorban orvosuknak, a községi hivatalban, valamint egy értesítést függesszenek ki erről az ajtójukra, illetve kapujukra.


Tisztelt polgártásak!
A községi hivatal muzslai lakosok részére szeretné megszervezni arcvédő maszkok megvarrását és szétosztását.
Azok telefonos jelentkezését várjuk akinek van varrógépe, szabadideje és hajlandósága hogy segítsen közös ügyünkben az arcvédő maszkok megvarrását illetően, hogy szétoszthassuk a község lakosságának.
A jelentkezők számára holnap azaz szerda reggeltől a közsgéi hivatal alapanyagot fog biztosítani.
Amenyniben a község által beszerzett alapanyag kevésnek bizonyulna úgy mint főleg textília, azok jelentkezésést is várjuk akik a közös törekvésünkhöz fel tudnák ajánlani eddig nem használt akár régi pamut lepedőjét vagy más textíliáját.

Arra törekszünk, hogy a holnapi nappal beindulhasson az arcvédő maszkok elkészítése.

Jelentkezésüket várjuk 15 óráig a köv. telefonszámon 036/28 61 761


Tisztelt polgártársak!
A 70 évnél idősebb polgártásaink számára – azoknak is akik nem ügyfelei a közsgégi szociális szolgáltatásoknak megszerveztük az alapélelmiszerek megvásárlását és házhoz szállítását a községi szociális szolgáltalások által.
A szolgáltatások dolgozói hetente 2 alkalommal, kedden és pénteken fogják az érdeklődőktől átvenni a pénzt és megvásárolni számukra az élelmiszert, majd a bevásárlótáskában házhoz szállítani.
A 70 évesek és idősebbek akiket a lehetőség érdekel, jelentkezzenek Szalai Bernadettnél a községi szociális szolgáltatások előadójánál a 0918/585 337 es telefonszámon
Ismétlem, azok számára is elérhető ezen szolgáltatás akik nem ügyfelei a községi szoc, szolgáltaátsoknak.


Tisztelt polgártársak!
A koronavírussal kapcsolatban kialakult helyzet végett értesítjűk községünk lakosságát, hogy mai naptól visszavonásig zárva lesz a közsgégi könyvtár, a községi kultúrház, sportcsarnok, nem valósulhatnak meg társadalmi és kulturális rendezvények, közösségi összejövetelek.
Amennyiben polgártársaink közül valaki Olaszországból Ausztriából, vagy olyan más országból érkezett haza a községbe, ahol a koronavírus előfordulása gyakori, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot  körzeti orvosával és beszélje meg a további lépéseket, úgy mint vérvétel, laborvizsgálat.
Amennyiben a község lakosainak ilyen személyről van ismerete, figyelmeztesse őt erre.
A koronavírussal kapcsolatban kialakult helyzet végett az országos válságstáb elrendelte az iskolák és óvodák bezárását héfőtől azaz március 16 tól két hetes időtartamra.
Rendelkezés alapják átmenetileg bezárja kapuit a muzslai óvoda az Endrődy János Alapiskola valamint a Papp Katalin magán művészeti alapiskola.
Kérjük a szülőket és a nagyszülőket hogy igazodjanak a kialakult helyzethez, és hétfőtől oldják meg csemetéik felügyeletét.
Továbbá a községi hivatalban is csak sürgős esetekben lesz ügyfélfogadás, ez is csak a félfogadó napokon, kérjük a lakosok megértését, és fegyelmezett hozzáállását!!!!!


Tekintettel arra, hogy községünkben temetési szertartás várható, a koronavírus járvány végett és a központi válságstáb határozata alapján a legszűkebb körben lehet a temetési szertartást megvalósítani. Arra kérjük tehát a tisztelt rokonságot, hozzátartozókat, és imerősöket hogy a központi válságstáb határozata alapján diszkréten, otthoni környezetben imádkozva búcsúzzanak el az elhunyttól mert a temetőben megrendezendő szertartáson csakis a legszűkebb rokonság vehet részt – az elhunyt szülei gyermekei, testvérei. E rendelkezés, visszavonásig érvényes Tisztelettel a muzslai községi hivatal.


Ertesítjük a falu lakosságát, hogy a községi hivatalban a kialakult helyzet miatt rövidített munkarendben csakis sürgős esetekben lesz ügyfélfogadás, ez is csak félfogadó napokon, tehát hétfőn szerdán és pénteken 10 től 12 óráig, szerdán délután pluszban 3 tól 5 óráig . Kérjük mindenki fegyelmezett hozzáállását!!!!


Tisztelt Polgártársak! A DAP – A Muzslai Mezőgazdasági Szövetkezet kezdeményezésére több, mint egy éve zajlik a részleges telekrendezés a Muzslai Szőlőhegyen. A munkálatok szakmai részét végző földmérők kérésére felhívjuk a szőlőhegyi telkek és épületek tulajdonosainak és társtulajdonosainak figyelmét, hogy a folyamat gördülékenysége és folyamatossága végett győződjenek meg az Érsekújvári Telekkönyvi Hivatal nyilvántartásában szereplő adataik teljességéről és pontosságáról. Amennyiben a bejegyzett adataik hiányosak vagy pontatlanok, javíttassák ki, pontosítsák a nyilvántartási adatokat, hogy a részleges telekrendezés folyamatában, az adatok további feldolgozásánál ne okozzanak fennakadást. Vonatkozik ez a telkek és az épületek, borpincék adataira egyaránt. Amennyiben további tájékoztatást igényelnek, keressék fel a DAP – Mezőgazdasági Szövetkezet irodáját, forduljanak bizalommal a szövetkezet vezetőihez. Köszönik szépen a részleges telekrendezés földmérői


Tisztelt lakosság!
Bizonyára mindenki hallott már a legújabb koronavírusról, amely a világban terjed, és megérkezett már hazánkba is. A koronavírus elsősorban azokat veszélyezteti, akik az elmúlt 14 napban olyan országokban jártak, ahol nagymértékben elterjedt, továbbá azokat, akik ilyen személyekkel illetve olyanokkal akiknél már megállapították a koronavírus jelenlétét érintkezésbe kerültek. Ezek az országok elsősorban Olaszország, Kína, Kórea és Irán. Engedjék meg, hogy röviden ismertessük Önökkel hogyan lehet a koronavírus ellen védekezni. Elsősorban a hosszabb és alaposabb kézmosással, ami nemcsak a kéz tenyér részét jelenti, de a kézfelület, az ujjközök és körmök alapos átmosását is. Köhögésnél, tüsszentésnél papírzsebkendő hiányában a könyökhajlatba való köhögést, illetve a zsebkendő azonnali eldobásával, semmiképp sem a tenyér használatát erre a célra. 2 m távolság betartásával. Elkerülendő a szem, az orr illetve a száj kézzel való érintése. A szájmaszk használata azoknak ajánlott, akik már megbetegedtek vagy tüneteik vannak.

Hogyan ismerhetjük fel a koronavirust? Magasabb mint 38 fokos láz, köhögés, légszomj, gyengeség. Amennyiben ezeket a jeleket érzékelik magukon, a kezelőorvost nem személyesen kell felkeresni, hanem telefonom kell tőle tanácsot kérni, illetve amennyiben fennáll a gyanú, hogy a koronavirussal lehetnek megfertőzve, a regionális közegészségügyi nyitrai kirendeltségét h9vni a következő telefonszámon: 0948495915 vagy az Egészségügyi minisztérium ingyenes számát: 0800 611 117.


Tisztelt polgártársak! A koronavírussal kapcsolatban kialakult helyzet végett értesítjűk községünk lakosságát, hogy mai naptól visszavonásig zárva lesz a közsgégi könyvtár, a községi kultúrház, sportcsarnok, nem valósulhatnak meg társadalmi és kulturális rendezvények, közösségi összejövetelek. Amennyiben polgártársaink közül valaki Olaszországból Ausztriából, vagy olyan más országból érkezett haza a községbe, ahol a koronavírus előfordulása gyakori, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot körzeti orvosával és beszélje meg a további lépéseket, úgy mint vérvétel, laborvizsgálat. Amennyiben a község lakosainak ilyen személyről van ismerete, figyelmeztesse őt erre. A koronavírussal kapcsolatban kialakult helyzet végett az országos válságstáb elrendelte az iskolák és óvodák bezárását héfőtől azaz március 16 tól két hetes időtartamra. Rendelkezés alapják átmenetileg bezárja kapuit a muzslai óvoda az Endrődy János Alapiskola valamint a Papp Katalin magán műveészeti alapiskola. Kérjük a szülőket és a nagyszülőket hogy igazodjanak a kialakult helyzethez, és hétfőtől oldják meg csemetéik felügyeletét. Továbbá a községi hivatalban is csak sürgős esetekben lesz ügyfélfogadás, ez is csak a félfogadó napokon, kérjük a lakosok megértését, és fegyelmezett hozzáállását!!!!!


A helyi Vöröskereszt szervezetének vezetősége értesíti önkéntes véradóit, hogy a március 17-i véradás elmarad.


Felhívjuk a szőlőtulajdonosok figyelmét, hogy a metszés után keletkezett venyigét mindenki szíveskedjen a szőlőhegyi nagy parkolóra hordani. A további feldolgozásról a gyűjtőudvar alkalmazottai gondoskodnak majd.


Tudatjuk a lakossággal, hogy március 2- tól, tehát hétfőtől a gyűjtőudvar alkalmazottai ismételten elkezdik a zöld hulladék elszállítását azoktól háztartásoktól, amelyek már kifizették az illetéket.


2020. január
Tudatjuk községünk lakosságával, hogy a nagyhegyi úton lévő újtelep területén VKK lévő zöld hulladék lerakó március 7 – én azaz szombaton lesz nyitva 9,00 – 12,00 óráig.

A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa elnökének 351 – es számú határozata értelmében ´február 29-én sor kerül a Szlovák köztársaság Nemyeti Tanácsába történő választásokra. A választási törvény 24. paragrafusának 7. bekezdése szerint azon választópolgár, aki jelentős, főképpen egészségi okok miatt nem tud megjelenni a választóhelyiségben, jogosult a hordozható szavazóurna kérvényezésére. Felhívjuk a tisztelt választók figyelmét, hogy ezt az igényüket sziveskedjenek bejelenteni a községi hivatalban személyesen a lakosságnyilvántartónál illetve a 036/2861765 tel. számon.


A Nyugatszlovákiai vízmüvek községünkben indokolatlanul kiugró vizfogyasztást tapasztaltak, és szeretnék megtalálni a hiba gócpontját, ezért felhívják a lakosság figyelmét, hogy mindenki ellenőrizze le a vizóráját, nem ugrott-e meg a fogyasztása, nincs-e esetleges hiba a saját vezetékében. . A Nyugatszlovákiai vízmüvek párkányi telepe értesíti a lakosságot,hogy a mai naptól a januári hónapban a vizórák leolvasását fogják végezni községünkben.


Felhívjuk lakosaink figyelmét, hogy január 7-től a hulladékgazdálkodás alkalmazottai összegyűjtik majd a kidobott fenyőfákat. Kérjük polgártársainkat, hogy a fenyőket szíveskedjenek a színes konténerek köré a szelektív gyűjtőszigeteken elhelyezni. A gyűjtés folyamatosan történik majd. Környezettudatos és fegyelmezett hozzáállásukat előre is köszönjük.


Tisztelt polgártársak! A két ünnep közötti időszakra tervezett boxgála a sportcsarnokban elmarad és egy későbbi időpontban, 2020. január 26-án vasárnap lesz megrendezve.
 

2019

2019. decemberA Muzslai Községi Hivatal értesíti községünk lakosságát, hogy december 31-én éjszaka nem szervezi meg a tüzijátékkal egybekötött hagyományos újév-váró rendezvényét a község Fő terén. Ezzel a rendezvény költségeit nemes célra ajánlja fel, segítve ezzel emberek életét, megélhetését.


Tudatjuk a lakossággal, hogy a községi hivatal dec. 27-én pénteken, és dec. 30-án hétfőn 12 óráig lesz nyitva, december 31-én kedden pedig zárva lesz.


Értesítjük a lakosságot, hogy a karácsonyi ünnepekre való tekintettel, a kukaedényeket dec. 27-én, ezen a héten pénteken fogják kiüríteni.
2019. november
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy e hét szombaton, december 8-án 9 – 12 óráig nyitva lesz a zöldhulladék lerakó a Szőlőhegyi úton, amely a tél beálltával az utolsó alkalommal lesz nyitva.


Értesítjük falunk lakosságát, hogy november 6-án szerdán 8,00 – 19,00 óráig a helyi tűzoltószertár melletti garázsnál gyűjteni fogjuk az elektromos hulladékot. Kérjük ezért a tisztelt polgárokat, hogy sziveskedjenek ezt a szerdai napot betartani, mivel sem előző napon, sem az utána következőn nem áll módunkban az elektromos hulladékot lakosainktól elfogadni és tárolni.


Tudatjuk községünk lakosságával, hogy a halottak napjára való tekintettel a nagyhegyi úton lévő újtelep területén VKK lévő zöld hulladék lerakó csak november 9 – én azaz jövő szombaton lesz nyitva 9,00 – 12,00 óráig.


Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az Alsó kertalján lévő kinti fittnes mellett a mai napon elhelyeztük a gyermekjátszótér elemeit is. Ezúton figyelmeztetjük polgártársainkat, különösen a környéken élőket, hogy a játszótér használat ezen a hétvégén tilos és balesetveszélyes. Köszönjük megértésüket.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy November 2.-án szombaton 12,00 órai kezdettel a helyi tanulók csapata bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Jászfalu tanulóinak csapatával a helyi futballpályán. November 3.-án 14,00 órakor a felnőtt csapat mérkőzését tekinthetik meg, akik Zsitvafödémes csapatával mérkőznek meg a helyi pályán. Minden szurkolót szeretettel vár a szervezet vezetősége.
2019. október
Nagy tisztelettel meghívjuk az érdeklődőket pénteken október 25-én 17,00 órai kezdettel a községi könyvtárba egy szórakoztató előadásra, melynek keretében Szeleczki Mónika ad elő pajzán, humoros népmeséket felnőtteknek „A világon a legnagyobb dolog a szerelem” címmel. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a helyi könyvtár dolgozói!


A helyi posta főnöknője tudatja a lakossággal, hogy a posta október 25-én pénteken iskolázáson való részvétel miatt egész nap zárva lesz. ŐSZI LOMTALANÍTÁS !

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy ezen a hétvégén megtörténik a nagyterjedelmű hulladékok konténerekbe helyezése. Ez pedig úgy alakul hogy október 18-án és 19-én pénteken és szombaton konténereket helyezünk el a következő helyszínekre: Iskolával szembeni park szélén lévő patakhíd Futballpálya A Bánom utcai Lubík háromszög Vadász utca és a diófa utca kereszteződése – a Kottráék előtti tér. Kérjük a lakosságot, hogy a konténerek mellé ne rakjanak szemetet, mivel ezeket folyamatosan üríteni fogjuk, amint megteltek. Vasárnap október 20-án azután a korai reggeli órákban áthelyezzük a lomtalanitást a következő helyszínekre: 415 – ös h.sz. előtti transzformátor Tyúkfarm bejárata Fölső tónál lévő buszforduló Cigánygödörnél lévő garázsok A lomtalanítást hétfőn október 21-én fejezzük be. Emiatt a zöld kukák ürítése kedden, október 22-én fog történni. A konténerekbe tilos belerakni a zöld hulladékot, autógumikat, akkumulátorokat, villamos és műszaki berendezéseket, építkezési törmeléket, üveg ablakokat. Ezek elhelyezéséről a gyűjtőudvar alkalmazottaival kell egyeztetni. A tavasszal is megtapasztaltuk polgártársaink fegyelmezetlenségét. Kérjük mindenki tudatosítsa, hogy hanyagságával lassítja a munkát, kárt okoz nemcsak a községnek, de végeredményben saját magának .
2019. szeptember
Tisztelt Polgártársak!

Ebben az évben emlékezünk az Aradi vértanúk lemészárlásának 170. évfordulójára. Az 1849-es szabadságharc történései községünket sem kerülték el, hiszen Saághy Vendel, községünk akkori plébánosa nyilvánosan, szilárdan állt az igazság oldalára. Emiatt megkínozták, börtönbe toloncolták. Muzslai mártírként emlékezünk rá. Így teszünk majd 2019. október 6-án, vasárnap, az Aradi vértanúk lemészárlásának 170. évfordulóján, a kerek évforduló napján, 17 órai kezdettel a muzslai temetőben, Saághy Vendel sírjánál emlékezünk meg az Aradi vértanúkról és a muzslai mártírról. Az ünnepi megemlékezésre tisztelettel meghívjuk a muzslai tömegszervezetek vezetőit és tagságát, valamint polgártársainkat, hogy vasárnap a helyi temetőben közösen emlékezzünk meg 1849 hőseiről, nagyjairól. Egy-egy gyertya vagy mécses meggyújtásával rójuk le kegyeletünket emlékük, hős tetteik előtt. Köszönjük szépen a részvételüket


Értesítjük falunk lakosságát, hogy ellátogat Muzsla községbe a Gergely Róbert Theater színház társulata, mégpedig október 13.-án 18,00 órai kezdettel, amikor a helyi kultúrházban megtekinthető lesz a „Pasik a pácban” című nagysikerű zenés vígjátékuk. A gazdag szereposztásból az ismertebb szereplők: Rátonyi Hajnalka, Vörös Edit, R. Kárpáti Péter és Heller Tamás. Jegyek elővételben a helyi könyvtárban kaphatóak a könyvtár nyitvatartási idejében, tel.sz.+421 36 381 1296. A jegyek ára: elővételben 9,- Euro, a helyszínen 11,- Euro.. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy október 5-én szombaton 14,30 órai kezdettel a helyi ifjúsági csapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Nyitrakér ifjúsági csapatával a helyi futballpályán. Október 6-án vasárnap 14,30 órai kezdettel a felnőtt csapat mérkőzik meg Csornok felnőtt csapatával. Minden szurkolót szeretettel vár a szervezet vezetősége.


Tudatjuk községünk lakosságával, hogy szombaton október 5-én 9,00 – 12,00 óráig nyitva lesz a zöld hulladék lerakó a nagyhegyi úton lévő újtelep területén (VKK).


Értesítjük a szórakozni vágyó érdeklődőket, főleg a kisgyermekes családokat, hogy október 4.-én pénteken 18,00-kor fellép községünkben retro programjával a Karlson cirkusz varieté. Programjukkal szórakoztatnak, nevettetnek, de nem hiányzik majd a feszültség sem. Előadásukban varázslat, illúzió, zsonglőrködés, hüllők és egyéb atraktív programok is megtalálhatóak. A nevetésről a bohócok gondoskodnak majd. Műsoruk vendége a Richter házaspár Budapestről. Belépő felnőtteknek 5, gyerekeknek 14 éves korig 3 Euro.


Nagy tisztelettel meghívjuk az érdeklődőket pénteken szeptember 27-én 17,00 órai kezdettel a helyi könyvtárba Dr. Drábik Jánossal történő iró-olvasó találkozóra, aki a Szabad Európa Rádió nyugdíjas vezető programszerkesztője, az ECHO TV külügyi kommentátora. Többek között olyan kérdésekre ad választ, mint Mi zajlik a nagyvilágban, s hol a helyünk ebben a világban, megélhetjük-e az emberközpontú társadalmat. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a helyi könyvtár dolgozói!
2019. augusztus
A Jednota üzlet vezetőnője értesíti a lakosságot, hogy az üzlet szeptember 8-án zárva lesz. A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy Szeptember 7-én szombaton 16,00 órai kezdettel a helyi ifjúsági csapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Újlót ifjúsági csapatával a helyi futballpályán. Vasárnap szeptember 8-án 16,00 órakor a felnőtt csapat mérkőzik meg Bars csapatával. Minden szurkolót szeretettel várnak.
2019. július
A sportszervezet vezetősége értesiti a lakosságot, hogy vasárnap július 21.-én 13 órai kezdettel megrendezi a már hagyományos sportnapot. A focirajongók megtekinthetik a diákok Bény diákcsapatával való mérkőzését, az ificsapat Zseliz elleni valamint a felnőtt csapat Perbetével történő mérkőzését. A gyermekeknek vetélkedőkkel valmint meglepetéssel készülnek. Ételről és italról gondoskodva van. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várj a sportegyesület vezetősége.


Az érsekújvári járási tűzoltóság igazgatósága a tűzmegelőzési törvény értelmében az érsekújvári körzetben augusztus 6.-tól visszavonásig kihirdette a MAGASFOKÚ TŰZVESZÉLY IDŐSZAKÁT. Ennek értelmében mindenki köteles betartani a tűzbiztonsági előirásokat. Tilos főleg: dohányozni, eldobni az égő és izzó tárgyakat, nyilt lángot használni ágak, bokrok égetése erdős területen található gyúlékony anyagok égetése Az erdő tulajdonosok ill. az erdő területek használói kötelesek: őrjáratokat szervezni az átjáró utakat karbantartani munkagépek használata esetén ezeket szikra felfogó berendezéssel fölszerelni. A tűzmegelőzés keretében kérünk minden tisztelt polgártársunkat ezen eőirások betartására.
2019 június
Hétfőn július 15-én csak 13,00 óra után lesz ügyfélfogadás.


Tudatjuk a lakossággal, hogy a holnapi naptól, azaz július 10-től a hónap végéig a posta dolgozói a délutáni órákban valamint szombatonként a gázórák leolvasását fogják végezni a háztartásokban. Kérjük a lakosságot, segitsék őket munkájuk zökkenőmentes végzésében. Sziveskedjenek hozzáférhetővé tenni a gázórák helyeit és beengedni őket udvaraikba. Köszönjük.


Dr. Vojcek tudatja a lakossággal, hogy július 11-től - 28-ig nem rendel. Helyettesíti őt Fodor doktor Párkányban. Tudatjuk községünk lakosságával, hogy szombaton, július 6-án 9,00 – 12,00 óráig nyitva lesz a zöld hulladék lerakó a nagyhegyi úton lévő újtelep területén (VKK). Kérjük tehát azokat, akiknek összegyűlt otthonukban a zöld hulladék, tehát gyom, falevelek, fű, faágak, illetve szőlővenyige, az ebben az időben szíveskedjék azt elszállítani a gyűjtőhelyre, ahol a hivatal alkalmazottja fogja irányítani a lerakás és kiöntés módját. Továbbá tudatjuk azokkal, akik zöld kukaedénnyel rendelkeznek hogy ezeket a kukákat hétfőn július 8-án üriteni fogjuk.


A Rádio makler társaság hirdetménye:

Kedves polgárok/lakósok, ha a tévé adásokat a Anténan keresztűl figyelik, nefeledkezenek meg újra beállítani a TV csatornákat automatikusan vagy manuálisan, mert már pár óra múlva változnak a frekvenciák szabad adáson. Új beállítás eltarthat pár órát is, azért ha kiesik a adás antennán keresztűl, elég újra beállítani a TV csatornákat, és minden működni fog. És persze hogy tovább is ingyenes nézhetik a tévé adásokat a Anténan. Több információt és a kezelési utasítást megtalálják a weboldalon www.cezantenu.sk vagy telefon számon 0800 611 211. Ismétlem: www.cezantenu.sk vagy telefon számon 0800 611 211. A helyi posta főnöknője tudatja a lakossággal, hogy a posta június 27-én csütörtökön csak 11 óráig lesz nyitva.


A községi könyvtár dolgozói értesítik a lakosságot, hogy a könyvtár pénteken azaz június 28-án nem lesz nyitva.


Tisztelt lakosság! A Szlovák Környezetvédelmi Minisztérium által kinyilvánított Duna folyó napja alkalmából Muzsla Község az idei évben is megszervezi a Duna-napot. Tisztelettel felkérjük ezért községünk lakosságát, hogy aki szívügyén viseli környezetének tisztaságát, fogadja el meghívásunkat június 29-ére szombatra, a Duna-part muzslai partszakasza egy részének kitisztítására, ami 8,00 órától 10,00 óráig tart majd. A segítőkész érdeklődőket a községi hivatal épülete elől 8,00 órakor a község autóbuszával fogjuk elszállítani a Duna-part csenkei szakaszára, ahol közösen kitisztítjuk a legérintettebb partszakaszt.


Tisztelt lakosság! A községi faliújságon amely a községi hivatal bejáratánál van elhelyezve, valamint a község web-oldalán (www.muzla.sk) megtalálhatják a június 12-i lakossági fórumon véglegesített javaslatot ami az utcaneveket illeti községünkben. Ha valaki szeretne még érdemi javaslatot tenni, szíveskedjen azt megtenni írásban vagy személyesen a községi hivatalban június 28-ig. Köszönjük.


Értesítjük a lakosságot, hogy amennyiben az időjárás engedi, hétfőn az éjszakai órákban azaz június 24-éről 25-re virradóra 23,00 óra és hajnali háromnegyed öt között megtörténik községünkben a nagy mértékben elszaporodott szúnyogok irtása ill. permetezése. Ez idő alatt kérjük a lakosságot, hogy ablakaikat zárják be. A szúnyogok permetezésére felhasznált készítmények illetve koncentrátumaik nem veszélyeztetik háziállataikat, a regionális közegészségügyi hatóságok által vannak ellenőrizve és engedélyezve.
2019. május
Értesítjük községünk lakosságát, hogy a községi hírmondóban megjelent elhasznált háztartási olaj begyűjtésének módján helyesbítünk, vagyis a leadás lehetőségét áthelyezzük a községi hivatalba a félfogadó napok idejére. Tehát az elhasznált háztartási olejat szíveskedjenek a községi hivatalban félfogadó napokon leadni. Ezzel is könnyíteni szeretnénk a leadás módját a lakosok irányában. Megértésüket köszönjük.


Nagy tisztelettel meghívjuk az érdeklődőket pénteken június 14-én 17,00 órai kezdettel a helyi könyvtárba egy közönségtalálkozóra Balczó András öttusázó örökös magyar bajnok, háromszoros olimpiai bajnok, valamint tízszeres világbajnok sportolóval, aki sokak elismerését példaértékű személyiségével, emberi nagyságával vívta ki. A rendezvényt a Rákóczi Szövetség alelnöke Kun Ferencz nyitja meg. Mindenkit nagy szeretettel várnak a helyi könyvtár dolgozói!


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy június 14-én pénteken 18,00 órai kezdettel a helyi felnőtt csapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Surány B csapatával a helyi futballpályán. Vasárnap június 16-án 17,00 órakor ugyancsak a felnőtt csapat mérkőzik meg Zsitvafödémes csapatával. Minden szurkolót szeretettel várnak.


2019. március
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy e hét csütörtöktől, azaz április 4-től már csak a 2019-es levonókkal ellátott kukaedényeket fogják üríteni. Ezenkivül figyelmeztetjük a tisztelt polgártársakat, hogy a kommunális hulladék közé tilos belerakni az apró építkezési hulladékot és a zöld hulladékot. Ezekre a hulladékokra már működő gyűjtőudvarunk van. Továbbá nyomatékosan megkérjük a lakosságot, hogy a kukaedényeket szíveskedjenek a kuka pereméig tölteni és azt letakarni. Amennyiben a hulladékgazdálkodási vállalat alkalmazottai nem odavaló hulladékot találnak a kukában, nem ürítik azt ki, illetve az edény pereme fölötti mennyiséget leveszik a kukáról. Ezúton kérjük a lakosságot, hogy legyünk fegyelmezettek, szelektáljunk, csak így tudjuk fenntartani községünk - közös környezetünk tisztaságát.


Az Érsekújvári Járási Hivatal Földgazdálkodási és Erdészeti Szakosztálya meghívja a muzslai szőlőhegyen földtulajdonnal rendelkező összes személyt és mindenkit aki telekrendezésben érintett a Szőlőhegyi telekrendézés résztvevőinek első találkozójára. Amely 2019. április 4-én csütörtöki napon 15,00 órakkor a muzslai kultúrházban lesz. A résztvevők regisztrációja délután fél háromkor kezdődik. A telekrendezést a muzslai szövetkezet indítványozta. Az elökészítési szakaszt az Érsekújvári Járási Hivatal Földgazdálkodási és Erdészeti Szakosztálya 2019. február 7-én nyilvános hirdetmény formájában inditotta el. A 2019 április 4-i találkozón a járási hivatal illetékes szakosztályának dolgozói tájékoztatják a résztvevőket a föld rendezésről, annak folyamatáról és finanszírozásáról. A járási hivatal illetékes szakosztálya az előkészítö szakaszban felméri a hogy van-e érdeklődés a tulajdonosok részéről. Ezért szükséges, hogy a földtulajdonosok és az érintett személyek minél nagyobb számban vegyenek részt ezen az összejövetelen 2019. április 4-én. Aki valamilyen oknál fogva nem tud részt venni személyesen ezen a találkozón az írásban más valakit is meghatalmazhat . Az összejövetelen részt vehet minden olyan személy kinek érdeke a Szőlőhegyen lévő földtulajdonának a rendezése, vagy hogy információhoz jusson a földrendezés ezen formájáról.


Tájékoztatjuk községünk lakosságát, hogy a többfunkciós műfüves sportpálya az iskola épülete mellett mostantól községünk felnőtt lakossága és a gyermekek által is igénybe vehető a helyszínen feltüntetett időbeosztás alapján. Kérjük hogy ez ügyben egyeztessenek Dencső Márkkal a műfüves sportpálya gondnokával, aki azt kinyitja és útbaigazítást ad a helyes használatról. Gyermekek, egyének és csoportok által minden olyan szabad időpontban szervezetten igénybevehető, amikor nem az alapiskola, az AC Mužla futballklub vagy amikor előre megrendelt időpontban más csoport részére van foglalás. A pályagondnokot a következő telefonszámon lehet hívni: 0910490684.


A községi könyvtár dolgozói tisztelettel meghívják községünk lakosságát május 1-én szerdán 18,00 órai kezdettel a komáromi Jókai Színház és a Székesfehérvári Vörösmarty Szinház koprodukciójában készült előadásra a helyi kultúrházba, ahol bemutatják Paolo Genovese: Teljesen idegenek című vígjátékát, Hargitai Iván rendezésében. Fellépnek : Bandor Éva Jászai Mari–díjas, Holocsy Krisztina, Tóth Tibor Jászai Mari-díjas, Bárdos Judit mint vendég, Béhr Márton egyetemi hallgató, Majorfalvi Bálint és Szabó Viktor művészek. A belépőjegyek megvásárolhatók elővételben 10 Euros áron a községi könyvtárban, ill az előadás kezdete előtt a helyszínen 12 Euróért. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség.


Értesítjük a falu lakosságát, hogy március 20-tól, tehát holnaptól, kizárólag félfogadó napokon, tehát hétfőn, szerdán és pénteken lehetséges a szemétdíj utáni illeték fizetése a községi hivatal földszintjén.


Értesítjük a lakosságot, hogy a községi hivatal alkalmazottai szerdán, március 6-án a köztársasági elnökválasztásokkal kapcsolatban iskolázáson vesznek részt, emiatt a hivatalban az ügyfeleket csak 13,00 óra után tudjuk fogadni.


Tudatjuk a lakossággal, egyúttal köszönjük türelmüket és megértésüket, hogy a szemét és adó fizetés a községi hivatal átépítési munkálatai miatt kb. egy hónappal eltolódik. Ez ezt jelenti, hogy a kukaedények kiürítése a 2018-as évre szóló matricákkal nem február végéig, hanem március 31-ig meg lesz hosszabbítva. Ugyanúgy későbbi időpontban kezdjük majd beszedni a 2019-es évre szóló szemétdíjat illetve ingatlanadót is.

A fizetés lehetőségéről a hangosbemondóban illetve községünk honlapján tájékoztatjuk majd Önöket.


Felhívjuk a szőlőtulajdonosok figyelmét, hogy megkezdődött községünkben a zöld hulladék gazdálkodó udvar működése. Felkérjük tehát a szőlős gazdákat, hogy akik megkezdték a szőlő metszését, ne égessék el a venyigét, hanem azt szíveskedjenek a sorok végére hordani, a mezei utak szélén hagyni, amit majd az alkalmazottak összegyűjtenek és rendeltetési helyére szállítanak.


Felhívjuk községünk lakosságának figyelmét, hogy a hivatalban zajló munkálatok miatt az ügyfélfogadás továbbra is csak a szerdai napokra korlátozódik. Megértésüket ezúton is köszönjük !


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy Március 1-én pénteken 15,30 órai kezdettel a helyi ifjúsági csapat felkészülési labdarúgó mérkőzést játszik Bátorkeszi csapatával a helyi futballpályán. Március 3-án vasárnap 14,00 – kor a felnőtt csapat mérkőzését tekinthetik meg, akik Dunamocs csapatával mérkőznek meg. Minden szurkolót szeretettel várnak.

Egyúttal tisztelettel tudatják a tagsággal és a csapat tagokkal hogy ugyancsak vasárnap március 3-án 17,00 órai kezdettel évzáró gyűlést tartanak a kultúrház alsó termében, melyre kérik a tagság és a csapat tagok pontos megjelenését. Egyúttal lehetőség lesz az ezévi tagdijak befizetésére is.


A községi könyvtár dolgozói tisztelettel meghívják községünk lakosságát a községi hivatal és a Limes-Anavum Regionális Honismereti Társulás rendezésében lezajló, kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött író-olvasó találkozóra március 1-én pénteken 16,00 órai kezdettel. A beszélgetés Európa, azon belül Közép-Európa, a magyarság valamint a kereszténység jelenéről és jövőjéről szól. Megvitatásra kerülnek korunk kihívásai: a migráció és a globalizáció, valamint a magyar-lengyel kapcsolatok. Résztvevők: Csáky Pál író, az MKP Európai parlamenti képviselője, Dr. Duray Miklós író, egyetemi docens, Dr. Popély Gyula író, történész, egyetemi professzor, Dr. Zombori István író, történész, címzetes főiskolai tanár. A beszélgetést Molnár Imre, a Pozsonyi Magyar Intézet igazgatója, Esterházy János életrajzi könyvének szervezője vezeti. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.


Tudatjuk községünk lakosságával, hogy szombaton, március 2-án 8,00 – 13,00 óráig nyitva lesz a zöld hulladék lerakó a nagyhegyi úton lévő újtelep területén (VKK). Kérjük tehát azokat, akiknek összegyűlt otthonukban a zöld hulladék, tehát gyom, falevelek, fű, faágak, illetve szőlővenyige, az ebben az időben szíveskedjék azt elszállítani a gyűjtőhelyre, ahol a hivatal alkalmazottja fogja irányítani a lerakás és kiöntés módját. TAVASZI LOMTALANÍTÁS !

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy e hétvégén megtörténik a nagyterjedelmű hulladékok konténerekbe helyezése. Mivel községünkben nemrég kezdte el működését a hulladékgyűjtő udvar amely saját gépekkel illetve konténerekkel rendelkezik, ezért az idei évben kicsit változtatunk a gyűjtés módján:
Ez pedig úgy alakul hogy április 12.-én pénteken délután konténerek lesznek kihelyezve a következő helyszínekre:
Iskolával szembeni park szélén lévő patakhíd
Futballpálya
Lubík háznál lévő háromszög
Vadász utca és a diófa utca kereszteződése – a Kottráék előtti tér.
Ezeket a konténereket szombaton április 13-án elvisszük ezekről a helyszínekről és vasárnap április 14-én kihelyezzük a következő helyszínekre:
415 – ös h.sz. előtti transzformátor
Tyúkfarm bejárata
Fölső tónál lévő buszforduló
Cigánygödörnél lévő garázsok

A konténerekbe tilos belerakni a zöld hulladékot, autógumikat, akkumulátorokat, villamos és műszaki berendezéseket, építkezési törmeléket. Ezeket későbbi időpontban fogjuk gyűjteni. Ezúton nyomatékosan kérjük a tisztelt lakosság fegyelmezett hozzáállását! Továbbá értesítjük azokat a polgártársakat, akik már vásároltak zöld kukákat a zöld hulladékra, hogy ezeket április 15-én hétfőn fogjuk kiüríteni. A következő ürítésről a hangosbemondóban illetve községünk honlapjának hirdetés mappájában fogjuk Önöket ismét értesíteni. Továbbá felkérjük a Tisztelt lakosságot, hogy a háztartási kukákba amelyeket csütörtökönként szállítanak el tőlünk csak a háztartási szemetet szíveskedjenek rakni, mivel a szeméttelep a falutól csak azt a szemetet hajlandó elfogadni. Akinek a kukájában zöld hulladék vagy építkezési hulladék lesz, azt a kukaedényt a szállítók nem fogják kiüríteni.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy Április 13-án szombaton 15,30 - kor a helyi felnőtt futballcsapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Szőgyén csapatával a helyi futballpályán. Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.
2019. április
Dr. Vojcek tudatja a lakossággal, hogy május 15,16 és 17-én nem rendel. Helyettesíti őt Nágel doktor Karván.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy Május 12-én vasárnap 16,30 - kor a helyi felnőtt futballcsapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Özdöge csapatával a helyi futballpályán. Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.


Ezúton értesítjük községünk lakosságát, elsősorban a háztartást vezető háziasszonyokat, étteremtulajdonosokat, hogy újabb előrelépést jelenthetünk be a hulladékgazdálkodás terén. Kérjük mindazokat, akiknek háztartásában használt olaj illetve zsiradék keletkezik, azok szíveskedjenek azt összegyűjteni ugyanolyan 5 literes, 1 literes flakonban amilyenben az olajat vásárolták, és a flakont lezárva leadni azt a gyűjtőudvar telepén a nyitvatartási időben a gyűjtőudvar alkalmazottjának. Az elszállításról a községi hivatal gondoskodik.


A községi könyvtár dolgozói tisztelettel meghívják községünk lakosságát május 10-én pénteken 17,00 órai kezdettel egy érdekesnek tűnő iró-olvasó találkozóra Ambrus Attilával, elhiresült nevén a Whiszkissel. A beszélgetést Bánhidy Vajk vezeti. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy Május 18-án szombaton 16,00 órai kezdettel a helyi tanulók csapata bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Jászfalu csapatával a helyi futballpályán. Minden szurkolót szeretettel várnak. Tisztelt polgártársak, kedves muzslaiak! Szombaton lezajlott az európai parlamenti választás, köszönjük mindazok helytállását akik a szombati választáson részt vettek. Tisztelettel megköszönjük a Magyar Közösség Pártjára leadott szavazatokat. Megtisztelő számunkra. Országos viszonylatban kevesebb mint 400 szavazat kellett volna ahhoz, hogy az MKP újra képviselhesse szülőföldünket, régióinkat az európai parlamentben. Az országos eredmény 4,96 százalék volt az MKP javára, vagyis nem értük el az 5 százalékos küszöböt. A következő 5 éves választási időszakban úgy tűnik szülőföldünknek, régióinknak sajnos nem lesz közvetlen képviselője, hangadója Brüsszelben és Strassburgban az európai parlamentben. Köszönjűk szépen a leadott szavazatokat, voksokat. Tisztelettel, a Magyar Közösség Pártja, helyi szervezete.


Tisztelt Polgártársaim! Kedves Muzslaiak! Muzslától Strasbourg 1070 kilométer távolságban van, községünktől Brüsszel 1.246 kilométerre található. Fizikailag oly távol van Európa két fővárosa, ám politikai, társadalmi viszonylatban nagyonis közel. Szülőföldünk életét, társadalmi berendezkedését illetően egyre több jogszabályt, társadalmi keretet Európa fővárosaiban határoznak meg. Emiatt számunkra is fontos az Európai Unió, mi sem lehetünk közömbösek kontinensünk, ezen belül szülőföldünk további sorsa iránt. Alapvető érdekünk, hogy az Európai Unió további központosítását megakadályozzuk, ne jöjjön létre az Európai Egyesült Államok. Az uniót alkotó országok és nemzetek legyenek közös európai akaratunk és szándékaink letéteményesei. A jövőben is legyenek az Európai Unió fő pillérei, fő támaszai. Akadályozzuk meg a féktelen, tömeges, ellenőrizetlen bevándorlást. Közösen érjük el, hogy Brüsszelben és Strasbourgban továbbra is megszólaljon szülőföldünk hangja, meglegyen régiónk érdekképviselete. Településünkön, Muzslán a korszerű hulladákgazdálkodás, a községháza felújítása, a nyugdíjasok gondozóhálózatának rendszere valamint az Endrődy János Alapiskola történelmi épületének felújítása valósult meg az Európai Unió jelentős anyagi támogatásával. Kérem, jöjjenek el szombaton, 2019.május 25-én választani. Szavazatukkal Önök is formálhatják az európai folyamatokat, kontinensünk jövőjét. Minden egyén, minden polgár szava, véleménye, helytállása, szavazata számít. Ugyanis a nagy dolgok sok apró összetevőből alakulnak ki, a nagy dolgokat temérdek apró rész szinergiája alkotja, számos részlet együtthatása képezi. Sokunk szavazatára szükség lesz, hogy szülőföldünk érdekei mentén tudjuk közös otthonunk, kontinensünk, Európa jövőjét alakítani és formálni. Tegyük meg közösen, jöjjenek el, vegyenek részt a szombati európai parlamenti választáson! Köszönöm szépen.


Tisztelt lakosság! 1980 és 1990 között községünkben sikeresen működött a Muzslai Jókai Színház amatőr színjátszó csoport. Akkori tevékenységéből és sikereiből kiállítás született, melyet már megtekinthettek a kultúrházban a május elsejei színházi előadáskor. Ez a kiállítás most átköltözött a községi könyvtárba és megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében. Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a könyvtár dolgozói.

 

2018

2018. január
Tisztelt Polgártársak!

A Nyugat-szlovákiai Vízművek dolgozói csőtörést észleltek a muzslai vízvezetéken a 230 házszám közelében. Ma, azaz vasárnap 19 és 20 óra közötti időszakban elzárják a vízvezetéket az adott szakaszon, amely elzárt állapotban marad holnap, azaz hétfőn reggel 7 óráig. Majd megnyitják reggel 8 óráig, hogy a lakosság a Kertek alatti utcában tisztálkodhasson és megengedhesse ivóvízzel az edényeit. Majd hétfőn reggel 8 órakor újra elzárják a vízvezetéket e szakaszon és hozzálátnak a csőtörés kijavításához a 230. házszám közelében. A vízművek az érintett szakaszon, a Kertek alatti utcában lakók megértését kéri, egyúttal arra kéri az ott lakókat, hogy igazodjanak az imént felolvasott időrendhez.

A vízművek dolgozói köszönik szépen a lakosság megértését és türelmét.


Nyomatékosan megkérünk minden kutyatulajdonost, hogy kutyáikat szíveskedjenek az ingatlanuk területén tartani, ugyanis óriási mértékben megszaporodott a kóbor kutyák száma községünkben.
Amennyiben ezen felkérést nem tartják be, a kóbor kutyák el lesznek szállítva.


Az Egészségkárosultak Szervezetének vezetősége szeretettel meghívja tagságát és falunk mulatni és szórakozni vágyó lakosságát február 10 én este 18:00 órai kezdettel megrendezésre kerülő elő farsangi báljára, ami a kultúrház nagytermében lesz megtartva. Az est keretén belül fellép a muzslai Dallos és a tokodi Borvirág együttes.
A belépőjegy ára 10 euro, mely tartalmazza a vacsorát.
A talpalá való jó zenét az R-Duo zenekar szolgáltatja.
Jegyek elővételben minden kedden 8-10 óráig a nyugdíjas klubban kaphatóak. Minden fiatalt és szépkorút sok szeretettel vár a szervezet vezetősége.


A Csemadok Muzslai Alapszervezete szeretettel meghívja községünk lakosságát február 25-én vasárnap 17,00 órai kezdettel a Budapesti Éless-szín társulat „Albérlet az asztal alatt" című lírai zenés vígjátékának előadására Kondákor Zsófi, a Jóban rosszban tévésorozat Vera doktornőjének főszereplésével. Jegyelővétel a helyi könyvtárban 8 Euro, a helyszínen 10. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.


A Muzslai TJ AC Sportegyesület szeretettel meghívja az érdeklődőket a január 27-én szombaton este 20,00 órától tartandó 3. Muzslai sportbálra a muzslai kultúrházba. Talpalávalóról az Exkluzív zenekar gondoskodik. Belépőjegy 10 euro, amely tartalmazza az aperitívet, vacsorát és kávét. Jegyelővétel a Fehér ló fogadóban ill. a 0905552097-es tel.számon, valamint Jenei Henriettánál a 0948520366-os tel.számon.
Mindenkit szeretettel vár a rendezőség.


A Kertbarátok körének vezetősége értesíti a tagságát és a falu lakosságát. hogy január 28-án, vasárnap délután 14:30-kor Szabó Tibor a szőlőtermesztésről, a szőlő betegségei elleni védekezésről valamint a borok kezeléséről tart előadást a kultúrházban. Az előadásra minden érdeklődőt szeretettel várnak!


A tisztiorvosi állami hivatal közleménye alapján tudatjuk a lakossággal, valamint az alapiskolát és óvodát látogató gyermekek szüleivel, hogy az Endrődy János Alapiskolában, valamint az óvodában ezen a héten a tanítás szünetel.
Az oktatás az iskolában január 29, tehát hétfőn, az óvodában pedig január 30-án, tehát kedden kezdődik.


Az egészségkárosultak szervezetének vezetősége értesíti tagságát, és a falu lakosságát, hogy december 2-án 15 órai kezdettel tartja a már hagyományos mikulásnapi ünnepségét, a jubilánstagok köszöntésével egybekötve. Az autóbusz minden résztvevő számára biztosítva van 14 órai indulással. Minden tagot szeretettel vár a vezetőség.


A nyugatszlovákiai villamosművek ezennel kéri, valamint felhívja azon ingatlannal rendelkező lakosok figyelmét, kinek ingatlana területén felső, illetve alsó villamos vezetékek futnak, hogy a vezetékek biztonságának és megbízhatóságának érdekében távolítsák el a fák és más növényzet vezetékekhez érő részeit. A szükséges munkálatok elvégzésének végső időpontja 2018. 03.15. Amennyiben ez nem történik meg a meghatározott időpontig, a faágak és a nem kívánatos növényzet eltávolítását elvégzik a villamosművek dolgozói. Az ezen a módon történő faágak illetve növényzet eltávolítása valamint felhasználása, teljes mértékben az ingatlantulajdonos felelőssége. Abban az esetben, ha a munka elvégzéséhez mindenképpen szükséges a villanyvezeték áramtalanítása, kérjük Önöket ezen kérésüket 25 nappal a már említett dátum lejárta előtt jelezzék a 035/645 35 88 as telefonszámon. Ugyanez a felhívás vonatkozik a külső kis és nagyfeszültségű vezetékek védőzónájára is, mely azt jelenti, hogy a fákat és bokrokat mindenki köteles a vezetékek viszonylatában a födtől maximálisan 3 méteres magasságig valamint a vezeték mindkét oldalán 4 m szélességben levágni, kivágni, eltávolítani. Ha a fák megközelítik a vezetékeket a tervezett időponttól számított 25 napon belül lehetséges kérni az áram kikapcsolását a már fent említett telefonszámon. Az időben történő faágak lemetszése jelentős hatást gyakorol a minőségi, és biztonságos villamosenergia ellátásra mindenki számára.


Az érsekújvári NOVOFRUCT vállalat azonnali belépéssel kínál munkát 3 műszakos munkarendbe termelői operátor munkakörbe. Kedvező munkavállalási juttatások, azonnali belépés, fizetés megegyezés alapján. Munkavállalási követelmények: alapfokú,középfokú végzettség érettségivel, illetve érettségi nélkül. A belépés feltételei: megbízhatóság, önállóság, a 3 műszakos munkabírás képessége. Érdeklődni lehet a 0911/339 251 –es telefonszámon, illetve a senesova@novofruct.sk email címen.
2018. február
A sportszervezet vezetősége tudatja a lakossággal, hogy február 17-én szombaton 18,30 órakor évzáró gyűlést tart a kultúrház alsó termében, melyre mindenkit szeretettel várnak. Egyúttal tudatják az érdeklődőkkel, hogy a gyűlés előtt a tagsági dijat is be lehet fizetni.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy Október 22-én vasárnap 14,00 órai kezdettel a helyi felnőtt futballcsapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Szemere felnőtt csapatával a helyi futballpályán.
Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.


2018. március
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy április 4-én szerdán a községi hivatalban nem lesz félfogadás. Helyette április 3-án kedden várjuk az ügyfeleket.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy Április 1-én vasárnap 15,30 órai kezdettel a helyi felnőtt csapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Csornok csapatával a helyi futballpályán. Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.


Március 19. Hétfő  
Március 20. Kedd 14,00 Temetési szentmise
18,00   Szentmise
Március 21.. Szerda 18,00 Szentmise
Március 22. Csütörtök 17,00 Csendes szentségimádás
18,00  Szentmise 
Március 23. Péntek  
 16,30  Keresztút
Március 24. Szombat 08,00 Szentmise
Március 25. Vasárnap 11,00   Szentmise

Római Katolikus Egyház Muzslai Plébánia


Szentmisék rendje
12. hét

 

Muzslai Plébánia

Mgr. Iván Borka
 č. 361, 943 52, Mužla
  036/75 831 13
2018. április
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy május 4-én elveszítettek községünkben egy férfi irattáskát fontos személyes iratokkal. Kérjük a becsületes megtalálót, hogy értesítse Kurucz Richárdot Ipolypásztón a 185-ös szám alatt ill. a 0950647344 mobilszámon.


Értesítjük falunk lakosságát, hogy május 9.-én szerdán 8,00 – 19,00 óráig a helyi tűzoltószertár melletti garázsnál gyűjteni fogjuk az elektromos hulladékot. Kérjük ezért a tisztelt polgárokat, hogy akinél ilyen hulladék található, az szíveskedjen azt elhozni az említett napon.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy Május 5-én szombaton 16,30 – kor a helyi ifjúsági csapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Komját csapatával a helyi futballpályán. Május 6-án vasárnap 13,00 órai kezdettel a helyi tanulók csapata Bény játékosaival folytat labdarúgó mérkőzést. Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.


Dr. Vojcek tudatja a lakossággal, hogy április 30-tól május 6-ig nem rendel. Helyettesíti őt Dr. Fodor Párkányban.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy Áprili 14-én szombaton 13,00 órakor a helyi diákcsapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Köbölkút diákcsapatával a helyi futballpályán. Április 15-én vasárnap 15,30 órai kezdettel a helyi felnőtt csapat bajnoki labdarúgó mérkőzését nézhetik meg az érdeklődők, akik Szőgyén csapatával játszanak. Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.
TAVASZI LOMTALANÍTÁS ! Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy e hétvégén a nagyterjedelmű hulladékok konténerekbe helyezése lesz lehetséges, ami azt jelenti, hogy április 27-én péntektől a hétvégén folyamatosan konténerek lesznek kihelyezve a megszokott helyekre, melyek április 30-án hétfőn lesznek véglegesen elszállítva. A konténerekbe TILOS belerakni a zöld hulladékot, autógumikat, akkumulátorokat, villamos és műszaki berendezéseket, építkezési törmeléket. Nyomatékosan kérjük a tisztelt lakosság fegyelmezett hozzáállását, hogy a konténerekbe valóban csak az elszállítandó hulladékot tegyék bele, megelőzendő ezzel a szeméttelepre való elszállítás akadályoztatását illetve az egész konténer visszaküldését.


Értesítjük azokat a szőlőhegyi pincetulajdonosokat, akik kérvényezték az ivóvíz bevezetését, hogy szerdán április 25-én 17,00 órakor tanácskozást tartunk számukra a községi hivatalban, ahol a beruházással kapcsolatos további lépések lesznek  megvitatva.


Értesítjük a lakosságot, hogy április 25-én szerdán 8,00 – 19,00 óráig a régi szeméttelepen gyűjteni fogjuk a zöld hulladékot. Kérjük a lakosságot, hogy a szeméttelepre kizárólag zöld hulladékot vigyenek.
A helyi posta főnöknője értesíti a lakosságot, hogy április 11-én szerdán a posta technikai okok miatt csak 15 órától lesz nyitva. Dr. Vojcek tudatja a lakossággal, hogy április 20-án pénteken nem rendel. Helyettesíti őt Dr. Fodor Párkányban.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy Áprili 21-én szombaton 16,00 órakor a helyi ifjúsági csapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Nagykér csapatával a helyi futballpályán. Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.


Tájékoztatjuk a község lakosságát, különösen a pincetulajdonosokat a szőlőhegyen, hogy a a csípány alatti út korlátozott ideig le lesz zárva. Aki tehát a pincéjéhez szeretne jutni, sziveskedjen a béla felőli utat használni. Kérjük azokat a pincetulajdonosokat, akiknek ezen a szakaszon levágott venyigéjük van, sziveskedjenek azt az útból eltakarítani. Köszönjük a megértést és a figyelmet!


A Muzslai Községi Könyvtár dolgozói tisztelettel meghívják az érdeklődőket Szomolai Tibor: A klán című könyvének dedikálással egybekötött bemutatójára, amelyre április 20-án pénteken 17 órai kezdettel kerül sor a helyi könyvtárban. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.


Tisztelt Polgártársak!

Az április 11-ére megszervezett tüntetés Muzslán illegális volt, hiszen a szervezők hivatalosan nem jelentették be egyik közigazgatási hivatalba sem. A tüntetésen részt vett mintegy 70 polgár, a résztvevők kevesebb, mint fele volt muzslai. Többük gyermeke nem a muzslai alapiskolába jár. Az önkormányzat képviselő-testülete tegnapi tanácskozása hangoskodással tarkítva, ám rendben lezajlott. Minden határozati javaslatomat a képviselő-testület elfogadta. A testületi ülés végén meghirdettem a jövő héten, szerdán, azaz április 18-án esedékes tüntetést a törvényesség mellet, a helyi önkormányzat törekvéseinek támogatására, a rend fenntartása melletti kiállásra Muzslán.

Mivel megtudtam, hogy a tegnapi tüntetésen mintegy 70 polgár jelent meg, közülük a fele nem muzslai volt, emiatt a jövő szerdára esedékes tüntetésre szóló javaslatomat, kezdeményezésemet visszavonom. Nincs értelme tovább feszíteni a húrt, tovább gerjeszteni az indulatokat. Muzslán mindenki nyugalmat akar, békességért kiált. Kérem, vegyék ezt figyelembe az április 11-i törvénytelen tüntetés szervezői is.

Tisztelettel: Farkas Iván, Muzsla polgármestere


Tisztelt hívők! A Muzslai Plébánia szentmiserendjét ezentúl a honlap főoldalán az „Intézmények”, azon belül is a „Plébánia” fül alatt találják meg.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy Április 29-én vasárnap 10,00 órai kezdettel a helyi tanulók csapata Bart játékosaival folytat labdarúgó mérkőzést a helyi futballpályán. 16,00 órai kezdettel a helyi felnőtt csapat bajnoki mérkőzését nézhetik meg, akik Bánkeszi csapatával játszanak.
Május 1-én kedden 16,30 órakor a helyi felnőtt csapat bajnoki mérkőzésén szurkolhatnak, akik Nagykér felnőtt csapatával mérik össze erejüket. Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.


A helyi posta főnöknője tudatja a lakossággal, hogy a posta április 26-án csütörtökön technikai okok miatt csak 11,00 óráig lesz nyitva.
2018. május
A helyi könyvtár dolgozói szeretettel meghívják a könyvbarátokat egy érdekes író olvasó találkozóra pénteken május 18-án 17,00 órai kezdettel Daniela Kapitáňová írónővel, rendezővel, rádiódramaturggal, aki jelenleg a szlovák rádió szerkesztője és dramaturgja. Bemutatásra kerül az írónő Könyv a temetőről című nagysikerű irodalmi műve amelyet 14 nyelvre fordítottak le. A beszélgetés szlovák és magyar nyelven zajlik majd. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Dr. Vojcek tudatja a lakossággal, hogy május 17.-én és 18.-án azaz e hét csütörtökön és pénteken nem rendel. Helyettesíti őt Verbók doktornő Párkányban.


A helyi posta főnöknője tudatja a lakossággal, hogy a posta május 11-én pénteken temetés miatt csak 13,00 óráig lesz nyitva.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy Május 11-én pénteken 17,00 – kor a helyi tanulók csapata bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Kürt csapatával a helyi futballpályán. Május 13-án vasárnap 16,30 órai kezdettel a helyi felnőtt csapat Komját csapatával méri össze erejét. Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.
2018. június
Tisztelt lakosság! A Szlovák Környezetvédelmi Minisztérium által kinyilvánított Duna folyó napja alkalmából Muzsla Község az idei évben is megszervezi a Duna-napot. Tisztelettel felkérjük ezért községünk lakosságát, hogy aki szívügyén viseli környezetének tisztaságát, fogadja el meghívásunkat június 16-ára szombatra, a Duna-part muzslai partszakasza egy részének kitisztítására, ami 8,00 órától 10,00 óráig tart majd. A segítőkész érdeklődőket a községi hivatal épülete elől a község autóbuszával fogjuk elszállítani a Duna-part csenkei szakaszára, ahol közösen kitisztítjuk a legérintettebb partszakaszt. 


A Muzslai sportegyesület a községi hivatallal, a Csemadok Muzslai Alapszervezetével, az Endrődy János Alapiskolával az Egészségkárosultak muzslai alapszervezetével, a tűzoltószervezet, valamint a Nyugdíjasklub társszervezésében tudatja községünk aprajával és nagyjával hogy június 23-án, szombaton reggel 9 órától megrendezi a helyi sportpályán a gyermeknapot.
Színes programokkal, új atrakciókkal, érdekes vetélkedőkkel és sok sok meglepivel várják a résztvevőket, elsősorban a gyermekeket. A szevezők szeretettel várnak minden kedves gyermeket, szülőt, nagyszülőt.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy Június 16-án szombaton 10,30 – kor a helyi ifjúsági csapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Szőgyén csapatával a helyi futballpályán. Május 17-én vasárnap 17,00 órai kezdettel a helyi felnőtt csapat Valkháza csapatával méri össze erejét.

Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.


Tisztelettel meghívjuk községünk lakosságát a helyi könyvtárba június 15-én pénteken 17,00 órára. Muzslai polgártársunk, Német Martin első verseskötetéből kapnak ízelítőt az érdeklődők. Sor kerül még kiváló fotóművészünk M. Nagy László különleges filmjeinek bemutatójára, akinek diaporámái számos dijat nyertek a Kárpát-medencei fesztiválokon. . Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.


Dr. Vojcek tudatja a lakossággal, hogy június 8-án pénteken nem rendel. Helyettesíti őt Fodor doktor Párkányban.


A helyi posta főnöknője tudatja a lakossággal, hogy a posta június 7-én azaz holnap 12,30-tól csak korlátozott rendszerben lesz nyitva a személyzet iskolázása miatt.
2018. július
Muzsla Község Önkormányzata nevében községünk lakosságát tisztelettel meghívjuk a 2018.június 8-án, pénteken 15 órakor megrendezésre kerülő centenáriumi rendezvényre és kiállítás- megnyitóra a helyi kultúrházba. Az I. világháború 100 évvel ezelőtt fejeződött be. Ez alkalomból kiállítást rendezünk az 1. világháborúban használt harci eszközökből, dokumentumokból, katonai leletekből, kitüntetésekből. A kiállítás megnyitásával egy időben történelmi visszatekintésre, szakmai konferenciára is sor kerül, amelynek keretében történészek adnak elő az 1. világháború trörténéseiről, borzalmairól. A kiállítás a megnyitót követően 3 héten át nyitva tart a helyi kultúrházban összhangban a községi hivatal ügyfélfogadásának időpontjával. Szívesen látunk majd a kiállításon egyéneket, csoportokat, akár iskolai osztályokat, elsősorban településünk lakosságát. Szeretettel várjuk a kiállítás megnyitójára és a történelmi visszatekintésre pénteken, június 8-án, 15 órai kezdettel a helyi kultúrházba, valamint ugyanoda a következő 3 hét folyamán, a munkanapok valamelyikén a történelmi kiállítás megtekintésére. A rendezvényt követően koszorúzásra kerül sor az 1.világháborúban elesett muzslai hősök emlékművénél. Lehetőség nyílik rá, hogy a társadalmi szervezetek vezetői, valamint polgártársaink leróják kegyeletüket, egy – egy koszorúval, virágcsokorral, egy szál virággal vagy gyertya megygújtásával emlékezzenek meg az 1.világháborúban elhunyt felmenőikről, ismerőseikről. Tisztelettel Muzsla Község, és a községi hivatal.
2018. augusztus
Megkérjük azon pincetulajdonosokat,akiknek földalatti boros pincéje a hegyen lévő bármelyik út alatt helyezkedik el, hogy a hegyi vízvezeték építése miatt szíveskedjenek megjelenni a községi hivatalban Vezér Csabánál, vagy a 0905/734 538 as telefonszámon.


Felhívjuk azon polgártársaink figyelmét, akiknek van eladó vagy bérbe adandó ingatlanjuk, hogy lehetőségük van ezt a községi hivatal hirdetőtábláján illetve a község web-oldalán közre adni. Ehhez az szükséges, hogy a tulajdonosok hozzanak be a hivatalba fényképet az ingatlanról, tulajdonlapot, illetve telefonos illetve egyéb elérhetőséget.


Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy lehetséges az ingatlan, földadó, illetve a kutyaadó fizetése a községi hivatal földszintjén, félfogadó napokon, tehát Hétfőn, Szerdán, és Pénteken.


Tisztelettel értesítjük a lakosságot, hogy a községi hivatalban augusztus 31-én pénteken a hivatalnokok iskolázáson való részvétele miatt nem lesz félfogadás.

Ügyfélfogadást ezért csütörtökön, szeptember 30-án tartunk.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy Augusztus 25-én szombaton 17,00 - kor a helyi ifjúsági csapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Garamszentgyörgy csapatával a helyi futballpályán.

Augusztus 26-én vasárnap 17,00 órai kezdettel a helyi felnőtt csapat Bars csapatával méri össze erejét.
Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.
2018. Szeptember
A helyi posta főnöknője tudatja a lakossággal, hogy a posta szeptember 26-án szerdán gyűlésen való részvétel miatt csak 11,00-ig lesz nyitva. Szeptember 27-én csütörtökön pedig a szerdai nap helyett hosszú nap lesz, vagyis 17,00 óráig.


Értesítjük azokat a polgártársainkat, akik a Carisma televízió szolgáltatásainak előfizetői, hogy megváltozott a szolgáltató neve, mégpedig Internito névre. A szolgáltató naponta 8,00 – 20,00 óráig a következő telefonszámon érhető el: 0850 111 311.


A Jednota üzlet vezetőnője értesíti a lakossságot, hogy az üzlet szeptember 9-én vasárnap zárva lesz.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy

Szeptember 8-án szombaton 16,00 - kor a helyi ifjúsági csapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Szentpéter csapatával a helyi futballpályán.

Szeptember 9-én vasárnap 10,00 órai kezdettel a helyi tanulók csapata Bény csapatával méri össze erejét, délután 16,00 órai kezdettel pedig a felnőtt csapat mérkőzését tekinthetik meg, akik Mánya futballklubjával játszanak majd.

Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség. A Jednota üzlet vezetőnője értesíti a lakossságot, hogy az üzlet szeptember 15-én szombaton zárva lesz.


Az ARRIVA Autóbusz-közlekedési Vállalat értesíti a muzslai polgárokat, hogy 2018. szeptember 16. és 22. között, az Európai Mobilitás Hetében az összes helyközi és városi autóbuszjáraton a teljes menetjegyet váltó utazók fél áron utazhatnak. Ezen kívül szombaton, 2018. szeptember 22-én a párkányi városi autóbuszjáratokon minden utas ingyen utazhat.


Sok szeretettel meghívjuk községünk lakosságát szombaton szeptember 15-én délután 15,00 órai kezdettel a Dankó klub művészeinek előadásában megrendezett Csendül a nóta száll a muzsika cimű zenés délutánra, melyre a kultúrház előtti téren, rossz idő esetén a kultúrház mozitermében kerül sor. Ételről és italról , valamint gulyásról gondoskodva van. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. A helyi posta főnöknője tudatja a lakossággal, hogy a posta szeptember 21-én pénteken 11,30-ig csak korlátozott üzemben fog működni – ez pedig azt jelenti, hogy levélfelvétel, kiadás, csekkek felvétele és kifizetése.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy
Szeptember 22-én szombaton 15,30 - kor a helyi ifjúsági csapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Ekel csapatával a helyi futballpályán. Szeptember 23-án vasárnap 12,30 órai kezdettel a helyi tanulók csapata Jászfalu csapatával méri össze erejét, délután 15,30 órai kezdettel pedig a felnőtt csapat mérkőzését tekinthetik meg, akik Barsfüss futballklubjával játszanak majd.

Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.
2018. OktóberA helyi könyvtár dolgozói szeretettel meghívják az érdeklődőket pénteken október 19-én 17,00 órai kezdettel tartandó író-olvasó találkozóra Gróf Nádasdy Borbála népszerű irónővel, aki bemutatja eddig megjelent köteteit és betekintést nyújt gazdag életútjába. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.


ŐSZI LOMTALANÍTÁS !

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a jövő hét végén a nagyterjedelmű hulladékok konténerekbe helyezése lesz lehetséges, ami azt jelenti, hogy október 20-tól szombattól a hétvégén folyamatosan konténerek lesznek kihelyezve a megszokott helyekre, melyek október 24-én szerdán lesznek véglegesen elszállítva. A konténerekbe TILOS belerakni a zöld hulladékot, autógumikat, akkumulátorokat, villamos és műszaki berendezéseket, építkezési törmeléket. Nyomatékosan kérjük a tisztelt lakosság fegyelmezett hozzáállását, hogy a konténerekbe valóban csak az elszállítandó hulladékot tegyék bele, megelőzendő ezzel a szeméttelepre való elszállítás akadályoztatását illetve az egész konténer visszaküldését.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy
Október 27-én szombaton 14,00 - kor a helyi ifjúsági csapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Valkház csapatával a helyi futballpályán.
Október 28-án vasárnap 14,00 órai kezdettel a felnőtt csapat mérkőzését tekinthetik meg, akik Bánkeszi futballklubjával játszanak majd.

Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy
Október 13-án szombaton 12,00 - kor a helyi tanulók csapata bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Kürt csapatával a helyi futballpályán. Délután 14,30 órai kezdettel pedig az ifjúsági csapat mérkőzését tekinthetik meg, akik Kolta futballklubjával játszanak majd. Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.


Értesítjük falunk lakosságát, hogy október 15-én hétfőn 8,00 – 19,00 óráig a helyi tűzoltószertár melletti garázsnál gyűjteni fogjuk az elektromos hulladékot. Kérjük ezért a tisztelt polgárokat, hogy akinél ilyen hulladék található, az szíveskedjen azt elhozni az említett napon.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy
Október 6-án szombaton 12,00 - kor a helyi tanulók csapata bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Szőgyén csapatával a helyi futballpályán. Október 7-én vasárnap 14,30 órai kezdettel pedig a felnőtt csapat mérkőzését tekinthetik meg, akik Szentmihályúr futballklubjával játszanak majd.

Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.


Értesítjük a lakosságot, hogy október 10-én szerdán 8,00 – 19,00 óráig a régi szeméttelepen gyűjteni fogjuk a zöld hulladékot. Kérjük a lakosságot, hogy a szeméttelepre kizárólag zöld hulladékot vigyenek.
2018. November
A Jednota üzlet vezetőnője értesíti a lakosságot, hogy az üzlet november 17-én szombaton nem lesz nyitva.


Dr. Vojcek tudatja a lakossággal, hogy november 16-án pénteken nem rendel. Helyettesíti őt Fodor doktor Párkányban.


Tudatjuk a lakossággal, hogy a kommunális szemét elszállítása az ünnepre való tekintettel november 2-án pénteken történik majd.


A Jednota üzlet vezetőnője értesíti a lakosságot, hogy az üzlet november 30-án kedden 6,00 – 13,00 óráig lesz nyitva.


Értesitjük községünk polgárait, hogy október 26-tól azaz péntektől november 6-ig a temető nagykapui reggel 7,00-tól 20,00 óráig, november 1-én csütörtökön pedig 7,00-tól 22,00 óráig nyitva lesznek.

A kiskapuk változatlanul a temető nyitvatartása szerint lesznek nyitva.