Gondozási szolgálat

Muzsla Község – szociális szolgáltatások 

Szolgáltatások háza

Fő tér 705/1

943 52 Mužla

Tel. szám: 036/ 2881766

Email cím: dettika@centrum.sk 


 

2021 decemberétől Muzsla Község szociális szolgátatásainak keretében belül elérhető a gondozási szolgálat II projekt. 

2021decemberétől Muzsla már harmadik alkalommal kapcsolódik be az otthon végzett gondozásba, amelyre vissza nem térítendő  támogatást vesz igénybe mintegy 130560,00 euró állami forrásból., az Európai Unió támogatásának köszönhetően.

A projekt célja: otthoni környezetben biztosítsuk a házi szociális gondozói tevékenységeket. Községünk szépkorú polgártársai akik, a ház körüli tevékenységekben, valamint önkiszolgáló tevékenységekben segítségre szorulnak úgy, hogy otthoni környezetben maradnak, javítva ezzel az idősek életminősétgét, akik a gondozó segítségére szorulnak.

Célcsoportunk: községünk nyugdíjasai, akik házi gondozást igényelnek és otthonukban segístéggel szretnék tartlmasan, méltón megélni az öregkort.

A házi szociális gondozók tevékenységei: ház körüli tevékenységek, élelmiszerek és apró fogyasztási cikkek vásárlása, étel elökészítése, megmelegítése, főzés, az étel házhoz szállítása, mosogatás, a ház álltalános belső takarítása, háztartási gépek kezelése, mosás, vasalás, ruháról, fekhelyről való gondoskodás, szemét kihordása, fa és szén behordása, befűtés. Közigazgatási eljárásoknál a hivatalokban való segítség.

Kíséret és felügyelet: orvosi vizsgálatra, hivatalos ügyek intézésében, kíséret a nyugdíjasok szervezetének rendezvényeire, könyvtárba, temetőbe, séta, felolvasás gyengénlátók számára, meghatározott időn belüli felügyelet.

Önkiszolgáló tevékenységek: tisztaság (egyes testrészek tisztántartása), fürdetés, zuhanyzás,segítség az étkezésben, vizelet és széklet üritése, pelenkázás, mozgás, mobilitás-séta, ágyban való mozgatás, elhelyezés.

Magának a projektnek a megvalósítására a 2021. decembere és 2023. novembere közötti időszakban kerül sor a projekt fő tevékenységének jóváhagyott ütemterve szerint. Szolgáltatásunkat a községünkben állandó lakhellyel rendelkező állampolgárok számára hétköznap 8: 00-tól 16:00 óráig nyújtjuk. 


 

A projekt végrehajtása az Európai Szociális Alap és az Európai Regionális Fejlesztési Alap által az Emberi Erőforrások Operatív Program támogatásával valósulhat meg. 

A projekt irányító hatósága: A Szlovák Köztársaság Munkaügyi, Szociális és Családügyi Minisztériuma