A Közegészségügyi Hivatal 289. számú rendelete alapján 2021. december 10-től a lockdown alatt a nyilvános szentmisék max. 30 fő részvételével engedélyezettek az ún. “OP” (oltott és meggyógyult)-rezsimben.
Ezt a tényt a covid passzal ill. a betegségből az utóbbi 180 napban meggyógyult-igazolással szükséges tanúsítani. 
A templomban szükséges az FFP2 maszk helyes használata.

A következő nyilvános szentmise Muzslán szombaton, december 11-én (roráté) 6.oo órakor lesz.
A vasárnapi 11 órai szentmisére a maximális létszámkorlátozás miatt előző naptól a templom bejáratánál jegyet lehet igényelni.”
Köszönjük a Kedves Hívők megértését.


Tisztelt polgártársak!

Tekintettel a súlyosbodó járványhelyzetre értesítjűk községünk lakosságát, hogy a Szlovák Köztársaság kormányának határozata értelmében ma éjféltől, 00:01 perctől országos lezárás van érvényben, kijárási tilalommal. Ennek következtében megkérünk mindenkit tartózkodjon otthonában, vigyázzon magára és embertársaira, csakis a létfontosságú termékek illetve szolgáltatások beszerzésére öszpontosítsanak,valamint orvoslátogatásra, és munkahelyre történő bejárásra. Nem valósulhatnak meg társadalmi és kulturális rendezvények, közösségi összejövetelek, zárva van a községi könyvtár is, a temetési szertartások is módosulnak, csak közeli hozzátartozók vehetnek részt a temetésen.
A községi hivatalban is csak sürgős esetekben lesz ügyfélfogadás, ez is csak a félfogadó napokon, kérjük a lakosok megértését, és fegyelmezett hozzáállását. Részesítsék előnyben a telefonon, illetve  az email-ben történő kommunikációt! Sürgős és indokolt esetekben a félfogadó napokon állunk rendelkezésükre a községi hivatalban. Előreláthatólag ezek a rendelkezések 2 hétig lesznek érvényben a mai naptól kezdődően.
Köszönjük szépen  megértésüket és együttműködő hozzáállásukat. Amennyiben valakit pozitívan tesztelnek vagy tünetei vannak a vírussal kapcsolatban jelezze környezetének és lépjen kapcsolatba orvosával telefonon vagy emailben. Kérje ki tőle hogy milyen lépéseket tegyen gyógyulása érdekében, milyen terápiát alkalmazzon, illetve milyen gyógyszereket szedjen. Mindnyájunk érdeke hogy megelőzzük a járvány súlyos lefolyását községünkben. Egyúttal jó egészséget kívánunk mindenkinek, vigyázzanak magukra és másokra.


Tudatjuk a lakossággal hogy november 14-én, vasárnap 8-tól 15:30 - ig a párkányi rendelőintézetben lehetőség lesz a Covid 19 elleni első, második, illetve a harmadik oltás felvételére. Pfizer és Moderna oltóanyaggal történik az oltás. Mindenképpen szükséges a dokumentumok felmutatása az első és második oltásról. Akinek mindkét oltásnál a  Moderna oltóanyág kapta, a harmadik oltás esetében is csakis ezzel lehet beoltani. Az oltásokra csakis felnőtt személyek, tehát 18 pluszos korosztály jelentkezhet.
A harmadik oltás felvétele a második oltástól számítva 6 hónap után lehetséges.
Az oltásokra ajánlott regisztrálni a párkányi rendelőintézet oldalán: www.poliklinikansksturovo.sk, vagy az országos regisztrációs rendszerben.
Azok, akik regisztráció nélkül érkeznek, csak a nap végén lesznek beoltva.

Szükség esetén érdeklődhetnek a 036/7565103 telefonszámon.


Tudatjuk a lakossággal hogy november 8- án, hétfőn 9:30 kor ismét községünkbe érkezik az oltópont, a kultúrházba azok számára akik a második oltásra várnak, de azok is jelentkezhetnek, akik még nincsenek beoltva, és élni szeretnének a lehetőséggel.
Továbbá az 55 plusszos korosztály is jelentkezhet akik a harmadik oltást szeretnék felvenni, azonban a  harmadik oltás esetében, a második és harmadik oltás között legalább fél évnek el kell telnie.
Szükséges a személyigazolvány, és a betegbiztosítási kártya.
Kérjük az érdeklődőket, érkezzenek időben.


Tudatjuk a lakossággal hogy november 6-án, szombaton 8-tól 15:30 - ig a párkányi rendelőintézetben lehetőség lesz a Covid 19 elleni első, második, illetve a harmadik oltás felvételére. Mindenképpen szükséges a dokumentumok felmutatása az első és második oltásról. Az oltásokra csakis felnőtt személyek, tehát 18 pluszos korosztály jelentkezhet.
A harmadik oltás felvétele a második oltástól számítva 6 hónap után lehetséges.
Az oltásokra ajánlott regisztrálni a párkányi rendelőintézet oldalán, ami a következő.: www.poliklinikansksturovo.sk, vagy az országos regisztrációs rendszerben.
Szükség esetén érdeklődhetnek a 036/7565103 telefonszámon.


Tisztelt lakosság!

A járási rendőrkapitányság külön figyelmeztetése illetve az érvényes járványügyi intézkedések következtében kérjük a tisztelt lakosságot, hogy a személyazonossági igazolványok és az egyéb dokumentumok cseréjét szíveskedjenek szüneteltetni és a covid járvány csillapodása utáni időszakra időzíteni. Mivel a járvány miatt az egész országra érvényben van a különleges járványügyi helyzet, az utcanevek bevezetése miatt az okmányok cseréjére nem vonatkozik az időkorlát.
Kérjük védjék magukat és embertársaikat!