A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa elnökének 351 – es számú határozata értelmében ´február 29-én sor kerül a Szlovák köztársaság Nemyeti Tanácsába történő választásokra. A választási törvény 24. paragrafusának 7. bekezdése szerint azon választópolgár, aki jelentős, főképpen egészségi okok miatt nem tud megjelenni a választóhelyiségben, jogosult a hordozható szavazóurna kérvényezésére. Felhívjuk a tisztelt választók figyelmét, hogy ezt az igényüket sziveskedjenek bejelenteni a községi hivatalban személyesen a lakosságnyilvántartónál illetve a 036/2861765 tel. számon.


A Nyugatszlovákiai vízmüvek községünkben indokolatlanul kiugró vizfogyasztást tapasztaltak, és szeretnék megtalálni a hiba gócpontját, ezért felhívják a lakosság figyelmét, hogy mindenki ellenőrizze le a vizóráját, nem ugrott-e meg a fogyasztása, nincs-e esetleges hiba a saját vezetékében. .

Archívum

2020

2020. január
A Nyugatszlovákiai vízmüvek párkányi telepe értesíti a lakosságot,hogy a mai naptól a januári hónapban a vizórák leolvasását fogják végezni községünkben.


Felhívjuk lakosaink figyelmét, hogy január 7-től a hulladékgazdálkodás alkalmazottai összegyűjtik majd a kidobott fenyőfákat. Kérjük polgártársainkat, hogy a fenyőket szíveskedjenek a színes konténerek köré a szelektív gyűjtőszigeteken elhelyezni. A gyűjtés folyamatosan történik majd. Környezettudatos és fegyelmezett hozzáállásukat előre is köszönjük.


Tisztelt polgártársak! A két ünnep közötti időszakra tervezett boxgála a sportcsarnokban elmarad és egy későbbi időpontban, 2020. január 26-án vasárnap lesz megrendezve.
 

2019

2019. decemberA Muzslai Községi Hivatal értesíti községünk lakosságát, hogy december 31-én éjszaka nem szervezi meg a tüzijátékkal egybekötött hagyományos újév-váró rendezvényét a község Fő terén. Ezzel a rendezvény költségeit nemes célra ajánlja fel, segítve ezzel emberek életét, megélhetését.


Tudatjuk a lakossággal, hogy a községi hivatal dec. 27-én pénteken, és dec. 30-án hétfőn 12 óráig lesz nyitva, december 31-én kedden pedig zárva lesz.


Értesítjük a lakosságot, hogy a karácsonyi ünnepekre való tekintettel, a kukaedényeket dec. 27-én, ezen a héten pénteken fogják kiüríteni.
2019. november
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy e hét szombaton, december 8-án 9 – 12 óráig nyitva lesz a zöldhulladék lerakó a Szőlőhegyi úton, amely a tél beálltával az utolsó alkalommal lesz nyitva.


Értesítjük falunk lakosságát, hogy november 6-án szerdán 8,00 – 19,00 óráig a helyi tűzoltószertár melletti garázsnál gyűjteni fogjuk az elektromos hulladékot. Kérjük ezért a tisztelt polgárokat, hogy sziveskedjenek ezt a szerdai napot betartani, mivel sem előző napon, sem az utána következőn nem áll módunkban az elektromos hulladékot lakosainktól elfogadni és tárolni.


Tudatjuk községünk lakosságával, hogy a halottak napjára való tekintettel a nagyhegyi úton lévő újtelep területén VKK lévő zöld hulladék lerakó csak november 9 – én azaz jövő szombaton lesz nyitva 9,00 – 12,00 óráig.


Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az Alsó kertalján lévő kinti fittnes mellett a mai napon elhelyeztük a gyermekjátszótér elemeit is. Ezúton figyelmeztetjük polgártársainkat, különösen a környéken élőket, hogy a játszótér használat ezen a hétvégén tilos és balesetveszélyes. Köszönjük megértésüket.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy November 2.-án szombaton 12,00 órai kezdettel a helyi tanulók csapata bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Jászfalu tanulóinak csapatával a helyi futballpályán. November 3.-án 14,00 órakor a felnőtt csapat mérkőzését tekinthetik meg, akik Zsitvafödémes csapatával mérkőznek meg a helyi pályán. Minden szurkolót szeretettel vár a szervezet vezetősége.
2019. október
Nagy tisztelettel meghívjuk az érdeklődőket pénteken október 25-én 17,00 órai kezdettel a községi könyvtárba egy szórakoztató előadásra, melynek keretében Szeleczki Mónika ad elő pajzán, humoros népmeséket felnőtteknek „A világon a legnagyobb dolog a szerelem” címmel. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a helyi könyvtár dolgozói!


A helyi posta főnöknője tudatja a lakossággal, hogy a posta október 25-én pénteken iskolázáson való részvétel miatt egész nap zárva lesz. ŐSZI LOMTALANÍTÁS !

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy ezen a hétvégén megtörténik a nagyterjedelmű hulladékok konténerekbe helyezése. Ez pedig úgy alakul hogy október 18-án és 19-én pénteken és szombaton konténereket helyezünk el a következő helyszínekre: Iskolával szembeni park szélén lévő patakhíd Futballpálya A Bánom utcai Lubík háromszög Vadász utca és a diófa utca kereszteződése – a Kottráék előtti tér. Kérjük a lakosságot, hogy a konténerek mellé ne rakjanak szemetet, mivel ezeket folyamatosan üríteni fogjuk, amint megteltek. Vasárnap október 20-án azután a korai reggeli órákban áthelyezzük a lomtalanitást a következő helyszínekre: 415 – ös h.sz. előtti transzformátor Tyúkfarm bejárata Fölső tónál lévő buszforduló Cigánygödörnél lévő garázsok A lomtalanítást hétfőn október 21-én fejezzük be. Emiatt a zöld kukák ürítése kedden, október 22-én fog történni. A konténerekbe tilos belerakni a zöld hulladékot, autógumikat, akkumulátorokat, villamos és műszaki berendezéseket, építkezési törmeléket, üveg ablakokat. Ezek elhelyezéséről a gyűjtőudvar alkalmazottaival kell egyeztetni. A tavasszal is megtapasztaltuk polgártársaink fegyelmezetlenségét. Kérjük mindenki tudatosítsa, hogy hanyagságával lassítja a munkát, kárt okoz nemcsak a községnek, de végeredményben saját magának .
2019. szeptember
Tisztelt Polgártársak!

Ebben az évben emlékezünk az Aradi vértanúk lemészárlásának 170. évfordulójára. Az 1849-es szabadságharc történései községünket sem kerülték el, hiszen Saághy Vendel, községünk akkori plébánosa nyilvánosan, szilárdan állt az igazság oldalára. Emiatt megkínozták, börtönbe toloncolták. Muzslai mártírként emlékezünk rá. Így teszünk majd 2019. október 6-án, vasárnap, az Aradi vértanúk lemészárlásának 170. évfordulóján, a kerek évforduló napján, 17 órai kezdettel a muzslai temetőben, Saághy Vendel sírjánál emlékezünk meg az Aradi vértanúkról és a muzslai mártírról. Az ünnepi megemlékezésre tisztelettel meghívjuk a muzslai tömegszervezetek vezetőit és tagságát, valamint polgártársainkat, hogy vasárnap a helyi temetőben közösen emlékezzünk meg 1849 hőseiről, nagyjairól. Egy-egy gyertya vagy mécses meggyújtásával rójuk le kegyeletünket emlékük, hős tetteik előtt. Köszönjük szépen a részvételüket


Értesítjük falunk lakosságát, hogy ellátogat Muzsla községbe a Gergely Róbert Theater színház társulata, mégpedig október 13.-án 18,00 órai kezdettel, amikor a helyi kultúrházban megtekinthető lesz a „Pasik a pácban” című nagysikerű zenés vígjátékuk. A gazdag szereposztásból az ismertebb szereplők: Rátonyi Hajnalka, Vörös Edit, R. Kárpáti Péter és Heller Tamás. Jegyek elővételben a helyi könyvtárban kaphatóak a könyvtár nyitvatartási idejében, tel.sz.+421 36 381 1296. A jegyek ára: elővételben 9,- Euro, a helyszínen 11,- Euro.. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy október 5-én szombaton 14,30 órai kezdettel a helyi ifjúsági csapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Nyitrakér ifjúsági csapatával a helyi futballpályán. Október 6-án vasárnap 14,30 órai kezdettel a felnőtt csapat mérkőzik meg Csornok felnőtt csapatával. Minden szurkolót szeretettel vár a szervezet vezetősége.


Tudatjuk községünk lakosságával, hogy szombaton október 5-én 9,00 – 12,00 óráig nyitva lesz a zöld hulladék lerakó a nagyhegyi úton lévő újtelep területén (VKK).


Értesítjük a szórakozni vágyó érdeklődőket, főleg a kisgyermekes családokat, hogy október 4.-én pénteken 18,00-kor fellép községünkben retro programjával a Karlson cirkusz varieté. Programjukkal szórakoztatnak, nevettetnek, de nem hiányzik majd a feszültség sem. Előadásukban varázslat, illúzió, zsonglőrködés, hüllők és egyéb atraktív programok is megtalálhatóak. A nevetésről a bohócok gondoskodnak majd. Műsoruk vendége a Richter házaspár Budapestről. Belépő felnőtteknek 5, gyerekeknek 14 éves korig 3 Euro.


Nagy tisztelettel meghívjuk az érdeklődőket pénteken szeptember 27-én 17,00 órai kezdettel a helyi könyvtárba Dr. Drábik Jánossal történő iró-olvasó találkozóra, aki a Szabad Európa Rádió nyugdíjas vezető programszerkesztője, az ECHO TV külügyi kommentátora. Többek között olyan kérdésekre ad választ, mint Mi zajlik a nagyvilágban, s hol a helyünk ebben a világban, megélhetjük-e az emberközpontú társadalmat. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a helyi könyvtár dolgozói!
2019. augusztus
A Jednota üzlet vezetőnője értesíti a lakosságot, hogy az üzlet szeptember 8-án zárva lesz. A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy Szeptember 7-én szombaton 16,00 órai kezdettel a helyi ifjúsági csapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Újlót ifjúsági csapatával a helyi futballpályán. Vasárnap szeptember 8-án 16,00 órakor a felnőtt csapat mérkőzik meg Bars csapatával. Minden szurkolót szeretettel várnak.
2019. július
A sportszervezet vezetősége értesiti a lakosságot, hogy vasárnap július 21.-én 13 órai kezdettel megrendezi a már hagyományos sportnapot. A focirajongók megtekinthetik a diákok Bény diákcsapatával való mérkőzését, az ificsapat Zseliz elleni valamint a felnőtt csapat Perbetével történő mérkőzését. A gyermekeknek vetélkedőkkel valmint meglepetéssel készülnek. Ételről és italról gondoskodva van. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várj a sportegyesület vezetősége.


Az érsekújvári járási tűzoltóság igazgatósága a tűzmegelőzési törvény értelmében az érsekújvári körzetben augusztus 6.-tól visszavonásig kihirdette a MAGASFOKÚ TŰZVESZÉLY IDŐSZAKÁT. Ennek értelmében mindenki köteles betartani a tűzbiztonsági előirásokat. Tilos főleg: dohányozni, eldobni az égő és izzó tárgyakat, nyilt lángot használni ágak, bokrok égetése erdős területen található gyúlékony anyagok égetése Az erdő tulajdonosok ill. az erdő területek használói kötelesek: őrjáratokat szervezni az átjáró utakat karbantartani munkagépek használata esetén ezeket szikra felfogó berendezéssel fölszerelni. A tűzmegelőzés keretében kérünk minden tisztelt polgártársunkat ezen eőirások betartására.
2019 június
Hétfőn július 15-én csak 13,00 óra után lesz ügyfélfogadás.


Tudatjuk a lakossággal, hogy a holnapi naptól, azaz július 10-től a hónap végéig a posta dolgozói a délutáni órákban valamint szombatonként a gázórák leolvasását fogják végezni a háztartásokban. Kérjük a lakosságot, segitsék őket munkájuk zökkenőmentes végzésében. Sziveskedjenek hozzáférhetővé tenni a gázórák helyeit és beengedni őket udvaraikba. Köszönjük.


Dr. Vojcek tudatja a lakossággal, hogy július 11-től - 28-ig nem rendel. Helyettesíti őt Fodor doktor Párkányban. Tudatjuk községünk lakosságával, hogy szombaton, július 6-án 9,00 – 12,00 óráig nyitva lesz a zöld hulladék lerakó a nagyhegyi úton lévő újtelep területén (VKK). Kérjük tehát azokat, akiknek összegyűlt otthonukban a zöld hulladék, tehát gyom, falevelek, fű, faágak, illetve szőlővenyige, az ebben az időben szíveskedjék azt elszállítani a gyűjtőhelyre, ahol a hivatal alkalmazottja fogja irányítani a lerakás és kiöntés módját. Továbbá tudatjuk azokkal, akik zöld kukaedénnyel rendelkeznek hogy ezeket a kukákat hétfőn július 8-án üriteni fogjuk.


A Rádio makler társaság hirdetménye:

Kedves polgárok/lakósok, ha a tévé adásokat a Anténan keresztűl figyelik, nefeledkezenek meg újra beállítani a TV csatornákat automatikusan vagy manuálisan, mert már pár óra múlva változnak a frekvenciák szabad adáson. Új beállítás eltarthat pár órát is, azért ha kiesik a adás antennán keresztűl, elég újra beállítani a TV csatornákat, és minden működni fog. És persze hogy tovább is ingyenes nézhetik a tévé adásokat a Anténan. Több információt és a kezelési utasítást megtalálják a weboldalon www.cezantenu.sk vagy telefon számon 0800 611 211. Ismétlem: www.cezantenu.sk vagy telefon számon 0800 611 211. A helyi posta főnöknője tudatja a lakossággal, hogy a posta június 27-én csütörtökön csak 11 óráig lesz nyitva.


A községi könyvtár dolgozói értesítik a lakosságot, hogy a könyvtár pénteken azaz június 28-án nem lesz nyitva.


Tisztelt lakosság! A Szlovák Környezetvédelmi Minisztérium által kinyilvánított Duna folyó napja alkalmából Muzsla Község az idei évben is megszervezi a Duna-napot. Tisztelettel felkérjük ezért községünk lakosságát, hogy aki szívügyén viseli környezetének tisztaságát, fogadja el meghívásunkat június 29-ére szombatra, a Duna-part muzslai partszakasza egy részének kitisztítására, ami 8,00 órától 10,00 óráig tart majd. A segítőkész érdeklődőket a községi hivatal épülete elől 8,00 órakor a község autóbuszával fogjuk elszállítani a Duna-part csenkei szakaszára, ahol közösen kitisztítjuk a legérintettebb partszakaszt.


Tisztelt lakosság! A községi faliújságon amely a községi hivatal bejáratánál van elhelyezve, valamint a község web-oldalán (www.muzla.sk) megtalálhatják a június 12-i lakossági fórumon véglegesített javaslatot ami az utcaneveket illeti községünkben. Ha valaki szeretne még érdemi javaslatot tenni, szíveskedjen azt megtenni írásban vagy személyesen a községi hivatalban június 28-ig. Köszönjük.


Értesítjük a lakosságot, hogy amennyiben az időjárás engedi, hétfőn az éjszakai órákban azaz június 24-éről 25-re virradóra 23,00 óra és hajnali háromnegyed öt között megtörténik községünkben a nagy mértékben elszaporodott szúnyogok irtása ill. permetezése. Ez idő alatt kérjük a lakosságot, hogy ablakaikat zárják be. A szúnyogok permetezésére felhasznált készítmények illetve koncentrátumaik nem veszélyeztetik háziállataikat, a regionális közegészségügyi hatóságok által vannak ellenőrizve és engedélyezve.
2019. május
Értesítjük községünk lakosságát, hogy a községi hírmondóban megjelent elhasznált háztartási olaj begyűjtésének módján helyesbítünk, vagyis a leadás lehetőségét áthelyezzük a községi hivatalba a félfogadó napok idejére. Tehát az elhasznált háztartási olejat szíveskedjenek a községi hivatalban félfogadó napokon leadni. Ezzel is könnyíteni szeretnénk a leadás módját a lakosok irányában. Megértésüket köszönjük.


Nagy tisztelettel meghívjuk az érdeklődőket pénteken június 14-én 17,00 órai kezdettel a helyi könyvtárba egy közönségtalálkozóra Balczó András öttusázó örökös magyar bajnok, háromszoros olimpiai bajnok, valamint tízszeres világbajnok sportolóval, aki sokak elismerését példaértékű személyiségével, emberi nagyságával vívta ki. A rendezvényt a Rákóczi Szövetség alelnöke Kun Ferencz nyitja meg. Mindenkit nagy szeretettel várnak a helyi könyvtár dolgozói!


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy június 14-én pénteken 18,00 órai kezdettel a helyi felnőtt csapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Surány B csapatával a helyi futballpályán. Vasárnap június 16-án 17,00 órakor ugyancsak a felnőtt csapat mérkőzik meg Zsitvafödémes csapatával. Minden szurkolót szeretettel várnak.


2019. március
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy e hét csütörtöktől, azaz április 4-től már csak a 2019-es levonókkal ellátott kukaedényeket fogják üríteni. Ezenkivül figyelmeztetjük a tisztelt polgártársakat, hogy a kommunális hulladék közé tilos belerakni az apró építkezési hulladékot és a zöld hulladékot. Ezekre a hulladékokra már működő gyűjtőudvarunk van. Továbbá nyomatékosan megkérjük a lakosságot, hogy a kukaedényeket szíveskedjenek a kuka pereméig tölteni és azt letakarni. Amennyiben a hulladékgazdálkodási vállalat alkalmazottai nem odavaló hulladékot találnak a kukában, nem ürítik azt ki, illetve az edény pereme fölötti mennyiséget leveszik a kukáról. Ezúton kérjük a lakosságot, hogy legyünk fegyelmezettek, szelektáljunk, csak így tudjuk fenntartani községünk - közös környezetünk tisztaságát.


Az Érsekújvári Járási Hivatal Földgazdálkodási és Erdészeti Szakosztálya meghívja a muzslai szőlőhegyen földtulajdonnal rendelkező összes személyt és mindenkit aki telekrendezésben érintett a Szőlőhegyi telekrendézés résztvevőinek első találkozójára. Amely 2019. április 4-én csütörtöki napon 15,00 órakkor a muzslai kultúrházban lesz. A résztvevők regisztrációja délután fél háromkor kezdődik. A telekrendezést a muzslai szövetkezet indítványozta. Az elökészítési szakaszt az Érsekújvári Járási Hivatal Földgazdálkodási és Erdészeti Szakosztálya 2019. február 7-én nyilvános hirdetmény formájában inditotta el. A 2019 április 4-i találkozón a járási hivatal illetékes szakosztályának dolgozói tájékoztatják a résztvevőket a föld rendezésről, annak folyamatáról és finanszírozásáról. A járási hivatal illetékes szakosztálya az előkészítö szakaszban felméri a hogy van-e érdeklődés a tulajdonosok részéről. Ezért szükséges, hogy a földtulajdonosok és az érintett személyek minél nagyobb számban vegyenek részt ezen az összejövetelen 2019. április 4-én. Aki valamilyen oknál fogva nem tud részt venni személyesen ezen a találkozón az írásban más valakit is meghatalmazhat . Az összejövetelen részt vehet minden olyan személy kinek érdeke a Szőlőhegyen lévő földtulajdonának a rendezése, vagy hogy információhoz jusson a földrendezés ezen formájáról.


Tájékoztatjuk községünk lakosságát, hogy a többfunkciós műfüves sportpálya az iskola épülete mellett mostantól községünk felnőtt lakossága és a gyermekek által is igénybe vehető a helyszínen feltüntetett időbeosztás alapján. Kérjük hogy ez ügyben egyeztessenek Dencső Márkkal a műfüves sportpálya gondnokával, aki azt kinyitja és útbaigazítást ad a helyes használatról. Gyermekek, egyének és csoportok által minden olyan szabad időpontban szervezetten igénybevehető, amikor nem az alapiskola, az AC Mužla futballklub vagy amikor előre megrendelt időpontban más csoport részére van foglalás. A pályagondnokot a következő telefonszámon lehet hívni: 0910490684.


A községi könyvtár dolgozói tisztelettel meghívják községünk lakosságát május 1-én szerdán 18,00 órai kezdettel a komáromi Jókai Színház és a Székesfehérvári Vörösmarty Szinház koprodukciójában készült előadásra a helyi kultúrházba, ahol bemutatják Paolo Genovese: Teljesen idegenek című vígjátékát, Hargitai Iván rendezésében. Fellépnek : Bandor Éva Jászai Mari–díjas, Holocsy Krisztina, Tóth Tibor Jászai Mari-díjas, Bárdos Judit mint vendég, Béhr Márton egyetemi hallgató, Majorfalvi Bálint és Szabó Viktor művészek. A belépőjegyek megvásárolhatók elővételben 10 Euros áron a községi könyvtárban, ill az előadás kezdete előtt a helyszínen 12 Euróért. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség.


Értesítjük a falu lakosságát, hogy március 20-tól, tehát holnaptól, kizárólag félfogadó napokon, tehát hétfőn, szerdán és pénteken lehetséges a szemétdíj utáni illeték fizetése a községi hivatal földszintjén.


Értesítjük a lakosságot, hogy a községi hivatal alkalmazottai szerdán, március 6-án a köztársasági elnökválasztásokkal kapcsolatban iskolázáson vesznek részt, emiatt a hivatalban az ügyfeleket csak 13,00 óra után tudjuk fogadni.


Tudatjuk a lakossággal, egyúttal köszönjük türelmüket és megértésüket, hogy a szemét és adó fizetés a községi hivatal átépítési munkálatai miatt kb. egy hónappal eltolódik. Ez ezt jelenti, hogy a kukaedények kiürítése a 2018-as évre szóló matricákkal nem február végéig, hanem március 31-ig meg lesz hosszabbítva. Ugyanúgy későbbi időpontban kezdjük majd beszedni a 2019-es évre szóló szemétdíjat illetve ingatlanadót is.

A fizetés lehetőségéről a hangosbemondóban illetve községünk honlapján tájékoztatjuk majd Önöket.


Felhívjuk a szőlőtulajdonosok figyelmét, hogy megkezdődött községünkben a zöld hulladék gazdálkodó udvar működése. Felkérjük tehát a szőlős gazdákat, hogy akik megkezdték a szőlő metszését, ne égessék el a venyigét, hanem azt szíveskedjenek a sorok végére hordani, a mezei utak szélén hagyni, amit majd az alkalmazottak összegyűjtenek és rendeltetési helyére szállítanak.


Felhívjuk községünk lakosságának figyelmét, hogy a hivatalban zajló munkálatok miatt az ügyfélfogadás továbbra is csak a szerdai napokra korlátozódik. Megértésüket ezúton is köszönjük !


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy Március 1-én pénteken 15,30 órai kezdettel a helyi ifjúsági csapat felkészülési labdarúgó mérkőzést játszik Bátorkeszi csapatával a helyi futballpályán. Március 3-án vasárnap 14,00 – kor a felnőtt csapat mérkőzését tekinthetik meg, akik Dunamocs csapatával mérkőznek meg. Minden szurkolót szeretettel várnak.

Egyúttal tisztelettel tudatják a tagsággal és a csapat tagokkal hogy ugyancsak vasárnap március 3-án 17,00 órai kezdettel évzáró gyűlést tartanak a kultúrház alsó termében, melyre kérik a tagság és a csapat tagok pontos megjelenését. Egyúttal lehetőség lesz az ezévi tagdijak befizetésére is.


A községi könyvtár dolgozói tisztelettel meghívják községünk lakosságát a községi hivatal és a Limes-Anavum Regionális Honismereti Társulás rendezésében lezajló, kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött író-olvasó találkozóra március 1-én pénteken 16,00 órai kezdettel. A beszélgetés Európa, azon belül Közép-Európa, a magyarság valamint a kereszténység jelenéről és jövőjéről szól. Megvitatásra kerülnek korunk kihívásai: a migráció és a globalizáció, valamint a magyar-lengyel kapcsolatok. Résztvevők: Csáky Pál író, az MKP Európai parlamenti képviselője, Dr. Duray Miklós író, egyetemi docens, Dr. Popély Gyula író, történész, egyetemi professzor, Dr. Zombori István író, történész, címzetes főiskolai tanár. A beszélgetést Molnár Imre, a Pozsonyi Magyar Intézet igazgatója, Esterházy János életrajzi könyvének szervezője vezeti. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.


Tudatjuk községünk lakosságával, hogy szombaton, március 2-án 8,00 – 13,00 óráig nyitva lesz a zöld hulladék lerakó a nagyhegyi úton lévő újtelep területén (VKK). Kérjük tehát azokat, akiknek összegyűlt otthonukban a zöld hulladék, tehát gyom, falevelek, fű, faágak, illetve szőlővenyige, az ebben az időben szíveskedjék azt elszállítani a gyűjtőhelyre, ahol a hivatal alkalmazottja fogja irányítani a lerakás és kiöntés módját. TAVASZI LOMTALANÍTÁS !

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy e hétvégén megtörténik a nagyterjedelmű hulladékok konténerekbe helyezése. Mivel községünkben nemrég kezdte el működését a hulladékgyűjtő udvar amely saját gépekkel illetve konténerekkel rendelkezik, ezért az idei évben kicsit változtatunk a gyűjtés módján:
Ez pedig úgy alakul hogy április 12.-én pénteken délután konténerek lesznek kihelyezve a következő helyszínekre:
Iskolával szembeni park szélén lévő patakhíd
Futballpálya
Lubík háznál lévő háromszög
Vadász utca és a diófa utca kereszteződése – a Kottráék előtti tér.
Ezeket a konténereket szombaton április 13-án elvisszük ezekről a helyszínekről és vasárnap április 14-én kihelyezzük a következő helyszínekre:
415 – ös h.sz. előtti transzformátor
Tyúkfarm bejárata
Fölső tónál lévő buszforduló
Cigánygödörnél lévő garázsok

A konténerekbe tilos belerakni a zöld hulladékot, autógumikat, akkumulátorokat, villamos és műszaki berendezéseket, építkezési törmeléket. Ezeket későbbi időpontban fogjuk gyűjteni. Ezúton nyomatékosan kérjük a tisztelt lakosság fegyelmezett hozzáállását! Továbbá értesítjük azokat a polgártársakat, akik már vásároltak zöld kukákat a zöld hulladékra, hogy ezeket április 15-én hétfőn fogjuk kiüríteni. A következő ürítésről a hangosbemondóban illetve községünk honlapjának hirdetés mappájában fogjuk Önöket ismét értesíteni. Továbbá felkérjük a Tisztelt lakosságot, hogy a háztartási kukákba amelyeket csütörtökönként szállítanak el tőlünk csak a háztartási szemetet szíveskedjenek rakni, mivel a szeméttelep a falutól csak azt a szemetet hajlandó elfogadni. Akinek a kukájában zöld hulladék vagy építkezési hulladék lesz, azt a kukaedényt a szállítók nem fogják kiüríteni.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy Április 13-án szombaton 15,30 - kor a helyi felnőtt futballcsapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Szőgyén csapatával a helyi futballpályán. Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.
2019. április
Dr. Vojcek tudatja a lakossággal, hogy május 15,16 és 17-én nem rendel. Helyettesíti őt Nágel doktor Karván.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy Május 12-én vasárnap 16,30 - kor a helyi felnőtt futballcsapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Özdöge csapatával a helyi futballpályán. Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.


Ezúton értesítjük községünk lakosságát, elsősorban a háztartást vezető háziasszonyokat, étteremtulajdonosokat, hogy újabb előrelépést jelenthetünk be a hulladékgazdálkodás terén. Kérjük mindazokat, akiknek háztartásában használt olaj illetve zsiradék keletkezik, azok szíveskedjenek azt összegyűjteni ugyanolyan 5 literes, 1 literes flakonban amilyenben az olajat vásárolták, és a flakont lezárva leadni azt a gyűjtőudvar telepén a nyitvatartási időben a gyűjtőudvar alkalmazottjának. Az elszállításról a községi hivatal gondoskodik.


A községi könyvtár dolgozói tisztelettel meghívják községünk lakosságát május 10-én pénteken 17,00 órai kezdettel egy érdekesnek tűnő iró-olvasó találkozóra Ambrus Attilával, elhiresült nevén a Whiszkissel. A beszélgetést Bánhidy Vajk vezeti. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy Május 18-án szombaton 16,00 órai kezdettel a helyi tanulók csapata bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Jászfalu csapatával a helyi futballpályán. Minden szurkolót szeretettel várnak. Tisztelt polgártársak, kedves muzslaiak! Szombaton lezajlott az európai parlamenti választás, köszönjük mindazok helytállását akik a szombati választáson részt vettek. Tisztelettel megköszönjük a Magyar Közösség Pártjára leadott szavazatokat. Megtisztelő számunkra. Országos viszonylatban kevesebb mint 400 szavazat kellett volna ahhoz, hogy az MKP újra képviselhesse szülőföldünket, régióinkat az európai parlamentben. Az országos eredmény 4,96 százalék volt az MKP javára, vagyis nem értük el az 5 százalékos küszöböt. A következő 5 éves választási időszakban úgy tűnik szülőföldünknek, régióinknak sajnos nem lesz közvetlen képviselője, hangadója Brüsszelben és Strassburgban az európai parlamentben. Köszönjűk szépen a leadott szavazatokat, voksokat. Tisztelettel, a Magyar Közösség Pártja, helyi szervezete.


Tisztelt Polgártársaim! Kedves Muzslaiak! Muzslától Strasbourg 1070 kilométer távolságban van, községünktől Brüsszel 1.246 kilométerre található. Fizikailag oly távol van Európa két fővárosa, ám politikai, társadalmi viszonylatban nagyonis közel. Szülőföldünk életét, társadalmi berendezkedését illetően egyre több jogszabályt, társadalmi keretet Európa fővárosaiban határoznak meg. Emiatt számunkra is fontos az Európai Unió, mi sem lehetünk közömbösek kontinensünk, ezen belül szülőföldünk további sorsa iránt. Alapvető érdekünk, hogy az Európai Unió további központosítását megakadályozzuk, ne jöjjön létre az Európai Egyesült Államok. Az uniót alkotó országok és nemzetek legyenek közös európai akaratunk és szándékaink letéteményesei. A jövőben is legyenek az Európai Unió fő pillérei, fő támaszai. Akadályozzuk meg a féktelen, tömeges, ellenőrizetlen bevándorlást. Közösen érjük el, hogy Brüsszelben és Strasbourgban továbbra is megszólaljon szülőföldünk hangja, meglegyen régiónk érdekképviselete. Településünkön, Muzslán a korszerű hulladákgazdálkodás, a községháza felújítása, a nyugdíjasok gondozóhálózatának rendszere valamint az Endrődy János Alapiskola történelmi épületének felújítása valósult meg az Európai Unió jelentős anyagi támogatásával. Kérem, jöjjenek el szombaton, 2019.május 25-én választani. Szavazatukkal Önök is formálhatják az európai folyamatokat, kontinensünk jövőjét. Minden egyén, minden polgár szava, véleménye, helytállása, szavazata számít. Ugyanis a nagy dolgok sok apró összetevőből alakulnak ki, a nagy dolgokat temérdek apró rész szinergiája alkotja, számos részlet együtthatása képezi. Sokunk szavazatára szükség lesz, hogy szülőföldünk érdekei mentén tudjuk közös otthonunk, kontinensünk, Európa jövőjét alakítani és formálni. Tegyük meg közösen, jöjjenek el, vegyenek részt a szombati európai parlamenti választáson! Köszönöm szépen.


Tisztelt lakosság! 1980 és 1990 között községünkben sikeresen működött a Muzslai Jókai Színház amatőr színjátszó csoport. Akkori tevékenységéből és sikereiből kiállítás született, melyet már megtekinthettek a kultúrházban a május elsejei színházi előadáskor. Ez a kiállítás most átköltözött a községi könyvtárba és megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében. Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a könyvtár dolgozói.

 

2018

2018. január
Tisztelt Polgártársak!

A Nyugat-szlovákiai Vízművek dolgozói csőtörést észleltek a muzslai vízvezetéken a 230 házszám közelében. Ma, azaz vasárnap 19 és 20 óra közötti időszakban elzárják a vízvezetéket az adott szakaszon, amely elzárt állapotban marad holnap, azaz hétfőn reggel 7 óráig. Majd megnyitják reggel 8 óráig, hogy a lakosság a Kertek alatti utcában tisztálkodhasson és megengedhesse ivóvízzel az edényeit. Majd hétfőn reggel 8 órakor újra elzárják a vízvezetéket e szakaszon és hozzálátnak a csőtörés kijavításához a 230. házszám közelében. A vízművek az érintett szakaszon, a Kertek alatti utcában lakók megértését kéri, egyúttal arra kéri az ott lakókat, hogy igazodjanak az imént felolvasott időrendhez.

A vízművek dolgozói köszönik szépen a lakosság megértését és türelmét.


Nyomatékosan megkérünk minden kutyatulajdonost, hogy kutyáikat szíveskedjenek az ingatlanuk területén tartani, ugyanis óriási mértékben megszaporodott a kóbor kutyák száma községünkben.
Amennyiben ezen felkérést nem tartják be, a kóbor kutyák el lesznek szállítva.


Az Egészségkárosultak Szervezetének vezetősége szeretettel meghívja tagságát és falunk mulatni és szórakozni vágyó lakosságát február 10 én este 18:00 órai kezdettel megrendezésre kerülő elő farsangi báljára, ami a kultúrház nagytermében lesz megtartva. Az est keretén belül fellép a muzslai Dallos és a tokodi Borvirág együttes.
A belépőjegy ára 10 euro, mely tartalmazza a vacsorát.
A talpalá való jó zenét az R-Duo zenekar szolgáltatja.
Jegyek elővételben minden kedden 8-10 óráig a nyugdíjas klubban kaphatóak. Minden fiatalt és szépkorút sok szeretettel vár a szervezet vezetősége.


A Csemadok Muzslai Alapszervezete szeretettel meghívja községünk lakosságát február 25-én vasárnap 17,00 órai kezdettel a Budapesti Éless-szín társulat „Albérlet az asztal alatt" című lírai zenés vígjátékának előadására Kondákor Zsófi, a Jóban rosszban tévésorozat Vera doktornőjének főszereplésével. Jegyelővétel a helyi könyvtárban 8 Euro, a helyszínen 10. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.


A Muzslai TJ AC Sportegyesület szeretettel meghívja az érdeklődőket a január 27-én szombaton este 20,00 órától tartandó 3. Muzslai sportbálra a muzslai kultúrházba. Talpalávalóról az Exkluzív zenekar gondoskodik. Belépőjegy 10 euro, amely tartalmazza az aperitívet, vacsorát és kávét. Jegyelővétel a Fehér ló fogadóban ill. a 0905552097-es tel.számon, valamint Jenei Henriettánál a 0948520366-os tel.számon.
Mindenkit szeretettel vár a rendezőség.


A Kertbarátok körének vezetősége értesíti a tagságát és a falu lakosságát. hogy január 28-án, vasárnap délután 14:30-kor Szabó Tibor a szőlőtermesztésről, a szőlő betegségei elleni védekezésről valamint a borok kezeléséről tart előadást a kultúrházban. Az előadásra minden érdeklődőt szeretettel várnak!


A tisztiorvosi állami hivatal közleménye alapján tudatjuk a lakossággal, valamint az alapiskolát és óvodát látogató gyermekek szüleivel, hogy az Endrődy János Alapiskolában, valamint az óvodában ezen a héten a tanítás szünetel.
Az oktatás az iskolában január 29, tehát hétfőn, az óvodában pedig január 30-án, tehát kedden kezdődik.


Az egészségkárosultak szervezetének vezetősége értesíti tagságát, és a falu lakosságát, hogy december 2-án 15 órai kezdettel tartja a már hagyományos mikulásnapi ünnepségét, a jubilánstagok köszöntésével egybekötve. Az autóbusz minden résztvevő számára biztosítva van 14 órai indulással. Minden tagot szeretettel vár a vezetőség.


A nyugatszlovákiai villamosművek ezennel kéri, valamint felhívja azon ingatlannal rendelkező lakosok figyelmét, kinek ingatlana területén felső, illetve alsó villamos vezetékek futnak, hogy a vezetékek biztonságának és megbízhatóságának érdekében távolítsák el a fák és más növényzet vezetékekhez érő részeit. A szükséges munkálatok elvégzésének végső időpontja 2018. 03.15. Amennyiben ez nem történik meg a meghatározott időpontig, a faágak és a nem kívánatos növényzet eltávolítását elvégzik a villamosművek dolgozói. Az ezen a módon történő faágak illetve növényzet eltávolítása valamint felhasználása, teljes mértékben az ingatlantulajdonos felelőssége. Abban az esetben, ha a munka elvégzéséhez mindenképpen szükséges a villanyvezeték áramtalanítása, kérjük Önöket ezen kérésüket 25 nappal a már említett dátum lejárta előtt jelezzék a 035/645 35 88 as telefonszámon. Ugyanez a felhívás vonatkozik a külső kis és nagyfeszültségű vezetékek védőzónájára is, mely azt jelenti, hogy a fákat és bokrokat mindenki köteles a vezetékek viszonylatában a födtől maximálisan 3 méteres magasságig valamint a vezeték mindkét oldalán 4 m szélességben levágni, kivágni, eltávolítani. Ha a fák megközelítik a vezetékeket a tervezett időponttól számított 25 napon belül lehetséges kérni az áram kikapcsolását a már fent említett telefonszámon. Az időben történő faágak lemetszése jelentős hatást gyakorol a minőségi, és biztonságos villamosenergia ellátásra mindenki számára.


Az érsekújvári NOVOFRUCT vállalat azonnali belépéssel kínál munkát 3 műszakos munkarendbe termelői operátor munkakörbe. Kedvező munkavállalási juttatások, azonnali belépés, fizetés megegyezés alapján. Munkavállalási követelmények: alapfokú,középfokú végzettség érettségivel, illetve érettségi nélkül. A belépés feltételei: megbízhatóság, önállóság, a 3 műszakos munkabírás képessége. Érdeklődni lehet a 0911/339 251 –es telefonszámon, illetve a senesova@novofruct.sk email címen.
2018. február
A sportszervezet vezetősége tudatja a lakossággal, hogy február 17-én szombaton 18,30 órakor évzáró gyűlést tart a kultúrház alsó termében, melyre mindenkit szeretettel várnak. Egyúttal tudatják az érdeklődőkkel, hogy a gyűlés előtt a tagsági dijat is be lehet fizetni.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy Október 22-én vasárnap 14,00 órai kezdettel a helyi felnőtt futballcsapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Szemere felnőtt csapatával a helyi futballpályán.
Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.


2018. március
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy április 4-én szerdán a községi hivatalban nem lesz félfogadás. Helyette április 3-án kedden várjuk az ügyfeleket.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy Április 1-én vasárnap 15,30 órai kezdettel a helyi felnőtt csapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Csornok csapatával a helyi futballpályán. Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.


Március 19. Hétfő  
Március 20. Kedd 14,00 Temetési szentmise
18,00   Szentmise
Március 21.. Szerda 18,00 Szentmise
Március 22. Csütörtök 17,00 Csendes szentségimádás
18,00  Szentmise 
Március 23. Péntek  
 16,30  Keresztút
Március 24. Szombat 08,00 Szentmise
Március 25. Vasárnap 11,00   Szentmise

Római Katolikus Egyház Muzslai Plébánia


Szentmisék rendje
12. hét

 

Muzslai Plébánia

Mgr. Iván Borka
 č. 361, 943 52, Mužla
  036/75 831 13
2018. április
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy május 4-én elveszítettek községünkben egy férfi irattáskát fontos személyes iratokkal. Kérjük a becsületes megtalálót, hogy értesítse Kurucz Richárdot Ipolypásztón a 185-ös szám alatt ill. a 0950647344 mobilszámon.


Értesítjük falunk lakosságát, hogy május 9.-én szerdán 8,00 – 19,00 óráig a helyi tűzoltószertár melletti garázsnál gyűjteni fogjuk az elektromos hulladékot. Kérjük ezért a tisztelt polgárokat, hogy akinél ilyen hulladék található, az szíveskedjen azt elhozni az említett napon.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy Május 5-én szombaton 16,30 – kor a helyi ifjúsági csapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Komját csapatával a helyi futballpályán. Május 6-án vasárnap 13,00 órai kezdettel a helyi tanulók csapata Bény játékosaival folytat labdarúgó mérkőzést. Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.


Dr. Vojcek tudatja a lakossággal, hogy április 30-tól május 6-ig nem rendel. Helyettesíti őt Dr. Fodor Párkányban.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy Áprili 14-én szombaton 13,00 órakor a helyi diákcsapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Köbölkút diákcsapatával a helyi futballpályán. Április 15-én vasárnap 15,30 órai kezdettel a helyi felnőtt csapat bajnoki labdarúgó mérkőzését nézhetik meg az érdeklődők, akik Szőgyén csapatával játszanak. Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.
TAVASZI LOMTALANÍTÁS ! Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy e hétvégén a nagyterjedelmű hulladékok konténerekbe helyezése lesz lehetséges, ami azt jelenti, hogy április 27-én péntektől a hétvégén folyamatosan konténerek lesznek kihelyezve a megszokott helyekre, melyek április 30-án hétfőn lesznek véglegesen elszállítva. A konténerekbe TILOS belerakni a zöld hulladékot, autógumikat, akkumulátorokat, villamos és műszaki berendezéseket, építkezési törmeléket. Nyomatékosan kérjük a tisztelt lakosság fegyelmezett hozzáállását, hogy a konténerekbe valóban csak az elszállítandó hulladékot tegyék bele, megelőzendő ezzel a szeméttelepre való elszállítás akadályoztatását illetve az egész konténer visszaküldését.


Értesítjük azokat a szőlőhegyi pincetulajdonosokat, akik kérvényezték az ivóvíz bevezetését, hogy szerdán április 25-én 17,00 órakor tanácskozást tartunk számukra a községi hivatalban, ahol a beruházással kapcsolatos további lépések lesznek  megvitatva.


Értesítjük a lakosságot, hogy április 25-én szerdán 8,00 – 19,00 óráig a régi szeméttelepen gyűjteni fogjuk a zöld hulladékot. Kérjük a lakosságot, hogy a szeméttelepre kizárólag zöld hulladékot vigyenek.
A helyi posta főnöknője értesíti a lakosságot, hogy április 11-én szerdán a posta technikai okok miatt csak 15 órától lesz nyitva. Dr. Vojcek tudatja a lakossággal, hogy április 20-án pénteken nem rendel. Helyettesíti őt Dr. Fodor Párkányban.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy Áprili 21-én szombaton 16,00 órakor a helyi ifjúsági csapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Nagykér csapatával a helyi futballpályán. Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.


Tájékoztatjuk a község lakosságát, különösen a pincetulajdonosokat a szőlőhegyen, hogy a a csípány alatti út korlátozott ideig le lesz zárva. Aki tehát a pincéjéhez szeretne jutni, sziveskedjen a béla felőli utat használni. Kérjük azokat a pincetulajdonosokat, akiknek ezen a szakaszon levágott venyigéjük van, sziveskedjenek azt az útból eltakarítani. Köszönjük a megértést és a figyelmet!


A Muzslai Községi Könyvtár dolgozói tisztelettel meghívják az érdeklődőket Szomolai Tibor: A klán című könyvének dedikálással egybekötött bemutatójára, amelyre április 20-án pénteken 17 órai kezdettel kerül sor a helyi könyvtárban. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.


Tisztelt Polgártársak!

Az április 11-ére megszervezett tüntetés Muzslán illegális volt, hiszen a szervezők hivatalosan nem jelentették be egyik közigazgatási hivatalba sem. A tüntetésen részt vett mintegy 70 polgár, a résztvevők kevesebb, mint fele volt muzslai. Többük gyermeke nem a muzslai alapiskolába jár. Az önkormányzat képviselő-testülete tegnapi tanácskozása hangoskodással tarkítva, ám rendben lezajlott. Minden határozati javaslatomat a képviselő-testület elfogadta. A testületi ülés végén meghirdettem a jövő héten, szerdán, azaz április 18-án esedékes tüntetést a törvényesség mellet, a helyi önkormányzat törekvéseinek támogatására, a rend fenntartása melletti kiállásra Muzslán.

Mivel megtudtam, hogy a tegnapi tüntetésen mintegy 70 polgár jelent meg, közülük a fele nem muzslai volt, emiatt a jövő szerdára esedékes tüntetésre szóló javaslatomat, kezdeményezésemet visszavonom. Nincs értelme tovább feszíteni a húrt, tovább gerjeszteni az indulatokat. Muzslán mindenki nyugalmat akar, békességért kiált. Kérem, vegyék ezt figyelembe az április 11-i törvénytelen tüntetés szervezői is.

Tisztelettel: Farkas Iván, Muzsla polgármestere


Tisztelt hívők! A Muzslai Plébánia szentmiserendjét ezentúl a honlap főoldalán az „Intézmények”, azon belül is a „Plébánia” fül alatt találják meg.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy Április 29-én vasárnap 10,00 órai kezdettel a helyi tanulók csapata Bart játékosaival folytat labdarúgó mérkőzést a helyi futballpályán. 16,00 órai kezdettel a helyi felnőtt csapat bajnoki mérkőzését nézhetik meg, akik Bánkeszi csapatával játszanak.
Május 1-én kedden 16,30 órakor a helyi felnőtt csapat bajnoki mérkőzésén szurkolhatnak, akik Nagykér felnőtt csapatával mérik össze erejüket. Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.


A helyi posta főnöknője tudatja a lakossággal, hogy a posta április 26-án csütörtökön technikai okok miatt csak 11,00 óráig lesz nyitva.
2018. május
A helyi könyvtár dolgozói szeretettel meghívják a könyvbarátokat egy érdekes író olvasó találkozóra pénteken május 18-án 17,00 órai kezdettel Daniela Kapitáňová írónővel, rendezővel, rádiódramaturggal, aki jelenleg a szlovák rádió szerkesztője és dramaturgja. Bemutatásra kerül az írónő Könyv a temetőről című nagysikerű irodalmi műve amelyet 14 nyelvre fordítottak le. A beszélgetés szlovák és magyar nyelven zajlik majd. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Dr. Vojcek tudatja a lakossággal, hogy május 17.-én és 18.-án azaz e hét csütörtökön és pénteken nem rendel. Helyettesíti őt Verbók doktornő Párkányban.


A helyi posta főnöknője tudatja a lakossággal, hogy a posta május 11-én pénteken temetés miatt csak 13,00 óráig lesz nyitva.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy Május 11-én pénteken 17,00 – kor a helyi tanulók csapata bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Kürt csapatával a helyi futballpályán. Május 13-án vasárnap 16,30 órai kezdettel a helyi felnőtt csapat Komját csapatával méri össze erejét. Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.
2018. június
Tisztelt lakosság! A Szlovák Környezetvédelmi Minisztérium által kinyilvánított Duna folyó napja alkalmából Muzsla Község az idei évben is megszervezi a Duna-napot. Tisztelettel felkérjük ezért községünk lakosságát, hogy aki szívügyén viseli környezetének tisztaságát, fogadja el meghívásunkat június 16-ára szombatra, a Duna-part muzslai partszakasza egy részének kitisztítására, ami 8,00 órától 10,00 óráig tart majd. A segítőkész érdeklődőket a községi hivatal épülete elől a község autóbuszával fogjuk elszállítani a Duna-part csenkei szakaszára, ahol közösen kitisztítjuk a legérintettebb partszakaszt. 


A Muzslai sportegyesület a községi hivatallal, a Csemadok Muzslai Alapszervezetével, az Endrődy János Alapiskolával az Egészségkárosultak muzslai alapszervezetével, a tűzoltószervezet, valamint a Nyugdíjasklub társszervezésében tudatja községünk aprajával és nagyjával hogy június 23-án, szombaton reggel 9 órától megrendezi a helyi sportpályán a gyermeknapot.
Színes programokkal, új atrakciókkal, érdekes vetélkedőkkel és sok sok meglepivel várják a résztvevőket, elsősorban a gyermekeket. A szevezők szeretettel várnak minden kedves gyermeket, szülőt, nagyszülőt.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy Június 16-án szombaton 10,30 – kor a helyi ifjúsági csapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Szőgyén csapatával a helyi futballpályán. Május 17-én vasárnap 17,00 órai kezdettel a helyi felnőtt csapat Valkháza csapatával méri össze erejét.

Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.


Tisztelettel meghívjuk községünk lakosságát a helyi könyvtárba június 15-én pénteken 17,00 órára. Muzslai polgártársunk, Német Martin első verseskötetéből kapnak ízelítőt az érdeklődők. Sor kerül még kiváló fotóművészünk M. Nagy László különleges filmjeinek bemutatójára, akinek diaporámái számos dijat nyertek a Kárpát-medencei fesztiválokon. . Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.


Dr. Vojcek tudatja a lakossággal, hogy június 8-án pénteken nem rendel. Helyettesíti őt Fodor doktor Párkányban.


A helyi posta főnöknője tudatja a lakossággal, hogy a posta június 7-én azaz holnap 12,30-tól csak korlátozott rendszerben lesz nyitva a személyzet iskolázása miatt.
2018. július
Muzsla Község Önkormányzata nevében községünk lakosságát tisztelettel meghívjuk a 2018.június 8-án, pénteken 15 órakor megrendezésre kerülő centenáriumi rendezvényre és kiállítás- megnyitóra a helyi kultúrházba. Az I. világháború 100 évvel ezelőtt fejeződött be. Ez alkalomból kiállítást rendezünk az 1. világháborúban használt harci eszközökből, dokumentumokból, katonai leletekből, kitüntetésekből. A kiállítás megnyitásával egy időben történelmi visszatekintésre, szakmai konferenciára is sor kerül, amelynek keretében történészek adnak elő az 1. világháború trörténéseiről, borzalmairól. A kiállítás a megnyitót követően 3 héten át nyitva tart a helyi kultúrházban összhangban a községi hivatal ügyfélfogadásának időpontjával. Szívesen látunk majd a kiállításon egyéneket, csoportokat, akár iskolai osztályokat, elsősorban településünk lakosságát. Szeretettel várjuk a kiállítás megnyitójára és a történelmi visszatekintésre pénteken, június 8-án, 15 órai kezdettel a helyi kultúrházba, valamint ugyanoda a következő 3 hét folyamán, a munkanapok valamelyikén a történelmi kiállítás megtekintésére. A rendezvényt követően koszorúzásra kerül sor az 1.világháborúban elesett muzslai hősök emlékművénél. Lehetőség nyílik rá, hogy a társadalmi szervezetek vezetői, valamint polgártársaink leróják kegyeletüket, egy – egy koszorúval, virágcsokorral, egy szál virággal vagy gyertya megygújtásával emlékezzenek meg az 1.világháborúban elhunyt felmenőikről, ismerőseikről. Tisztelettel Muzsla Község, és a községi hivatal.
2018. augusztus
Megkérjük azon pincetulajdonosokat,akiknek földalatti boros pincéje a hegyen lévő bármelyik út alatt helyezkedik el, hogy a hegyi vízvezeték építése miatt szíveskedjenek megjelenni a községi hivatalban Vezér Csabánál, vagy a 0905/734 538 as telefonszámon.


Felhívjuk azon polgártársaink figyelmét, akiknek van eladó vagy bérbe adandó ingatlanjuk, hogy lehetőségük van ezt a községi hivatal hirdetőtábláján illetve a község web-oldalán közre adni. Ehhez az szükséges, hogy a tulajdonosok hozzanak be a hivatalba fényképet az ingatlanról, tulajdonlapot, illetve telefonos illetve egyéb elérhetőséget.


Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy lehetséges az ingatlan, földadó, illetve a kutyaadó fizetése a községi hivatal földszintjén, félfogadó napokon, tehát Hétfőn, Szerdán, és Pénteken.


Tisztelettel értesítjük a lakosságot, hogy a községi hivatalban augusztus 31-én pénteken a hivatalnokok iskolázáson való részvétele miatt nem lesz félfogadás.

Ügyfélfogadást ezért csütörtökön, szeptember 30-án tartunk.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy Augusztus 25-én szombaton 17,00 - kor a helyi ifjúsági csapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Garamszentgyörgy csapatával a helyi futballpályán.

Augusztus 26-én vasárnap 17,00 órai kezdettel a helyi felnőtt csapat Bars csapatával méri össze erejét.
Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.
2018. Szeptember
A helyi posta főnöknője tudatja a lakossággal, hogy a posta szeptember 26-án szerdán gyűlésen való részvétel miatt csak 11,00-ig lesz nyitva. Szeptember 27-én csütörtökön pedig a szerdai nap helyett hosszú nap lesz, vagyis 17,00 óráig.


Értesítjük azokat a polgártársainkat, akik a Carisma televízió szolgáltatásainak előfizetői, hogy megváltozott a szolgáltató neve, mégpedig Internito névre. A szolgáltató naponta 8,00 – 20,00 óráig a következő telefonszámon érhető el: 0850 111 311.


A Jednota üzlet vezetőnője értesíti a lakossságot, hogy az üzlet szeptember 9-én vasárnap zárva lesz.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy

Szeptember 8-án szombaton 16,00 - kor a helyi ifjúsági csapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Szentpéter csapatával a helyi futballpályán.

Szeptember 9-én vasárnap 10,00 órai kezdettel a helyi tanulók csapata Bény csapatával méri össze erejét, délután 16,00 órai kezdettel pedig a felnőtt csapat mérkőzését tekinthetik meg, akik Mánya futballklubjával játszanak majd.

Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség. A Jednota üzlet vezetőnője értesíti a lakossságot, hogy az üzlet szeptember 15-én szombaton zárva lesz.


Az ARRIVA Autóbusz-közlekedési Vállalat értesíti a muzslai polgárokat, hogy 2018. szeptember 16. és 22. között, az Európai Mobilitás Hetében az összes helyközi és városi autóbuszjáraton a teljes menetjegyet váltó utazók fél áron utazhatnak. Ezen kívül szombaton, 2018. szeptember 22-én a párkányi városi autóbuszjáratokon minden utas ingyen utazhat.


Sok szeretettel meghívjuk községünk lakosságát szombaton szeptember 15-én délután 15,00 órai kezdettel a Dankó klub művészeinek előadásában megrendezett Csendül a nóta száll a muzsika cimű zenés délutánra, melyre a kultúrház előtti téren, rossz idő esetén a kultúrház mozitermében kerül sor. Ételről és italról , valamint gulyásról gondoskodva van. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. A helyi posta főnöknője tudatja a lakossággal, hogy a posta szeptember 21-én pénteken 11,30-ig csak korlátozott üzemben fog működni – ez pedig azt jelenti, hogy levélfelvétel, kiadás, csekkek felvétele és kifizetése.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy
Szeptember 22-én szombaton 15,30 - kor a helyi ifjúsági csapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Ekel csapatával a helyi futballpályán. Szeptember 23-án vasárnap 12,30 órai kezdettel a helyi tanulók csapata Jászfalu csapatával méri össze erejét, délután 15,30 órai kezdettel pedig a felnőtt csapat mérkőzését tekinthetik meg, akik Barsfüss futballklubjával játszanak majd.

Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.
2018. OktóberA helyi könyvtár dolgozói szeretettel meghívják az érdeklődőket pénteken október 19-én 17,00 órai kezdettel tartandó író-olvasó találkozóra Gróf Nádasdy Borbála népszerű irónővel, aki bemutatja eddig megjelent köteteit és betekintést nyújt gazdag életútjába. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.


ŐSZI LOMTALANÍTÁS !

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a jövő hét végén a nagyterjedelmű hulladékok konténerekbe helyezése lesz lehetséges, ami azt jelenti, hogy október 20-tól szombattól a hétvégén folyamatosan konténerek lesznek kihelyezve a megszokott helyekre, melyek október 24-én szerdán lesznek véglegesen elszállítva. A konténerekbe TILOS belerakni a zöld hulladékot, autógumikat, akkumulátorokat, villamos és műszaki berendezéseket, építkezési törmeléket. Nyomatékosan kérjük a tisztelt lakosság fegyelmezett hozzáállását, hogy a konténerekbe valóban csak az elszállítandó hulladékot tegyék bele, megelőzendő ezzel a szeméttelepre való elszállítás akadályoztatását illetve az egész konténer visszaküldését.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy
Október 27-én szombaton 14,00 - kor a helyi ifjúsági csapat bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Valkház csapatával a helyi futballpályán.
Október 28-án vasárnap 14,00 órai kezdettel a felnőtt csapat mérkőzését tekinthetik meg, akik Bánkeszi futballklubjával játszanak majd.

Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy
Október 13-án szombaton 12,00 - kor a helyi tanulók csapata bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Kürt csapatával a helyi futballpályán. Délután 14,30 órai kezdettel pedig az ifjúsági csapat mérkőzését tekinthetik meg, akik Kolta futballklubjával játszanak majd. Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.


Értesítjük falunk lakosságát, hogy október 15-én hétfőn 8,00 – 19,00 óráig a helyi tűzoltószertár melletti garázsnál gyűjteni fogjuk az elektromos hulladékot. Kérjük ezért a tisztelt polgárokat, hogy akinél ilyen hulladék található, az szíveskedjen azt elhozni az említett napon.


A sportszervezet vezetősége értesíti a futballt kedvelő közönséget, hogy
Október 6-án szombaton 12,00 - kor a helyi tanulók csapata bajnoki labdarúgó mérkőzést játszik Szőgyén csapatával a helyi futballpályán. Október 7-én vasárnap 14,30 órai kezdettel pedig a felnőtt csapat mérkőzését tekinthetik meg, akik Szentmihályúr futballklubjával játszanak majd.

Minden szurkolót szeretettel vár a vezetőség.


Értesítjük a lakosságot, hogy október 10-én szerdán 8,00 – 19,00 óráig a régi szeméttelepen gyűjteni fogjuk a zöld hulladékot. Kérjük a lakosságot, hogy a szeméttelepre kizárólag zöld hulladékot vigyenek.
2018. November
A Jednota üzlet vezetőnője értesíti a lakosságot, hogy az üzlet november 17-én szombaton nem lesz nyitva.


Dr. Vojcek tudatja a lakossággal, hogy november 16-án pénteken nem rendel. Helyettesíti őt Fodor doktor Párkányban.


Tudatjuk a lakossággal, hogy a kommunális szemét elszállítása az ünnepre való tekintettel november 2-án pénteken történik majd.


A Jednota üzlet vezetőnője értesíti a lakosságot, hogy az üzlet november 30-án kedden 6,00 – 13,00 óráig lesz nyitva.


Értesitjük községünk polgárait, hogy október 26-tól azaz péntektől november 6-ig a temető nagykapui reggel 7,00-tól 20,00 óráig, november 1-én csütörtökön pedig 7,00-tól 22,00 óráig nyitva lesznek.

A kiskapuk változatlanul a temető nyitvatartása szerint lesznek nyitva.
 

Facebook